wołowina - 6415 przepisów (strona:231/428)

Pieczeń wołowa z multicookera 140

czerwone. Niestety w ostatniej chwili okazało się, że moje czerwone wino wyparowało , więc musiałam dodać białe, bo tylko takie miałam w  domu. Zapewniam Was jednak, że białe wino wołowinie nic a nic nie zaszkodziło. jedyna różnica to taka, że sos był jaśniejszy. :-).   Pieczeń wołowa z multicookera Czas przygotowania: 1,5 godziny Składniki: ok. 1000 g mięsa wołowego

Kulinarne przygody Gatity
Flaki po warszawsku inaczej 146

wcześniej flaki, wszystko gotujemy na małym ogniu. Dodajemy majeranek, oregano, świeżą pietruszkę, gałkę muszkatołową i świeży imbir. Jeżeli gotowaliście bulion na kurczaki i wołowinie możecie dodać mięso, oddzielone od kości i pokrojone na małe kawałki, wtedy zupa będzie bardziej sycąca. Po ok 20 minutach dodajemy marchewkę i pietruszkę wszystko doprawiamy i gotujemy jeszcze

Niezły Młynek
Gulasz z ryżem 173

dopiero z biegiem lat stało się daniem narodowym. Rolnicy i pasterze smażyli początkowo kawałki mięsa z posiekaną cebulą na kawałku słoniny. Brakowało wtedy dzisiejszego głównego składnika – papryki. Składniki: Wołowina pokrojona w kostkę cebula pokrojona w kostkę czosnek przeciśnięty przez praskę sól pieprz ryż liść laurowy papryka pokrojona w kostkę lub w paski tak jak u mnie odrobina oleju ostra papryka

Pychotkaaa
Domowe flaczki wołowe. 94

porcji 1 kg flaków wołowych ( ugotowanych i pokrojonych w paski ) 75 dkg wołowiny rosołowej z kością 8 szklanek wody 2 marchewki 1 korzeń pietruszki kawałek selera 1 por 1 cebula 2 łyżki margaryny lub masła 2 łyżki mąki 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 5-6 ziaren pieprzu sól pieprz mielony zielona natka pietruszki do dekoracji Sposób wykonania

Przepisy i porady kulinarne
Wegańska PRAGA 152

wszystko to zachęcało do zjedzenia tego niecodziennego burgerka :) Paszko: Zamówiłem czeską specjalność w wegańskim wydaniu, czyli Old Bohemian style - a tam były knedliczki podane z seitanem zrobionym a'la wołowina podane z sosem śliwkowo jabłkowym (koszt 175 CZK). Rok temu jak jeszcze jadłem mięso, zamówiłem podobne danie, z tym że ze smażoną kapustą białą i czerwoną. Danie były ogromne

Bananowe Pole
STROGONOW DROBIOWY Z SUSZONYMI POMIDORAMI 141

Oryginalny strogonow podobno robi się z wołowiny. Na moim blogu przepisów z czerwonego mięsa nie znajdziecie, dlatego Gesslerowa w ostatnich "Kuchennych rewolucjach" zainspirowała mnie do drobiowego. Zrobiłam trochę po swojemu dodając zupełnie inne przyprawy i dodatki. Tak czy inaczej wyszedł przepyszny, delicious.  Składniki: 400 g piersi z indyka  400 g pieczarek  2 małe marchewki

pieprzny smaczek
Chili Sin Carne 216

wynikną z tego jakieś kulinarno-botaniczne warsztaty. Rozmawiamy o tym co jemy, częstujemy się wzajemnie i pożyczamy sobie książki o kuchennej tematyce. Bezpośrednio współpracuję z dwójką wegetarian więc o wołowinie z nimi raczej nie pogadam ale o jedzeniu zdrowym i mocno warzywnym owszem. Właśnie dzięki koledze w moje ręce trafił "Jadłonomia" Marty Dymek. Nie kupiłabym

Dzieje kuchennej Wiewióry
Gulasz czeski na ciemnym piwie 150

porcji:                 2-3 Wartość kaloryczna:   500 kcal Składniki:   ·   500g  wołowiny, wieprzowiny lub obu rodzajów mięsa ·          1 spora cebula ·          3-4 ząbki czosnku

