wołowina - 6514 przepisów (strona:224/435)

„MAZURY HoReCa festiwal smaków”, 98

robienia smakołyków. -chleb  orkiszowy na zakwasie   - Krem z dyni -Bigos z pyszną kiełbaską -Rogaliki z konfiturą śliwkową     -Sernik  - Galaretkę z owocami -pyszne burgery z wołowiny Wydarzenie uświetnił swoją obecnością Karol Okrasa. Wspaniały kucharz i prywatnie fajny człowiek, ORAZ  Tomasz Deker z którym miałam okazję się spotkać na warsztatach kulinarnych  z przetworów 9 Maja

Różowa kuchnia
Grillowana cukinia faszerowana wołowiną 191

żółty na wierzch poukładałam i sos na bazie majonezu, ketchupu i musztardy przygotowałam.  Można ją jako przystawkę podawać, lub jako główne danie zajadać.  Składniki: 300 mielonej wołowiny, ½ łyżeczki soli, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ½ łyżeczki papryki ostrej, świeży tymianek, 4 okrągłe plastry sera żółtego, 2 okrągłe cukinie, olej rzepakowy smakowy z papryką ostrą, pomidorami i bazylią. Przygotowanie

Moniki Smakołyki
Surówka z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem 162

Dzisiaj jedna z najprostszych surówek, którą przygotujecie w kilka chwil. Takie suróweczki mają to do siebie, że pasują zarówno do drobiu, wieprzowiny, wołowiny czy ryb. Dodatek słonecznika świetnie podkreśla jej smak. Oczywiście zawsze można się pokusić i uprażyć go tuż przed podaniem. Surówka z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem SKŁADNIKI : 250 g młodej kapusty pekińskiej 1 marchewka 1/2 pęczka koperku

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Przysmaki chińskiej kuchni w pigułce 181

główną rolę odgrywają ryby oraz owoce morza. Restauracje chińskie mogą się jednocześnie pochwalić ciekawym asortymentem dań, w których główną rolę odgrywa mięso. Największą popularnością cieszy się wieprzowina, jednak i wołowina, i baranina mogą także często pojawiają się na chińskich stołach. Szczególnym powodzeniem cieszą się przepisy na dania, w których pojawia się mięso smażone z warzywami. Popularne są też mięsa duszone

Codogara
Burger paleo z hummusem z buraka i karmelizowaną gruszką 131

Burger – jedna z nielicznych rzeczy, za którymi tęsknię i przyznaję się, że to chyba mój ulubiony cheatmeal. Ale nie taki z sieciówki, tylko z dobrej jakości wołowiny i najlepiej z porządnego foodtrucka. (Przy okazji dla tych, którzy jeszcze nie czytali polecam wpis “ Czy cheat meal rujnuje twoją dietę ”). Jak tylko udało mi się dostać pieczarki portobello od razu wiedziałem

PaleoLife
Spaghetti po bolońsku 164

wymyślny obiad robię właśnie makaron. Moim ulubionym rodzajem jest właśnie spaghetti, mąż najbardziej lubi drobne kluseczki takie jak małe muszelki czy kokardki. Sos boloński najchętniej przygotowuję nie ma wołowinie, a na indyku. Jest lżejszy i bardzo smaczny. I Malwinka może bez przeszkód zajadać się nim z nami :) Składniki: (3 duże porcje) 450g mielonego mięsa z indyka 2 puszki pomidorów krojonych

Cakes By Kejt
KOTLETY MIELONE 176

KOTLET MIELONY Kotlety mielone jedno z prostszych, smacznych i sycących dan, które bardzo często gości w moim domu.  Składniki : 1 kg mięsa mielonego (wieprzowina i wołowina)  (* przyznam się szczerze, ze  ja bardzo często robię kotlety z samej wieprzowiny).  1 duże jajko 1 cebula 1 większa czerstwa kajzerka sol pieprz ziołowy pieprz

