świetnym pomysłem na obiad albo np. imprezowe danie na ciepło. Świetnie smakują z sosem, ciepłym pieczywem albo ryżem. Koniecznie wypróbujcie! Pycha! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) * mielona wołowina – 200 g * mielona wieprzowina – 100 g * łuskany zielony groszek – 100 g * cebula – 1 szt * czosnek – 1 ząbek * małe jajko – 1 szt * posiekana natka pietruszki – 2 łyżki
Ostra na Słodkosztuki, kucharek 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, woda 4 litry, jajka ugotowane na twardo 2 sztuki, natka pietruszki 1/2 pęczka, żelatyna 6 łyżeczek, rosół 1 litr wołowinę i kurczaka umyć, poporcjować, zalać wodą i zagotować, zebrać szumówką pianę dodać liście laurowe, ziele angielskie, obraną włoszczyznę i gotować na mniejszym ogniu do miękkości mięsa pod koniec gotowania do smaku
W Mojej Kuchni LubięOstatnio wołowina dość często gości na naszym stole, bo to oprócz indyka główne mięso zalecane w diecie córki (i mojej także). Jednym z dań polecanych w jej jadłospisie przez panią dietetyk są bitki wołowe. Przygotowałam je już kilka razy lekko modyfikując danie pod nasz smak i myślę, że będzie się pojawiać częściej. Polecam zarówno na co dzień
Bernika - moj kulinarny pamietnikbutter isn’t obligatory either – the final impression is granted! Extremely short shopping list only encourages you to spend some time cooking, so enjoy! SKŁADNIKI: 200 g wołowiny (stek z antrykotu) 100 g sera typu Lazur 200 g jogurtu greckiego 1 średnia czerwona cebula 125 g czarnego fettuccine sól, pieprz, natka pietruszki, czosnek, ulubione zioła INGREDIENTS
Martyna Cookssuszonego czosnku około 50 ml przegotowanej i ostudzonej wody Sposób wykonania Mięso myjemy pod bieżącą wodą, kroimy w grubą kostkę, następnie układamy w misach, przy czym oddzielnie układamy wołowinę, wieprzowinę ze ścięgnami, tłuste kawałki pachwiny, oraz ładniejsze części łopatki i szynki. Każdy rodzaj mięsa wstępnie przyprawiamy (używając przypraw dosyć oszczędnie) solą, pieprzem, gorczycą, majerankiem i odstawiamy w chłodne
Miód i pieprzSkładniki : 1 kg wołowiny na gulasz 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina cebula 2-3 ząbki czosnku 3/4 l bulionu 1 łyżka mąki 3-4 ziarna ziela angielskiego 1-2 listki laurowe 15 dkg szalotek 2 łyżki masła olej 1 łyżeczka cukru 20 dkg małych pieczarek sól pieprz mielony Sposób wykonania : M ięso pokrój w dużą kostkę. Oprósz lekko pieprzem
Przepisy i porady kulinarneBogracz Składniki : wołowina - 1 kg papryka czerwona - 1 szt papryka żółta - 1 szt cebula - 2 szt koncentrat pomidorowy - 2 łyżki marchewka - 2 szt seler - 0,5 szt pietruszka - 1 szt pomidory
Kuchnia Danusichrzanu, doprawiamy solą i pieprzem. I mamy najlepszy stek z warzywami na świecie. Smacznego! PS.: Gdyby ktoś pytał — kupuję steki z Sokołowa, można też zamówić via internet kilka rodzai wołowiny sezonowanej. Jednak steki z Sokołowa są bardziej dostępne, kalibrowane i są smaczne. PS 2.: Nikt mi za reklamę nie płacił Post Stek z warzywami pojawił się poraz pierwszy w LADY
ladykitchenZrazy z szynki ze słoninką i ogórkiem Miały być zrazy wołowe, ale nie mogłam w sklepie znaleźć ładnego kawałka wołowiny. Za to piękny kawałek szynki wieprzowej do mnie się uśmiechnął i od razu trafił w moje ręce. Zwijane zrazy, to było danie popisowe mojej Mamy. Małe, piękne, smaczne zwijańce i kilometry białej nitki...Kochałam jeść te zrazy
na moim stole...świetny pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu czy innych zup gotowanych na mięsie. Przygotowuję je dość często, bo robi się je szybko i są bardzo smaczne. Dziś miałam kawałek wołowiny, była dość sucha, więc dodałam do farszu trochę podsmażonego boczku, aby paszteciki były bardziej soczyste. Jeśli mam do wykorzystania gotowane mięso drobiowe to nie dodaję do niego boczku, tylko marchewkę
Kuchnia z widokiem na ogródkrótkim czasie przygotujemy smaczne, kolorowe i bardzo aromatyczne danie. Zapraszam również inne potrawy orientalne: - Kurczak Gong Bao 宮保雞 - Ryż jaśminowy po tajsku - Udka z kurczaka po tajsku - Chińszczyzna - Wołowina stir fry w sosie teriyaki - Japońskie kuleczki mięsne - Spring rolls z nasionami chia - Sajgonki z warzywami i mięsem z indyka - Paski drobiowe w kokosowej tempurze - Makaron chow mein z krewetkami
mojewypiekiinietylkoSkładniki: 200 g świeżej wołowiny cebula ogórek kiszony 1 łyżka oliwy jajko sol, pieprz Mięso dokładnie myjemy i oczyszczamy, Mielimy w maszynce do mięsa co najmniej trzykrotnie (ja zmieliłam 4 razy). Do mięsa dodajemy oliwę, sol i pieprz, dokładnie wyrabiamy. Formujemy kulkę, układamy na talerzu i na środku robimy małe wgłębienie na żółtko. Cebulę i ogórka, kroimy w drobną kostkę
kulinarnyswiatdomiMięso rozpływało się w ustach :) Składniki 30 dkg wołowiny 20 dkg pieczarek 1 cebula 1 czerwona papryka sól, pieprz ocet jabłkowy słodka i ostra papryka Sposób przygotowania Mięso … Czytaj dalej Gulasz wołowy
czarrna od kuchniWołowina jest mięsem z którego sos wychodzi według mnie najsmaczniejszy z najładniejszą barwą
Ugotujmy Cośbył zadowolony. Kilkukrotnie już strzałem w dziesiątkę okazał się gulasz. Ten jest niesamowity w smaku. Fasola, kukurydza, papryka czerwona, marchew i duża ilość sosu pomidorowego z dodatkiem najlepszych kawałków wołowiny to pomysł idealny na danie, które ma zachwycać. Długo duszone mięso, które rozpływa się w ustach! Nie ma nic smaczniejszego! Wystarczy dobrej jakości pieczywo by goście byli oczarowani tym daniem
Mango Papaja