Bazując na smaku
domowa kiełbasa - wędzona kiełbasa 138

swojej kiełbasy dałam: 5 kg łopatki 1,5 kg przerośniętego boczku 1,5 kg wołowiny przyprawy to: sól, pieprz, czerwona słodka papryka, czosnek - u mnie były to prawie 2 główki i opakowanie majeranku. dodatkowo: jelita cienkie sposób wykonania: Łopatkę zmieliłam na sitku o grubych oczkach, boczek i wołowinkę na małych. Czosnek obrałam przepuściłam przez praskę, dodałam do mięsa, wszystko razem

Darcia w kuchni
Steki grillowane na desce cedrowej – 2 wyjątkowe pomysły 139

desce cedrowej marynowany w piwie Składniki: 1 butelka ulubionego sosu barbecue (500ml) ¼ szklanki soku z cytryny 2 łyżki tartego chrzanu 6 gałązek świeżego rozmarynu, grubo posiekanego 1 ulubiony kawałek wołowiny, około 700g sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz 1 piwo (500 ml) Guinness oliwa z oliwek   Przygotowanie: W dużym szczelnym pojemniku połączyć sos barbecue, sok z cytryny, chrzan

naRuszcie
Soczysta pierś z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej 291

kolację. Ten przepis przypadł do gustu wszystkim w rodzinie!  Uwielbiam mięso z kurczaka i jest to przeważnie jedyne mięso jakie jem, ponieważ nie lubię wieprzowiny, a na przygotowanie wołowiny nie zawsze mam czasu. Moją ulubioną częścią jest pierś z kurczaka, ponieważ jest ona niskokaloryczna, zawiera dużo białka i jeżeli jest przygotowana w poprawny sposób jest bardzo soczysta i smaczna

Kuchnia Łukasza
ROSZPONKA Z GRUSZKĄ / CORN SALAD WITH PEAR 103

CHUTNEY Z MANGO / SALMON WITH MANGO CHUTNEY 0 Comments / 03/11/2015 POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z KASZĄ / PORK TENDERLOIN WITH GROATS ROSZPONKA Z GRUSZKĄ / CORN SALAD WITH PEAR QUESADILLA Z INDYKIEM LUB WOŁOWINĄ / TURKEY OR BEEF QUESADILLA 1 Comment / 19/08/2015 Previous Next

Martyna Cooks
Zupa pomidorowa na wywarze drobiowo wołowym 116

Przepyszna, aromatyczna pomidorówka <3 Składniki 1 porcja rosołowa 1 udko 200 g żołądków drobiowych 200 g wołowiny z kością (rosołowej) ziele angielskie 1 por 1 cebula 2-3 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler korzeniowy 1 podgrzybek suszony 1 ząbek czosnku 190 g koncentratu pomidorowego sól, pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso czyścimy, przekładamy

R'n'G Kitchen
Prawdziwe domowe burgery 170

przepysznym sosem. Przygotowując je, możecie się poczuć jak prawdziwi amerykanie w leniwe sobotnie popołudnie :) Prawdziwe domowe burgery to w zasadzie slow food zamiast fast foodu. Składniki: ok. 800g zmielonej wołowiny dobrej jakości 1 łyżka oliwy 1 łyżka wędzonej papryki 1-1,5 łyżki musztardy 1 łyżka ketchupu 5-10 g sera pleśniowego typu Lazur bułki do hamburgerów Dodatki do burgerów

Pociąg Do Kuchni
Schab w sosie chrzanowym i dylemat kulinarny 188

odrobiną oleju i powstałą masę wcieramy w mięso. Odstawiamy na ok 2 godziny. Następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnie szybko obsmażamy z obu stron. Odstawiamy. Do rondelka wlewamy wywar z wołowiny. Wrzucamy do niego chrzan. Podgrzewamy. Śmietanę łączymy z mąką, wlewamy do wywaru. Doprawiamy solą i pieprze. Doprowadzamy do wrzenia. Można dodać więcej chrzanu jak ktoś lubi - z podaną przeze mnie

sierotka maRysia w kuchni