znajdziecie TUTAJ Suszony dojrzewający karczek-przepis znajdziecie TUTAJ Mięciutka szyneczka pieczona w niskiej temperaturze-przepis znajdziecie TUTAJ Mega kremowy boczek z szynkowaru-przepis znajdziecie TUTAJ Wołowina suszona dojrzewająca-przepis znajdziecie TUTAJ Schab po zbójnicku-tak soczysty i wilgotny ,że zaskoczy was na pewno-przepis znajdziecie TUTAJ Boczek suszony dojrzewający a'la panchetta-przepis znajdziecie
Swojskie jedzonkolasu, lepszego prezentu nie mogłam dostać. :-) 1 polędwica wieprzowa 1 cebula 30 dkg podgrzybków 15 dkg pieczarek sól, pieprz kolorowy pieprz cytrynowy przyprawa grecka przyprawa do wołowiny 200 g śmietany 18 % ukwaszonej natka pietruszki Polędwicę oczyszczam z błony, kroję na plastry 1,5 cm lekko rozbijam dłonią. Solę, posypuję pieprzem kolorowym i cytrynowym, przyprawą grecką. Cebule kroję drobno przesmażam
wesoła kuchniawielu mrożonek z mieszanymi warzywami. Do przygotowania tej ziemniaczanki ja użyłam wiosennego bukietu warzyw. To świetny przepis na obiad jednogarnkowy. Wiosenne ślepe ryby 15 dag mięsa wieprzowego 15 dag wołowiny 1/2 kg ziemniaków 1 opakowanie mrożonki Hortex "Bukiet jarzyn wiosenny" 1 cebula 1 łyżka masła 2 łyżki mąki majeranek, pieprz i sól do smaku Umyj mięso. Zalej je litrem wody
Gotuj Sam!SUROWIEC -boczek bez skóry nie za chudy 0,5 kg -karkówka 0,5 kg -jedna golonka 1-1,2 kg -wołowina u mnie z łopatki 1 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 22 g/kg -cukier 1,5 g/kg -pieprz czarny 2,5 g/kg -papryka słodka 1,5 g/kg -papryka ostra 0,5 g/kg -czosnek świeży zgnieciony przez praskę 2 g/kg
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.popularny jest tutaj ryż, też zazwyczaj smażony z warzywami i mięsem lub owocami morza. Kolejne sztandarowe danie to curry. Do wyboru żółte, zielone lub czerwone. Curry z miesem (kurczak, wołowina, wieprzowina), curry z rybą, z owocami morza lub wegetariańskie-z warzywami. Co kto lubi. Na uwagę zasługują również rozmaite szaszłyki. Zazwyczaj mięsne lub rybne, czasem warzywne. Czasem trudno odgadnąć
Zawsze głodna!skoro mogą być torty słodkie, to dlaczego by nie wytrawne dla odmiany? W moim przypadku tort wytrawny sprawdził się w 100 %. Jest to ciasto kruche, przekładane masą z wołowiny i drobiu oraz brokułem z jajkiem i majonezem. Jeśli chodzi o smak to połączenie idealne. Tort ma przejścia w barwach, dzięki czemu po ukrojeniu prezentuje się bardzo oryginalnie i efektownie
Kuchnia Paulettesrybnych. A może jeszcze dobrej po prostu nie próbowałam? Czas to zmienić chyba :D 30 dag wieprzowej łopatki 30 dag wołowiny 10 dag kiełbasy wieprzowej 10 dag boczku 10 dag wędzonej słoniny 2 marchewki 2 cebule
Bon Appetit Małgorzatypieczone buraki położone na kołderce z rukoli i roszponki z dodatkiem koziego sera, parmezanu, jajka i sosu na bazie dżemu pomarańczowego. Carpaccio przygotowuje się tradycyjnie z surowego mięsa - wołowiny, także cielęciny czy łososia. Doczekaliśmy się czasów kiedy takie danie / przystawka można przyrządzić z wielu innych składników i to nie koniecznie z mięsa. Dziś zaprezentuję Wam ciekawe carpaccio
Zasmakuj KuchniDzień dobry! Łopatka wieprzowa to bardzo wdzięczny kawałek mięsa, można przygotować z niej gulasz, domową wędlinę, ale też wykorzystać jako wkładkę mięsną do burgerów zamiast wołowiny. Tak też wielokrotnie ją przygotowywałam w wolnowarze, z różnymi przyprawami. Jednak co zrobić kiedy nie mamy wolnowaru lub zwyczajnie czasu na nastawienie takiego mięsa? Wtedy wystarczy sięgnąć po produkty Krakus. W ofercie marki znajdziecie
Pora coś zjeśćudziwnić danie. Jedyne zastrzeżenie, to proponuję przed podaniem, przesmażyć pierś na patelni, skórą do dołu, w celu nadanie jej chrupkości i koloru. Jako drugie danie główne zamówiliśmy boeuf bourguignon - wołowinę po burgundzku. Danie klasyczne i w wydaniu La Cocotte bardzo udane. Idealnie uduszone w czerwonym winie policzki wołowe, podane w gęstym, świetnie doprawionym winno-warzywnym sosie, z gotowanymi i podpieczonymi
królestwo garówDanie z kuchni argentyńskiej Składniki 1 kg wołowiny gulaszowej 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki oleju 2 duże pomidory 1 zielona papryka sól pieprz 1 łyżeczka cukru 3 ziemniaki 3 słodkie ziemniaki garść suszonych moreli 2 szklanki bulionu wołowego masło 1 średnia dynia 1/4 szklanki sherry pół puszki kukurydzy Przygotowanie Mięso obsmażyłem na oleju
R'n'G Kitchen