przygotowania. Przy okazji chciałabym pochwalić się moim pierwszym „dzieckiem” na Youtube. Mam nadzieję, że króciutki filmik zachęci Was do zmierzenia się z tym daniem. Zapraszam:) ZRAZY WOŁOWE wołowina (udziec lub ligawa) marchewka cebula boczek wędzony ogórek kiszony musztarda sól, pieprz liść laurowy, ziele angielskie mąka i suszone grzyby opcjonalnie Mięso pokroić na plastry i roztłuc dość cienko (najlepiej
Pieguskowa Kuchniaświeżutkiej, młodej cielęcinki i pierwsze co przyszło mi na myśl to gulasz. Taki z dodatkiem marchewki, papryki i pomidorów smakuje wspaniale. Jeżeli nie macie cielęciny spokojnie możecie zastąpić ją wołowiną lub wieprzowiną. Będzie równie smaczny! GULASZ CIELĘCY 700 g cielęciny 2-3 marchewki 2 cebule ( u mnie kilka małych cebul rodzinnych) 2 papryki 1 puszka pomidorów 2-3 łyżki oleju
Pieguskowa Kuchniapotrawę. Moje smaki-zupełnie inne od tych, które znam na codzień, ale uważam że warto próbować i poznawać kuchnię innych krajów. Nieco zmodyfikowałam oryginalny przepis gdyż użyłam wieprzowiny, zamiast wołowiny i jagnięciny, ale i tak wyszło pysznie:). Bób można jeszcze znaleść w sklepach i na targowiskach, więc zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu. Polecam również pierogi z bobem albo tradycyjny
Pieguskowa Kuchniamięsożerców. Danie, które bardzo lubimy – w wydaniu klasycznym, francuskim i każdym innym 😉 Pora więc na wersję azjatycką. Idealna na lato. Podawana bez żółtka i mocno schłodzona. Świeżutka wołowina i do tego kolendra i chili (które … Czytaj dalej
slodkokwasnaplpierwszą odsłonę pysznej kofty, którą możecie równie dobrze zrobić na grillu. Mięso wołowe dobrej jakości i sporo aromatycznych przypraw Porcja na trzy dorosłe osoby 400 g mielonej wołowiny 1 spora cebula -drobno pokrojona 2 ząbki czosnku- drobno posiekanego szczypta ostrej papryki, lub pieprzu cayenne lub chilli - jak kto preferuje 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki cynamonu 5 gałązek
Piekarz-Kucharz-GarkotłukPosmaruj nią podgrzane bułki - nada im cudowny aromat! Sos cytrusowy na białym winie - warto przygotować go wcześniej i warto przygotować go dużo! NA ZAPAS! Świetnie stroi również z wołowiną, czy wieprzowiną. Cytrusy sparz wrzątkiem, wyszoruj w wodzie z octem, a później w wodzie z sodą - takie kąpiele pomogą pozbyć się wszystkich syfów i pestycydów. Następnie pokrój je w grube
Spektrum Smakuszyneczki -będzie super przekąska,lub po prostu podać ją na krakersach na imprezę-polecam!! Składniki: ok 20 dkg mięsa z rosołu lub pieczonego bez kości(może być kurczak,wołowina lub wieprzowina,za każdym razem będzie inny smak) 1 jajko ugotowane na twardo łyżka majonezu 3 łyżki posiekanego szczypiorku sól i pieprz Przygotowanie: Mięsko dajemy do miski,dodajemy ugotowanie jajko,majonez
Swojskie jedzonkobułeczki właśnie. Trzeba było tylko znaleźć się we właściwym miejscu z dwoma dychami w kieszeni, nabyć parowe ustrojswo i eksperymenty można było zacząć... CHIŃSKIE BUŁECZKI NA PARZE Z MIELONĄ WOŁOWINĄ Ciasto (na podstawie przepisu z książki "Kuchnia chińska według Goka") 500g mąki 7g suszonych drożdży 2 łyżki drobnego cukru 2 łyżki oleju arachidowego (plus trochę do wysmarowania miski
