zrazy zawijane , ale z wieprzowiny, równie miękkie i smaczne. Schab wieprzowy to wdzięczne mięso na rolady - można w nim zamknąć pyszne nadzienie i duszą się szybciej niż te z wołowiny. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaTagliatelle to klasyczny włoski makaron z rejonu Emilia-Romagna, robiony jest jak świeży makaron, idealnie nadaje się do sosów z wołowiny, cielęciny lub innych. Ja postanowiłam zrobić z owocami morza. Tagliatelle z owocami morza Składniki: - makaron Tagliatelle 250 g - opakowanie owoców morza 200 g - 1 - 2 pomidory - 5 dkg wędzonego boczku - oliwa z oliwek - natka pietruszki - sól - płatki chilli
Kulinarne życiejest jednym z najbardziej znanych dań kuchni żydowskiej, podawany jest w szabat i przygotowany z koszernych produktów. U mnie z małą zmianą, fasola z puszki. Czulent Składniki: - 1 kg wołowiny - 2 puszki białej fasoli - 50 dag ziemniaków - 2 cebule - 300 g pęczaku - oliwa - 4 ząbki czosnku - łyżeczkę słodkiej papryki Tesco - 1/2 łyżeczki tymianku - 1/2 łyżeczki kminku Tesco - 1/4 łyżeczki
Kulinarne życieDuszona wołowina idealna na świąteczny obiad. Robiłam również z karczku i wyszedł przepyszny i delikatny. Brasato Składniki: - 1,5 kg mięsa wołowego - 2 szt marchewki - 1 szt pietruszki - 1 cebula - 1 szt pora - 0,5 selera naciowego - 0,5 butelki wina czerwonego - sos pieczeniowy - sól - pieprz - liść laurowy - ziele angielskie - esencja do sosu pieczeniowego ciemnego Knorr Przygotowanie: Mięso oczyszczamy
Kulinarne życieróżnić, ale chyba wspólną cechą jest przygotowywanie tego sosu, trzeba go długo gotować na wolnym ogniu. Dzięki temu nabiera smaku i ma odpowiednią konsystencję. 0,5 kg mięsa mielonego ( wołowina, wieprzowina ) 2 marchewki 1 cebula 2 – 3 łodygi selera naciowego puszka pomidorów
Polska ZupaPopularna zupa w kuchni rosyjskiej. Jest jej wiele wariantów. Podstawowy to z wołowiną i kiszoną kapustą. Proponujemy na wędzonych kościach wieprzowych. Wg nas jest to taka zupa pomiędzy barszczem ukraińskim a kapuśniakiem. Doskonale nadaje się do ogrzewania na następny dzień. Składniki 500 g kiszonej kapusty 4 łyżki masła 4 ziemniaki 1 marchewka 1.5 l rosołu 1 cebula 1 pietruszka
R'n'G Kitchenurodziny znajomego wymyśliliśmy wieczór w stylu amerykańskim. W prezencie były akcesoria do przyrządzania steków, na kolację były właśnie steki a rano poszukiwanie najlepszej wołowiny w mieście. Pomysłu na tort nie było, a może inaczej- miałam miliony różnych pomysłów ale żaden nie pasował do koncepcji wieczoru. Ostatecznie postawiłam na iście amerykańskie połączenie: banany, masło orzechowe, dżem i dekorację ze zmiksowanych
Mango PapajaKonkretny hamburger na konkretny głód. Ostatnio często gości u mnie wołowina - dobrze zrobiona jest pyszna! Składniki : * 300g mięsa wołowego mielonego * sól, pieprz do smaku * bułka hamburgerowa * zielona sałata * cebula * pomidor * ogórek kiszony * łyżka sosu czosnkowego Folwark * łyżka ketchupu Folwark Przygotowanie : Mięso doprawić i dobrze wymieszać. Na grillowej patelni usmażyć burgery. Układać na podgrzanych bułkach, posmarowanych sosem
Magiczne Życie Martydynią, suszoną śliwką i pestkami dyni. Połączenie dyni i suszonej śliwki chodziło za mną od dawna... a dokładniej od kiedy przypomniałam sobie przepis na ten tażin z wołowiną . Suszone śliwki to jedne z moich ulubionych suszonych owoców (uwielbiam też żurawinę, a nienawidzę rodzynek). Bardzo dobrze komponują się ze słodkawą dynią i świetnie równoważą aromat korzennych przypraw. Tym razem
Chilli Czosnek i Oliwaprzebija się również czosnek i aromat mielonego kminku. Danie w sam raz dla smakoszy i mięsożerców! :) Paprykowy gulasz z cukinią i kaszą gryczaną Składniki: ok. 800 dag wołowiny 5-6 pomidorów 3 papryki 2 mniejsze cukinie 3 cebule 5 ząbków czosnku 1-2 łyżki musztardy (np. sarepskiej) 1-2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka oleju kokosowego przyprawy: sól
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!różnej postaci oraz kilka rodzajów przepysznych kanapek ze świeżej bagietki. Jeżeli zjawicie się tam w porze obiadowej możecie sobie zamówić specjalne kanapki na ciepło, polecam tą z długomarynowaną wołowiną, naleśniki wytrawne i na słodko. W lokalu napijecie się przepysznej kawy z ekspresu ciśnieniowego lub przelewowego. Dostaniecie również przepyszną Szarlotkę z pianką, Sernik limonkowy, przepis mojego autorstwa, Tort Pavlova, Ciasto Marchewkowe
moj przepis nachili z mięsem), czyli tradycyjnej potrawy kuchni amerykańskiej - spotykanej w tamtejszych barach jako fastfood. Głównymi składnikami są: papryka chili, cebula, czosnek, pomidory i mielone lub drobno siekane mięso (najczęściej wołowina; istnieją też wersje wegetariańskie). Często dodaje się także inne składniki: fasolę i kukurydzę. Potrawę przyprawia się za pomocą kminu rzymskiego (kuminu) i pieprzu. Powinna posiadać intensywny smak. Podawana
Di gotujektóry jest bardzo pożywny, rozgrzewający i wcale nie musi tuczyć. Aby ugotować prawdziwy rosół potrzebne są co najmniej dwa gatunki mięsa. Tradycyjnie jest to kura (może być kurczak) oraz wołowina (lepiej jak jest chuda), ale może być również cielęcina czy dziczyzna. Do tego dużo warzyw i przypraw. A to mój sposób na rosół kura lub kurczak mięso wołowe – szponder, mostek
królestwo garówWczoraj na obiad podałam wołowinę zapiekaną z warzywami pod beszamelem i dziś miałam przygotować dla odmiany białe mięso – indyka lub kurczaka, lecz rano w pośpiechu z zamrażalnika wyciągnęłam czerwone mięso i nie zwróciłam na ten fakt uwagi. Tak więc dziś na obiad znów było czerwone mięso – Duszona karkówka z warzywami. Trudno to przyznać, lecz […] The post Duszona
Magiczny Garnekkapusty kiszonej 1,5 kg kapusty białej świeżej 0,5 kg karczku wieprzowego surowego 0,5 kg kiełbasy wędzonej 0,5 kg wędzonego, parzonego boczku 0,5 kg wołowiny surowej (ja używam łaty) 6 liści laurowych 10 ziaren ziela angielskiego 10 ziaren jałowca łyżkę ziaren pieprzu czarnego 0,5 litra czerwonego, wytrawnego wina 30 dkg suszonych grzybów 2 winne jabłka
ladykitchen