jest to zupa sentymentalna, przywodząca na myśl dzieciństwo. Składniki 2 udka z kurczaka 2 skrzydełka z kurczaka 2 podudzia z kurczaka 150 g żołądków drobiowych 200 wołowiny (np szponder) 1 kapelusz podgrzybka 1 cebula 1 pietruszka 1 mały seler 1 por (biała część) kawałek kapusty włoskiej gałązka estragonu gałązka natki pietruszki 2 liście laurowe 1 ziarno ziela angielskiego gałązka
R'n'G Kitchenoryginalne smaczne danie o nazwie Polpette al sugo. Wystarczy dobry gatunek mięsa, kilka wymienionych składników, 25 minut wolnego czasu, dobrych chęci oraz 4 zgłodniałych gości. Składniki: 500 g zmielonej wołowiny (z dobrego źródła, najlepiej od zaprzyjaźnionego rzeźnika) 500 g passaty pomidorowej 2 szalotki 2 ząbki czosnku 1 ostra papryczka - peperoncino 2 kromki chleba 1/2 szklanki mleka 2 jajka
Wino Francja KuchniaSkładniki Woda około 2/3 l drób ( kto co woli lub kto co ma ) ja użyłam 2 nóżki wołowina ( szponder ) jarzyny: pietruszka korzeń, seler, marchewka, por, przypalona cebula, nać do posypania, czosnek przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, 3 łyżeczki sosu sojowego Przygotowanie: Umyte mięso wkładamy do garnka z zimną wodą. Gotujemy
Kukuleczkijaki robiła nasza babcia. Kwintesencja smaku, rosół dla nas idealny. Składniki 2 udka z kurczaka 2 skrzydełka z kurczaka 2 podudzia z kurczaka 150 g żołądków drobiowych 200 wołowiny 1 kapelusz podgrzybka 1 cebula 1 pietruszka 1 mały seler 1 por (biała część) kawałek kapusty włoskiej gałązka estragonu gałązka natki pietruszki 2 liście laurowe 1 ziarno ziela angielskiego gałązka
R'n'G Kitchenwystarczy na kilka dań, a ja nie muszę stać przy garach. Nie mam wszystkich wolnych od pracy weekendów, więc cenię sobie takie dania. Składniki : * dowolne mięso - u mnie karkówka, wołowina czy kurczak zawsze się sprawdzają - około 700g * cebula * ząbek czosnku * kg ziemniaków * marchewka * cebula * czerwona papryka * 200ml kremówki * mielona czerwona papryka słodka lub ostra, sól, pieprz Przygotowanie : Na maśle
Magiczne Życie Martyzwykle przy tego typu daniach - zaproponował sos czosnkowy... składniki: ciasto: 3 szkl mąki pszennej szklanka wody jajko łyżka wódki 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju nadzienie: 500 g mielonej wołowiny cebula 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki oliwy przyprawy: sól, pieprz, pieprz kajeński, papryka w proszku, kminek mielony, odrobina curry, gałki muszkatołowej i kurkumy
6nieboSkładniki wg. Hestona: - oliwa z oliwek - wołowina mielona - cebula - 1 anyż gwiaździsty - 1 marchew - czosnek - 1 zielona papryczka chilli - 1 pomidor - przecier pomidorowy - czerwone wino - wywar wołowy (bulion) - pomidorki koktailowe + gałązka - czerwona fasola - 1, 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego (kuminu) - 1, 1/2 łyżeczki wędzonej papryki - 1, 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne - kostka masła - ok. łyżeczki ketchupu - sos Worcestershire - ekstrakt Marmite Przygotowanie
Ukojenie PodniebieniaKOFTA KEBAB to typowe danie kuchni Bliskiego Wschodu. W oryginale... Artykuł KOFTA KEBAB CZYLI MIĘSO NA PATYKU pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEogniem), liść laurowy, pieprz w ziarnach i ziele angielskie. Gotować na małym ogniu przez przynajmniej 2 godziny (od momentu delikatnego wrzenia), zbierając szumowiny. Wywar powinien mieć wyrazisty aromat wołowiny. Do przygotowanego wywaru dodajemy salami. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i podsmażamy pieczarki, po czym dodajemy je do wywaru. Na patelni rozgrzewamy resztę oleju i podsmażamy posiekaną cebulę, następnie dodajemy
Smakowity Blog Kulinarnystrony ostrym nożem, nie do końca – rozkładamy go tak jak książkę, cienko rozbijamy tłuczkiem, najlepiej przez folię spożywczą. Uważamy, żeby nie zrobić dziur. Mięso solimy (tak, solimy, tutaj solenie wołowiny w żaden sposób mięsa nie wysuszy), pieprzymy, posypujemy cebulką i czosnkiem. Pomidory odcedzamy z oliwy i drobno kroimy, równomiernie rozkładamy na mięsie. Kulkę sera mozzarella odsączamy z zalewy, kroimy
Karo in the Kitchenłyżka przecieru pomidorowego 1 pomidor, bez skórki, starty na tarce 1/2 małej białej kapusty, poszatkowana 1 puszka czerwonej fasoli, odsączona i opłukana sól, pieprz 1 litr wywaru na wołowinie natka do posypania Do gorącego wywaru dodajemy pokrojone ziemniaki i buraki. Lekko solimy i gotujemy ok 30 minut. Na patelni rozgrzewamy olej i przez 5 minut podsmażamy cebulę z marchewką. Marchewka
Dzieje kuchennej Wiewióryzupy a i ilość użytego mięsa jest też spora. Jak będziecie mieli ochotę na porządną zupę to koniecznie wypróbujcie ten przepis. Składniki: 2 porcje rosołowe z kurczaka 500 gram wołowiny typu antrykot 100 gram wątróbki drobiowej 2 ½ l wody 2 marchewki 2 pietruszki ½ selera 1 cebula 2 goździki Kilka ziarenek pieprzu Kilka ziarenek ziela angielskiego ½ łyżeczki suszonego tymianku Kilka gałązek
Smaki Ewydelikatnie pikantny farsz. To lubię! Składniki: 1/2 kg mąki sól 3 łyżki oleju gorąca woda- tyle ile weżmie ciasto- ok szklanki farsz: po 20 dag mięsa: wieprzowiny i wołowiny 2 litry bulionu warzywnego 1 marchew 1 pietruszka liście laurowe ziele ang pieprz czarny ziarenka 1 bułka dodatkowo: olej do smażenia 2 cebule Wykonanie: *Do mąki dodać sól, olej, wyrabiać
Z Majeczką w kuchni