les mirabellesdodatkiem słodkiej miodowej musztardy. Czasami mieszam musztardę miodową i gruboziarnistą – w takich proporcjach? W takich, żeby relish nie spadał z jedzonej kiełbaski i nie rozsypywał się. Do burgerów, wołowiny i kurczaka mieszam posiekane pikle z majonezem, ketchupem lub sosem bbq – w takich samych proporcjach jak wyżej – żeby się elegancko wszystko ze sobą zlepiło. SKŁADNIKI NA 1 litrowy słoik 900g
Karo in the Kitchenblanszować. Podczas gotowania spokojnie zmięknie - tylko dobrze wytnijmy grubą część (to ta biała). Składniki: liście kapusty pekińskiej mięso mielone (miałam mieszane 700 g łopatki i szynki i 300 g wołowiny) 1 ugotowany woreczek ryżu 1 nieduża cebula ulubione przyprawy - sól, pieprz, oregano, papryka słodka pomidory z puszki - najlepiej z oregano i bazylią Przygotowanie: cebulę kroimy w drobną kostkę mięso mielone
Gotowanie z pasjątaki domowy zestaw hamburgera z frytkami. Zjedzony od czasu do czasu smakuje wybornie. Przy okazji zdradzę Wam sekret idealnych frytek 😊 Hamburger Składniki na 4 sztuki: 4 bułki 500 g wołowiny 1 lekko czubata łyżka musztardy Dijon gruby, świeżo mielony pieprz do smaku 3-5 łyżek zimnej wody dodatki: sałata, pomidor, ogórek konserwowy, cebula, etc. musztarda, ketchup Mięso posiekać ostrym nożem
Codzienna kuchnia niecodziennajuż żadnych dodatków. Wystarczy go podgrzać, połączyć z makaronem i obficie posypać parmezanem. Do tego lampka dobrego, czerwonego wina i danie w stylu włoskim gotowe. W połączeniu z mieloną wołowiną również smakuje wyśmienicie. Którą wersję wybierzecie? - zdecydujcie sami. Drukuj Czas przygotowania 1 hr Czas gotowania 40 min Czas przygotowania 1 hr 40 min Czas przygotowania 1 hr Czas gotowania
Wędrówki po kuchnipieczenia. Taką rybę najczęściej podaję z puree ziemniaczanym z dodatkiem zielonego groszku (rzadko w wersji nadmorskiej - z frytkami lub pieczonymi ziołowymi ziemniakami, bardziej mi pasują do drobiu i wołowiny) oraz z wspaniałą surówką przygotowaną z kiszonej kapusty, jabłek, marchwi i cebuli doprawioną pieprzem, cukrem, zalaną niewielką ilością oleju. Czasem podaję pieczonego dorsza z warzywami przygotowanymi na parze
Zasmakuj KuchniCzas suszenia zależy od konkretnego mięsa: kurczak suszony na patyczkach potrzebuje ok. 3 h szprotki i udka z kurczaka ok. 4,5-5h wątróbka ok 5-5,5h wołowina - w zależności od wielkości kawałków - ok. 8-10h Ja suszę mięso tak, by było suche, ale w środku wciąż miękkie. Jimmy lubi sobie porzuć, więc nie suszę mięsa
Cooking Monsterważne by wykorzystywać to, co nam zostaje. Robiliśmy rosół, więc mięso pozostało do dyspozycji. Cud, miód, malina…najważniejsze, by w kuchni nic nie marnować. Składniki Farsz: 700-800 g wołowiny (np. rostbef) natka pietruszki maggi pieprz Ciasto: 500 g mąki 50 g masła 250 ml wrzątku 1 łyżka koncentratu pomidorowego Przygotowanie Normal 0 21 false false
R'n'G Kitchen