wołowina - 6415 przepisów (strona:217/428)

DOMOWA SPIŻARNIA - JAKIE PRODUKTY NALEŻY MIEĆ W DOMU ZAWSZE POD RĘKĄ 145

mogła mieć stale przewiew - do zamrażarki kupuję i kroję w kotlety schab -karkówkę - szynkę wieprzowa - łopatkę - porcje rosołowe , kości schabowe, - piersi kurze , udka , skrzydełka ,ćwiartki,kurczaki, - mięso z indyka - wołowinę - słoninę , podgardle,boczek wędzony - królik, kaczka, - podroby - różne sosy np.tatarski , cygański , itp - čwikłę , chrzan , chrzan z żurawiną ,żurawinę , borówkę w słoiczkach, - puszki groszku konserwowego - puszki kukurydzy - puszki białej

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kurczak jerk po karaibsku z warzywami 168

mokrymi), dość pikantnymi tworzącymi przyprawę „jerk”. Ten sposób przyprawiania stosuje się przede wszystkim dla drobiu i wieprzowiny, aczkolwiek można go stosować także dla ryb, krewetek, kiełbas, jagnięciny, wołowiny, warzyw, a nawet tofu! Przyprawa jerk opiera się zasadniczo na dwóch produktach: zielu angielskim i papryce Scotch Bonnet (ostry, bogaty, jabłkowo-wiśniowo-pomidorowy smak, często mylona z habanero i Jamaican

Pociąg Do Kuchni
Polski koszyk – recenzja delikatesów internetowych 138

normy zawariości środków ochrony roślin, metali ciężkich, i innych z substancji szkodliwych. Jakość Tradycja dla produktów tradycyjnych wyprodukowanych  przy użyciu naturalnych surowców, których pochodzenie jest identyfikowalne. System Jakości Wołowiny QMP i Jakości Wieprzowiny PQS , które gwarantują kulinarną jakość mięsa. QAFP -System Gwarantowanej Jakości Żywności Chroniona Nazwa Pochodzenia Chronione Oznaczenie Geograficzne Gwarantowana Tradycyjna Specjalność Produkt Ekologiczny   Żeby kupić coś

Ugotowane pozamiatane
PRZEPIS NA IDEALNY STEK 160

wskazówek pozwoli Wam na przygotowanie najbardziej męskiego dania. Idealny stek to nie tylko wprawa i kompendium wiedzy, ale przede wszystkim dobrej jakości mięso. Wołowina jest jednym z najdroższych mięs do kupienia w sklepach na całym świecie, więc skoro zdecydowaliśmy się na jej przygotowanie, wybierzmy mięso dobrej jakości. Polecamy udać się

Menmagazine
Frykadele z serem Cheddar 133

Cheddar dodaje smaczku całej potrawie. Podałam je przybrane plasterkami przyrumienionej cebuli, która stała się ładną dekoracją do tego dania           Mam nadzieję, że tak podana wołowina zasmakuje nie tylko smakoszom tego gatunku mięsa. Myślę, że zasmakuje wszystkim. Życzę SMACZNEGO! Krys   Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.   Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Spaghetti po sycylijsku. 122

przepisy sięgam bardzo często, a oto jeden z nich. Zapraszam! Składniki; 15 dag makaronu spaghetti 100 ml oliwy z oliwek + do posmarowania formy 1 bakłażan 35 dag mielonej wołowiny 1 posiekana cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 400 ml pokrojonych pomidorów z puszki   1 łyżka sosu worcester sól, pieprz, bazylia lub oregano posiekane 60 g posiekanych

Radość kipiąca uśmiechem.
Gdynia i Sopot kulinarnie. Gdzie warto zjeść ? 169

dużą uwagę zasługują również frytki. Lepszych nie jadłam ! Na samą myśl, dostaję ślinotoku. W lokalu znajdziecie także inne dania, ale polecam wybranie burgera. Ja zdecydowałam się na klasycznego (wołowina, bekon, ser cheddar, pomidor, ogórki konserwowe, czerwona cebula, sałata, sos bbq lub ketchup, musztarda, majonez). Foodporn jednym słowem

