barszcz - 4003 przepisów (strona:224/267)

Pomysł na pieczarki – a może w cieście serowym? 254

Pieczarki można dodawać praktycznie do każdej potrawy czy to pizzy, czy sosu a nawet zupy. To bardzo wdzięczny produkt i szybki w obróbce. Zaproponuję go w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szczaw – poznaj wyjątkowe właściwości tego niedocenianego przysmaku! 226

Szczaw, wielu osobom do dziś kojarzy sięz niesmaczną zupą ze szkolnej stołówki. Stąd też zapewne wynika niezbyt duża popularność tej rośliny na polskich stołach – a

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krążki cebulowe – jak przygotować 200

Krążki cebulowe to idealny dodatek do mięs, jako przystawka lub zamiennik chipsów. Bardzo prosty przepis, który wykonasz w niecałe 30 minut. Poniżej przedstawiam listę potrzebnych produktów

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bruschetta z mozzarellą 261

Przepisów na bruschetty jest tak wiele jak wielu jest kucharzy. Oczywiście podstawowym składnikiem każdej z nich jest pomidor. Bruschetta z mozzarellą to bardzo prosty przepis, który

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zakwas z buraków… 1086

Ponieważ jestem wielką fanką ułatwiania sobie życia, przed każdą niemal okazją typu impreza rodzinna czy święta robię plan i staram się znaleźć jak najwięcej potraw oraz

brunetkawkuchni
Krokiety z kapustą i pieczarkami 180

Pogoda za oknem zmienia się jak kalejdoskop. Raz świeci słońce, za pół godziny pada deszcz i wieje mocny wiatr. Na szczęście dotarła do mnie przesyłka, a

Programista w kuchni
Wielkanocne menu – 10 najciekawszych przepisów 7460

Jak w każdym domu, tak i u mnie są pewne potrawy, których nie może zabraknąć w wielkanocnym menu. Przepisy na te dania są przekazywane z pokolenia

Mama z miasta
Zakwas na żurek 192

Składniki: 2 szklanki żytniej razowej (do wypieku chleba) 4 ząbki czosnku 2 kromki razowego chleba 1,5 litra wody 3 listki laurowe 6 ziaren ziela angielskiego

Qchnia po prostu
Sposób na chrupiące pierogi bez smażenia 378

Duża część pierogowych pasjonatów uwielbia ich chrupiące, podsmażane wersje podania. Taki sposób, poza walorami smakowymi, ma jednak jeden mankament – smażenie na tłuszczu powoduje często, że

MarcinChef
WIGILIA – CZEGO NIE MOŻE NA NIEJ ZABRAKNĄĆ? 7207

Mimo iż każdy region polski dorobił się własnego wigilijnego menu, to istnieje kilka składników i potraw, z których nie obejdzie się żadna wigilia. Artykuł WIGILIA –

COOKMAGAZINE
WYJĄTKOWA WIGILIA W SPIŻARNI SMAKÓW -WARSZAWA 231

Wigilia to coraz częściej nie tylko okazja do spotkania się rodziną, tą dalszą i bliższą, ale także szansa na spotkanie towarzyskie w rodzinnej atmosferze w gronie

COOKMAGAZINE
DOMOWE PIEROGI I USZKA 933

Własnoręcznie zrobione pierogi to nie lada wyzwanie. Jednak jeśli się go podejmiecie, to gwarantujemy, że tę satysfakcję będzie można mierzyć w kilometrach! Artykuł DOMOWE PIEROGI I

COOKMAGAZINE
Zupa z botwinki z fasolką 170

o Zupa z botwinki z fasolką  Składniki: garstka drobnej fasolki  3-4 ziemniaki  pęczek botwinki  1 marchewka łyżeczka octu skrzydełko z indyka

Aromatyczne Podróże
Botwinka z jajeczkiem 136

Jedna z moich ulubionych zup. Uwielbiam buraczki, są przepyszne pod każdą postacią. Jest naprawdę bardzo dobra, polecam. Do dużego garnka wlać wodę i wywar. Przygotować warzywa

Kuchnia Pokoleń
Chłodnik bazyliowy – because I’m happy! :) 136

Chłodnik to nietypowy, bo to chłodnik bazyliowy. W dodatku lekko “szczypiący”, czyli charakterny 🙂 Podaję niezwykle ważny powód do bezbrzeżnej radości: na rynku jest świeża botwinka!  

Wiszniówka