więc przepis Wam przekazuję ;) Polecam przepis na domowe sznycle z mięsa mielonego po wiejsku . Korzystajcie z przepisu, ulepszajcie go! Pięknie pozdrawiam :) K.K. SKŁADNIKI: 600g mielonego mięsa (wołowina, wieprzowina, drób lub cielęcina) 2 niezbyt duże surowe ziemniaki 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 bułeczka np. kajzerka + mleko do namoczenia (lub ok. 3 łyżki bułki
Moja Książka Kucharskakierunku różnych kanapek, które serwuje Sketch. Zamówiłyśmy kanapkę Cajun Spice Chicken z pieczonym batatem (24 zł), kanapkę Philly Cheese Steak z sosem BBQ (26 zł) i Sketch Burger z wołowiny Black Angus (29 zł). Kanapki były przeciętne, nic specjalnego ich nie wyróżniało, natomiast domowe frytki były pyszne. Na deser zamówiłyśmy kremowy sernik i fondant czekoladowy z lodami waniliowymi. Obydwa desery
Kulinarne przygody GatityProste i szybkie kotlety z dobrej wołowiny, czerwonej fasoli i słodkiej kukurydzy. Są bardzo sycące i odżywcze o lekko słodkawym posmaku. Trzeba tylko uważać, żeby nie zmielić fasoli zbyt mocno, bo wtedy ich konsystencja nie będzie taka dobra jak powinna
Milion SmakówSkładniki dla 4 osób: 100 g suchej czerwonej fasoli 500 g wołowiny 1 cebula 1 marchewka 1/4 selera (ok. 100g) 2 świeże papryczki chili r /> 2 ząbki czosnku 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 łyżeczka oregano 2 papryczki chipotle w sosie adobo * 1 laska cynamonu 1 łyżeczka nasion kuminu 1/2 łyżeczki ziaren kolendry 600 g pomidorów z puszki sól
Pełny talerzLASAGNE BOLOGNESE. Danie zainspirowane akcją z koncentratem Pudliszki, który to nadaje potrawie naturalny i bogaty smak świeżych i dojrzałych pomidorów zamkniętych w słoiczku. Oprócz tego do przygotowania potrawy użyłam wołowiny, która dodała daniu niezwykłej wyrazistości i aromatu czerwonego mięsa. Lasagne bolognese podajemy obficie posypaną świeżymi ziołami, dekorujemy listkami melisy, serwujemy z lampką czerwonego, ulubionego wina. Polecam! ------------------------------------ Liczba porcji
Moja Książka Kucharskapieczarki oczyszczamy i myjemy. Cebulę obieramy. Cebulę oraz paprykę kroimy na kawałki. Krok 3. Przygotowujemy dwa rodzaje szaszłyków: pierwsze - na szpilki do szaszłyków nadziewamy na zmianę kawałki papryki, cebuli, wołowiny i wieprzowiny; drugie - na szpilki do szaszłyków nadziewamy na zmianę kawałki kurczaka, grzyby i pozostałą paprykę oraz cebulę. Krok 4. Przygotowujemy marynatę : do miseczki wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy zmiażdżony
Moja Książka KucharskaGRILLOWANE BEFSZTYKI a'la GORDON RAMSAY Przygotowane na grillu, według przepisu Gordona Ramsay'a, befsztyki z pikantnym sosem z czerwonej papryki. Jak radzi autor : wybierajmy wołowinę soczystą , lekko poprzerastaną tłuszczem o ciemnoczerwonej barwie - steki z takiego mięsa będą idealne na grilla. Mam nadzieję, że przepis spodoba się Wam, polecam! SKŁADNIKI: 4-6 kawałków polędwicy wołowej ( po około 200g każdy
Moja Książka KucharskaANTRYKOT Z GRILLA Wspaniała wołowina - odrobina czegoś kwaśnego i słodkiego, całość zwieńczona odrobiną soli. Antrykot marynowany w owocach kiwi, bardzo smaczny, chudy i delikatny. Przygotowując posiłek naświeżym powietrzu stawiajcie na prostotę i jakość produktów. Świeże mięso, kolorowe wspaniałe warzywa i aromatyczne,pyszniące się zielenią zioła, najlepiej wprost z własnego parapetu lub grządki - to jest gwarancja sukcesu. Moi Drodzy, polecam
