Duża część pierogowych pasjonatów uwielbia ich chrupiące, podsmażane wersje podania. Taki sposób, poza walorami smakowymi, ma jednak jeden mankament – smażenie na tłuszczu powoduje często, że
MarcinChefMimo iż każdy region polski dorobił się własnego wigilijnego menu, to istnieje kilka składników i potraw, z których nie obejdzie się żadna wigilia. Artykuł WIGILIA –
COOKMAGAZINEWigilia to coraz częściej nie tylko okazja do spotkania się rodziną, tą dalszą i bliższą, ale także szansa na spotkanie towarzyskie w rodzinnej atmosferze w gronie
COOKMAGAZINEWłasnoręcznie zrobione pierogi to nie lada wyzwanie. Jednak jeśli się go podejmiecie, to gwarantujemy, że tę satysfakcję będzie można mierzyć w kilometrach! Artykuł DOMOWE PIEROGI I
COOKMAGAZINEo Zupa z botwinki z fasolką Składniki: garstka drobnej fasolki 3-4 ziemniaki pęczek botwinki 1 marchewka łyżeczka octu skrzydełko z indyka
Aromatyczne PodróżeJedna z moich ulubionych zup. Uwielbiam buraczki, są przepyszne pod każdą postacią. Jest naprawdę bardzo dobra, polecam. Do dużego garnka wlać wodę i wywar. Przygotować warzywa
Kuchnia PokoleńChłodnik to nietypowy, bo to chłodnik bazyliowy. W dodatku lekko “szczypiący”, czyli charakterny 🙂 Podaję niezwykle ważny powód do bezbrzeżnej radości: na rynku jest świeża botwinka!
WiszniówkaSzybka i prosta w przygotowaniu przekąska. Nie tylko mocno serowa ale również cudownie chrupiąca :) Zapraszam! Paluszki serowe z ciasta francuskiego Składniki: 1 blat ciasta francuskiego 1
Tagebuch po polskuSzybki w przygotowaniu, bardzo smaczny najlepiej smakuje z ziemniakami i zeszkloną cebulką Składniki 1 kg buraków 4 łyżki śmietany włoszczyzna liści laurowy 2 ziela angielskie pieprz
RAROSSATak to już jest , że co roku w maju i czerwcu mrożę sobie pojawiającą się młodą botwinkę w porcjach na cały rok ( ok. 8 porcji bo
Buniabaje w kuchniKolejną edycję konkursu Zgotuj sobie sukces organizowanego przez firmę MAKRO Cash & Carry i Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierników mamy już za sobą, poznaliśmy zwycięzców
Plate of JoyDo tej pory robiłam tylko zakwas na żurek . Od dawna miałam ochotę na zakwas na biały barszczyk, ale jakoś nie było okazji
Stare GaryBotwinka... Świeże, młode liście buraków. Buraki i marchewka pokrojona w kosteczkę. Całość zabielona śmietaną. Posypana koperkiem. Pycha! Składniki: 1 duża marchewka; 1 mała pietruszka; Biała część
Gospodyni MiejskaPomysł podania zaowocował próbą odtworzenia przepisu. Na stronie restauracji Maestra wypatrzyłam żurek . Spróbowałam w podobny sposób podać ugotowany przez siebie , tym bardziej , że często jak kupuję
Buniabaje w kuchni