Moja pasja smaku
Lazania wegetariańska 246

mięsożercy nadchodzi taki moment, gdy mięska ma po kokardy i chce czegoś innego. W sumie dziwny ze mnie mięsożerca, bo golonka i schabowe mogłyby nie istnieć, ale za to wołowinę kocham. Kocham też świeże warzywa i makaron, więc wszystko pasuje i gra. Chodziła za mną lazania, ale nie lubię beszamelu i nie chciałam mięsa, ale za to makaron w zapiekance

ladykitchen
Bułki hamburgerowe 247

Kolejny znakomity przepis z książki Piotr Kucharskiego „ Chleb. Domowa piekarnia". Te bułeczki są fenomenalne! W połączeniu z wołowiną, sałatą, serem żółtym czy innymi charakterystycznymi dla Hamburgerów dodatkami tworzą naprawdę smakowitą całość. Nie problem iść do pierwszego lepszego Fast Fooda i kupić taką kanapkę. Sztuką jest przygotować jej domową, zdrowszą wersję. I właśnie do tego

Nastoletnie Wypiekanie
Stek z jelenia marynowany w białym winie, rozmarynie i czerwonej porzeczce 85

Stek z jelenia według niektórych jest zdecydowanie lepszy niż z wołowiny. No cóż, to kwestia gustu, ale trzeba przyznać, że steki z dziczyzny mają swoje miejsce na moim stole. Najczęściej preferuje steki, które nie są marynowane, żeby lepiej czuć smak mięsa, ale odpowiednia marynata potrafi ten smak wzmocnić i uzupełnić. W tym przypadku białe wino, rozmaryn i czerwona porzeczka doskonale

Milion Smaków
Meksykańskie pierogi empanadas 315

Pyszne z sosami i same. Sprawdzą się na każdej imprezie lub jako danie obiadowe. Ja przygotowałam je w dwóch wersjach z nadzieniem z brokuła i mięsnym, ale nie z wołowiny a delikatniejszym, z kurczaka. Zapraszam! Przepisów na ciasto na empanadas jest wiele. Nie chciałam jedynie kruchych empanadas, bo wiedziałam, że będą musiały poleżeć u nas kilka dni, a ciasto czasem

Mieszam w Garnku
Cukinia faszerowana mięsem mielonym 182

głowy. Każdy może znaleźć wśród takich pomysłów coś dla siebie: Papryka faszerowana, pieczarki faszerowane, pomidory faszerowane, ogórki faszerowane. Do faszerowania cukinii polecam wszelakie mięsa, może to być wieprzowina, wołowina, mielone mięso z indyka, cielęcina, czy jagnięcina, bo mięso mielone z cukinią świetnie się komponuje. Ja wykorzystałam mięso mielone z łopatki wieprzowej. A farszu zrobiłam trochę więcej, gdyż będzie wykorzystany

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
parzona domowa kiełbasa krakowska 225

kiełbasy krakowskiej. składniki  1 kg kawałków mięsa z szynki wieprzowej ( np. kawałki pozostałe z wykrajania szynek). 0,5 kg wieprzowego boczku lub podgardla 0,3 kg poprzerastanej wołowiny ( np. z goleni) osłonki białkowe do kiełbas ( ja użyłem osłonek kalibru 55 mm) mieszanka peklująca   ( ilość podana całość) sól kamienna  35 g saletra 2 g możemy też użyć gotowej

Miód i pieprz
mussaka z ziemniakami, musaka, moussaka, mousaka, moussakass 477

tyle proste, że czas nie powinien nikogo zniechęcać. musaka z ziemniakami 4 duże ziemniaki, 1 szkl. bulionu wołowego, 3 duże jajka, 0,5 kg mięsa mielonego (może być wołowina najlepiej grubo mielona lub mieszanka wołowo-wieprzowa), 1 duża cebula, 1 średni por (cały z zieloną częścią), 4 ząbki czosnku, 1 średnia marchewka, 2 łodygi selera naciowego, 1 duża czerwona papryka

Eksperyment sobotni