Moja Książka Kucharskawina np.: porto 3 liście laurowe po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzuczarnego utłuczonego w moździerzu 6 jagód jałowca 1/3 łyżeczki kminku całego 1 kg różnych gatunków mięsa (wieprzowina, wołowina, drób i dziczyzna) 200g wędzonej kiełbasy 200g wędzonej szynki 200g wędzonego boczku cukier sól * do bigosu możemy dodać 2 łyżki powideł śliwkowych i doprawić go miodem zamiast cukru PRZYGOTOWANIE: Krok
Moja Książka Kucharskaziemniaków 25g mąki pszennej (w zależności od wilgotności masy ziemniaczanej) sól i pieprz do smaku kilka kropel soku z cytryny (możecie dodać, aby ziemniaki nie ściemniały) farsz mięsny: 500g wołowiny lub wieprzowiny bez kości (albo po trochę obu rodzajów mięsa) 1 cebula 1 marchew, kawałek korzenia pietruszki po kilka ziarenek ziela i pieprzu, kilka listków laurowych 1 jajko sól, pieprz
Moja Książka Kucharskapodaje się ze świeżą bagietką, można je również serwować z ziemniakami, kaszą lub gnocchi. Jak dla mnie jest to najlepszy gulasz, jaki kiedykolwiek miałam okazję jeść. Polecam! Wołowina po burgundzku Składniki na 4 porcje: 800g mięsa wołowego na gulasz 200g boczku 200g pieczarek 2 cebule 2 marchewki 2 ząbki czosnku 400ml wytrawnego czerwonego wina 400ml bulionu
Smak mojej kuchniAromatyczny, mocno grzybowy gulasz to kolejna propozycja na świąteczny stół. Gulasz można podać ze świeżym pieczywem lub kaszą. Rodzaj mięsa jest dowolny, jednak najlepsza będzie wołowina. Polecam! Gulasz grzybowy Składniki: 800g mięsa gulaszowego (wieprzowego lub wołowego) 2 szalotki szklanka suszonych grzybów 8 pieczarek pół szklanki czerwonego, wytrawnego wina szklanka bulionu warzywnego mąka do oprószenia mięsa przyprawy: sól, pieprz, tymianek, ziele
Smak mojej kuchnirukwi wodnej, rzodkiewki i kiszonego buraka, pieczone bataty z sosem tatarskim, orkiszowe risotto, zupa prowansalska, zupa z zielonej soczewicy, zapiekana zupa cebulowa, dorsz zapiekany z boczkiem i szałwią, wołowina po burgundzku, oraz kuszące desery: orkiszowa tarta z karmelem z nerkowców i mleka kokosowego, tarta z karmelem czekoladowymi i orzechami włoskimi, tarta tatin z gruszkami, finansjerki, crème brûlée oraz wiele innych
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskasmaczniejsza i wygląda bardziej apetycznie i efektownie niż meatzza by Nigella 😉 Składniki na formę o średnicy 27 cm, taką meatzza dla 3-4 osób jest wystarczająca 500 gramów mielonej wołowiny 2-3 łyżki bułki tartej 2 łyżki posiekanej świeżej pietruszki 1 duże jajko (lekko roztrzepane widelcem) 2 łyżki prażonej cebulki (u mnie domowej roboty) sól i czarny pieprz do smaku
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwłasny warzywnik, dlatego kupujmy warzywa polskie od lokalnych dostawców. Co powinno znaleźć się w rosole? mięso to podstawa , najlepiej jeżeli będzie to zarówno drobiowa porcja rosołowa połączona z kawałkami wołowiny, która nada głębokiego smaku warzywa – duża ilość marchewki, pietruszki, seler, kawałek kapusty włoskiej, cebula, por zioła i przyprawy – świeży lubczyk, natka pietruszki, nać selera, sól, pieprz, majeranek, kurkuma
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!