wołowina - 6415 przepisów (strona:239/428)

Marynata Broil King „Perfect Steak” – przepis 152

Zwykle jesteśmy ostatnimi, którzy powiedzą, że dobra jakościowo wołowina potrzebuje marynaty. Ale są taki chwile i takie kawałki mięsa które jednak będą jej potrzebowały, a jej unikalny aromat będzie doskonałym uzupełnieniem posiłku. Teraz tą znaną na całym świecie marynatę teraz możecie przygotować sami! Marynata przygotowana według tego przepisu powinna wystarczyć na około 4 steki. Składniki: 2 wyciśnięte ząbki czosnku

naRuszcie
Grillowana wołowina z mozzarellą 138

Sezon grillowy jeszcze trwa, więc polecamy wam pyszne połączenie wołowiny z mozzarellą, podane z sosem pomidorowym. Składniki 300 g polędwicy wołowej 2 kulki mozzarelli 1 jajko bułka tarta sól,pieprz Sos: 1 cebula 1 ząbek czosnku 500 g świeżych pomidorów 1 łyżka oliwy z oliwek  garść świeżej bazylii sól, pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

R'n'G Kitchen
Zupa ziemniaczana po kijowsku 136

wywar warzywny 1,5 L · wołowina bez kości 15 dag · ziemniaki 5 szt · ogórek kiszony 2 szt · tłuszcz · cebula · koncentrat pomidorowy 1 łyżka · śmietana 18 proc 1/2 szkl · mąka pszenna 1-2 łyżki · parówki cienkie 2-3 szt · natka pietruszki · koperek · sól · czarny pieprz mielony · imbir mielony · przyprawa do zup  Mięso umyć, zemleć, zalać wywarem, dodać obrane, opłukane

Camilla w kuchni
Sos do mięs z grilla z czerwonego wina i truskawek 154

minimum i gotować jeszcze przez 25 minut. Następnie zdjąć z ognia, ostudzić i całość przy pomocy blendera dokładnie rozmieszać do uzyskania jednolitej konsystencji sosu. Ten sos doskonale pasuje do wołowiny, ryb i drobiu.       Sos do mięs z grilla z czerwonego wina i truskawek is a post from: naRuszcie.pl The post Sos do mięs z grilla z czerwonego

naRuszcie
Warsztaty Tefal Cuisine Companion 177

misie. Na warsztatach byliśmy podzielenie na trzy ekipy gotujące: Grupa I – pod wodzą Grzegorza, przygotowywała dania główne: risotto z pęczakiem i młodymi warzywami chicken lemon curry wołowinę z grzybami, parowanym pak choi i szparagami Grupa II – przygotowała przystawki pod dowództwem Jurka: świeże liście z winegretem malinowym i grillowanym serem kozim shot z ekologicznego jogurtu i nowalijek z kawiorem z łososia

bistro mama
Tefal Cuisine Companion i warsztaty z Grzegorzem Łapanowskim 365

jogurtu i nowalijek z kawiorem z łososia i świeżymi kiełkami, - Pierś kaczki z pate, owocami i chałką, Dania główne:  - Risotto z pęczakiem i młodymi warzywami, - Chicken lemon curry, - Wołowina z grzybami, parowanym pak choi i szparagami,  Desery: -Krem cytrynowy z miętą i bitą śmietaną, - Sorbet malinowy z verbeną i mascarpone, - Cygaretki z ciasta filo z kremem migdałowym

Plate of Joy
Barszcz ukraiński. 128

Oryginalny Barszcz ukraiński, to zupa zaprawiana, która zawiera buraczki czerwone, kapustę świeżą oraz ziemniaki pokrojone w słupki.Gotowana jest na kawałkach wołowiny lub wieprzowiny.Podstawową cechą, która wyróżnia barszcz ukraiński spośród innych barszczy (przygotowywanych na Ukrainie), jest dodany do receptury czosnek oraz podawanie go z pampuszkami (małymi bułeczkami), polanymi zimnym sosem czosnkowym. W Polsce do barszczu ukraińskiego dodaje się również

