Chrupiąca, sycąca i bardzo odświeżająca sałatka. Świetna do drobiu, dań z grilla, ale i sama, podana z pitą czy tortillą. Świeże chrupiące warzywa połączone z usmażoną w orientalnych przyprawach ciecierzycą spaja słodko-kwaśny sos. Ogórka i paprykę myjemy. Pomidorki pozbawiamy szypułek, nacinamy u szczytu na krzyż i parzymy wrzątkiem. Obieramy ze skórki. Paprykę rozcinamy, pozbawiamy gniazda nasiennego i białego miąższu
Karo in the Kitchenrozgrzanej patelni grillowej, grillu elektrycznym lub klasycznym dosyć krótko – bo po minucie z każdej strony – do czasu aż płyn wyciekający z mięsa będzie przeźroczysty. Podajemy z pszennym chlebkiem – pita, tortilla, koniecznie z dodatkiem sosu tzatziki i ze świeżą sałatką z chrupiących, mieszanych sezonowych warzyw. Pyszny sposób na kurczaka – lekki i dietetyczny, ale pełen smaku i aromatu. SKŁADNIKI 500g mięsa
Karo in the Kitchenużywać ostrych przypraw, więc zamiast ostrej papryki użyłam wędzonej, natomiast zamiast świeżej kolendry, której zwyczajnie nie lubię – suszonej, za którą wyjątkowo przepadam. W oryginale kurczaka należało podać z tortillą. Ja podałam z żytnim makaronem razowym. To połączenie dobrze się sprawdziło. 2 porcje: 200-300 g razowego makaronu 300-400 g piersi kurczaka 1 papryka żółta 1 papryka czerwona
KucharzycaŻebyście wiedzieli ile się nagłowiłam nad tym przepisem, ile razy smażyłam te placki i ile produktów niestety zmarnowałam :( Początkowo miałam zamysł zrobić tortille, wyłącznie z mąki kukurydzianej, jednak później, w praktyce i wiadomościach z Internetu dowiedziałam się, że nie jest możliwe ich wykonanie ze zwykłej mąki kukurydzianej, a potrzeba specjalnej, tzw. "gotowanej". Kolejno, kiedy porzuciłam pierwszy zamysł chciałam zrobić naleśniki
Zdrowie na języku :Psię nudzą płatki, albo nie chce mi się piec bezglutenowego pieczywa, wtedy na śniadanie robię ten banalnie prosty i szybki placek, który można potraktować jak kanapkę, naleśnika, lub tortillę. Można go jeść na ciepło i na zimno, na słodko, na słono, na ostro, jak się komu podoba. W tym wydaniu zgięłam go na pół i zapakowałam do środka, sałatę, kawałeczki
Quinoa Raz!mamy ochotę na szybki lunch, po prostu wyjmujemy chwilę wcześniej placek, smarujemy ulubionym sosem lub miękkim awokado, dodajemy pokrojone warzywa i gotowe. Mamy szybki, odżywczy posiłek à la tortilla. I kto powiedział, że zdrowe gotowanie wymaga czasu? :) Składniki (4 placki): 1 szklanka dobrze zmielonej mąki z cieciorki (140 g) 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Powiedz dietom niepiekarniku ( jak mini pizzę gdyż są z odrobiną drożdży) lub smażymy je na grillowej patelni (tylko z mąki, wody i soli). Te placki wyglądem trochę przypominają chapati czy tortille. Wystarczy między podpłomyki grillowane włożyć farsz, sos i zajadać się sycącą kanapką na śniadanie, drugie śniadanie, czy na kolację. Te kanapki z podpłomyków można jeść na ciepło i na zimno
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięoliwek i doprawić solą, i pieprzem. Na koniec dodajemy jogurt i ponownie miksujemy do połączenia się składników. Całość włożyć do lodówki na 3 godziny. Podajemy z grzankami, lub grillowaną tortillą. Smacznego
Smakuj życie!znów gotować ok. 15 minut. Dodać octu balsamicznego i doprawić potrawę świeżo zmielonym pieprzem i solą. Najlepiej podawać z ryżem lud z podgrzanymi na suchej patelni trójkącikami z placków tortilli
Dobra karmabyły domowej roboty, a jeśli nie macie ręki do przetworów, to warto wybrać te z największą ilością owoców w składzie, świetnie przydają się do komponowania deserów, ciast i naleśników tortilla Można wypiekać je samemu, ale po co? Wybierzcie placki dobrej jakości i cieszcie się szybkimi daniami z ich wykorzystaniem, kilka warzyw, kawałek kurczaka, ketchup, jogurt i obiad gotowy! pieczarki Warzywo
Cooking Monsterziemniaki będą miękkie lekko je posolić i wlać jajka. Smażyć, co chwilę mieszając do uzyskania pożądanej konsystencji jajecznicy. Podawać z arabskim płaskim chlebkiem (zastąpiłam go podpieczoną w piekarniku tortillą - sprawdziła się bardzo dobrze), pomidorami i sokiem z cytryny. Smacznego
Codzienne Gotowaniedomu to wiecie, że dobrze jest naszykować coś dobrego do zjedzenia podczas meczu bo energiczne kibicowanie wzmaga poczucie głodu. Możecie naszykować zdrowe przekąski warzywne a także kanapki z tortilli, na które przepis podaję niżej. Wymagają niewiele pracy i poradzi sobie z nimi nawet osoba mało wprawna w kuchni. Obiecuję też, że kibice będą zadowoleni a ponieważ kolejny występ naszych orłów
Smaczna Pyzasałatki na imprezy, szczególnie teraz latem gdy urządza się grille i pikniki? Jeśli tak to polecam idealną sałatkę zwana sałatką króla imprez. Dlaczego? Chyba przez koronę, którą tworzą chipsy tortilla. Sałatka jest pyszna, syta i ciekawa w smaku. Idealna na męskie spotkanie przy Euro jak i na ogólne, letnie imprezy. Szybka i łatwa w przygotowaniu. Polecam. Źródło . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikChili con carne" znaczy ni mniej nic więcej jak: "papryka z mięsem" potrawa amerykańska o wyraźnym pikantnym smaku. Serwowana najczęściej z ryżem u mnie w wersji z tortillą. Składniki: 60 dag wołowiny zmielonej 1 średnia papryka czerwona 1 średnia papryka żółta 1 puszka fasoli wraz zalewą 1 puszka pomidorów z puszki 2 średnie cebule 3 żabki czosnku
Delicious TitbitsTaka pasta jest idealna na nachosy, jako sos do tortilli, na kanapki itp. Jajka ugotować na twardo, oskrobać i wrzucić do głębokiej miski. Awokado przeciąć na pół, wyjąć pestkę. Za pomocą dużej łyżki wydrążyć miąższ. Wrzucić do jajek. Szczypiorek posiekać i dodać do pozostałych składników. To samo zrobić z chilli i czosnkiem. Za pomocą blendera zmiksować na gładką masę. Dodać
Kuchnia Pokoleń