Kuchnia Beaty
Zrazy wołowe jak u babci 144

własną i wiecie co? Myślę, że Babcia byłaby ze mnie dumna ;)   Składniki (ok. 3-4 porcje): – 600 g udźca wołowego, możecie też znaleźć w sklepach mięsnych kawałek wołowiny określony jako zrazowa – 2 ogórki kiszone – 1 biała cebula – 150 g boczku chudego lub wędzonki – 1 kromka chleba – mały słoiczek musztardy – 2 łyżki oliwy

Pociąg Do Kuchni
Hamburger z czarnego Angusa z karmelizowaną cebulą i sosem a'la Big Mac 127

zrobienie hamburgerów, na przykład z grilla. Ważny jest dobór składników i ich kompozycja. Udało mi się kupić mięso z czarnego Angusa, które według mnie jest nieporównywalnie lepsze od tradycyjnej wołowiny jaką mamy w sklepach. Ten gatunek to jeden ze światowej czołówki dobrego smaku. A jeśli już mamy tak dobrą podstawę hamburgera to wypada przyłożyć się też do dodatków. Świeże warzywa

Milion Smaków
Rosół królewski 134

Rosół królewski to zapewne tradycyjny polski rosół z którego wywodzą się wszystkie jego odmiany i wersje. Jak powiedziała mi mama – taki rosół zawsze przygotowywała jej

Magiczny Garnek
Jak zrobić sos tzatziki (klasyczny)? 504

bieżąco z kolejnymi wpisami. Przepisy z sosem tzatziki: Pieczony kurczak i ziemniaki z pikantnym tzatziki Placki z cukinii i fety Pieczone bakłażany i tzatziki  z czarnuszką Keftedakia z wołowiny Szaszłyki z halloumi i warzyw Keftedakia z kaszy jaglanej i halloumi Szaszłyki w sosie charmoula

Chilli Czosnek i Oliwa
Beszamel + LBA 125

blogów, ponieważ tak jak już kiedyś pisałam, wg mnie jest zbyt wiele blogów, które zasługują na takie wyróżnienie. Z przyjemnością jednak odpowiem na zadane mi pytania :) Moje odpowiedzi: 1. Wołowina czy wieprzowina? Chyba wieprzowina - mam sentyment do świeżego, zdrowego mięska prosto ze wsi :) 2. Twoja ulubiona przyprawa: bazylia 3. Czekolada na 3 sposoby twoja propozycja: czekoladowe fondue, mus czekoladowy

psgotujemy
WOŁOWA ROLADA Z BOCZKIEM 164

SKŁADNIKI Na 4 rolady: 500 g wołowiny 300 g boczku wędzonego 1 cebula sól pieprz ziołowy pieprz musztarda smalec wino bulion Rozbijamy mięso, obsypujemy przyprawami, smarujemy musztardą i układamy plastry boczku oraz plastry cebuli, solimy. Zwijamy roladę i spinamy wykałaczką. Rozgrzewamy tłuszcz i opiekamy z wszystkich stron. Podlewamy bulionem i winem, dusimy do miękkości

harrisa
Meksykanskie chili wolowe z salsa 157

Jamiego O. mam taka sama słabość jak do bułeczek cynamonowych i wołowiny :) tym razem połączyłam dwie miłości czyli przygotowałam danie z wołu wg przepisu sprytnego Jamiego Olivera. Meksykańskie chili i salsa smakowały nie tylko dorosłym ale i moim dzieciom, u nas w towarzystwie kolorowego makaronu. Meksykanskie chili wolowe z salsa 2 czerwone cebule 4 ząbki czosnku 2 świeże czerwone chili

Dzieje kuchennej Wiewióry
Gulasz wieprzowy wg Jamiego Olivera 147

pozytywnym opiniom na temat tej książki. Sporo przepisów poczeka na wypróbowanie, kiedy nadejdzie sezon na cukinie, jagody itd. Gulasz z tego przepisu (lekko zmodyfikowanego przeze mnie) smakuje prawie jak wołowina i naprawdę rozpływa się w ustach. Jamie w swojej książce napisał, że tego typu gulasze są ważnym elementem kuchni greckiej. W Grecji jeszcze nie byłam, ale chętnie spróbowałabym takiego gulaszu

Corner With Recipes

Proponowane wyszukiwania