Kulinarnie z Polką na Kresach
Czym przyprawiać mięso i ryby? - przyprawy, które idealnie pasują i podkreślają ich smak 166

laurowy, lubczyk, majeranek, mięta, papryka, pieprz, natka pietruszki, rozmaryn, szałwia, tymianek Wieprzowina - anyż, curry, gorczyca, goździki, imbir, jałowiec, kminek, liść laurowy, majeranek, papryka, pieprz, natka pietruszki, rozmaryn, szałwia, tymianek Wołowina - chrzan, curry, estragon, gałka muszkatołowa, gorczyca, goździki, imbir, jałowiec, liść laurowy, lubczyk, papryka, pieprz, natka pietruszki, rozmaryn, szczypior, tymianek Wątróbka - curry, estragon, majeranek, mięta, papryka, pieprz, natka pietruszki, rozmaryn, szałwia

Zasmakuj Kuchni
Pomidorowa 106

jest to zupa sentymentalna, przywodząca na myśl dzieciństwo.   Składniki 2 udka z kurczaka 2 skrzydełka z kurczaka 2 podudzia z kurczaka 150 g żołądków drobiowych 200 wołowiny (np szponder) 1 kapelusz podgrzybka 1 cebula 1 pietruszka 1 mały seler 1 por (biała część) kawałek kapusty włoskiej gałązka estragonu gałązka natki pietruszki 2 liście laurowe 1 ziarno ziela angielskiego gałązka

R'n'G Kitchen
Polpette al sugo 176

oryginalne smaczne danie o nazwie Polpette al sugo. Wystarczy dobry gatunek mięsa, kilka wymienionych składników, 25 minut wolnego czasu, dobrych chęci oraz 4 zgłodniałych gości. Składniki: 500 g zmielonej wołowiny (z dobrego źródła, najlepiej od zaprzyjaźnionego rzeźnika) 500 g passaty pomidorowej 2 szalotki 2 ząbki czosnku 1 ostra papryczka - peperoncino 2 kromki chleba 1/2 szklanki mleka  2 jajka

Wino Francja Kuchnia
Rosół wołowy 85

Składniki  Woda około 2/3 l   drób ( kto co woli lub kto co ma   ) ja użyłam 2 nóżki wołowina ( szponder ) jarzyny: pietruszka korzeń, seler, marchewka, por, przypalona cebula, nać do posypania, czosnek   przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz,   3 łyżeczki sosu sojowego   Przygotowanie: Umyte mięso wkładamy do garnka z zimną wodą. Gotujemy

Kukuleczki
Rosół drobiowo wołowy 107

jaki robiła nasza babcia. Kwintesencja smaku, rosół dla nas idealny.   Składniki 2 udka z kurczaka 2 skrzydełka z kurczaka 2 podudzia z kurczaka 150 g żołądków drobiowych 200 wołowiny 1 kapelusz podgrzybka 1 cebula 1 pietruszka 1 mały seler 1 por (biała część) kawałek kapusty włoskiej gałązka estragonu gałązka natki pietruszki 2 liście laurowe 1 ziarno ziela angielskiego gałązka

R'n'G Kitchen
Błyskawiczne piątki - Zupa gulaszowa ze śmietanką 118

wystarczy na kilka dań, a ja nie muszę stać przy garach. Nie mam wszystkich wolnych od pracy weekendów, więc cenię sobie takie dania. Składniki : * dowolne mięso - u mnie karkówka, wołowina czy kurczak zawsze się sprawdzają - około 700g * cebula * ząbek czosnku * kg ziemniaków * marchewka * cebula * czerwona papryka  * 200ml kremówki * mielona czerwona papryka słodka lub ostra, sól, pieprz Przygotowanie : Na maśle

Magiczne Życie Marty
czebureki po raz drugi 204

zwykle przy tego typu daniach - zaproponował sos czosnkowy... składniki: ciasto: 3 szkl mąki pszennej szklanka wody jajko łyżka wódki 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju nadzienie: 500 g mielonej wołowiny cebula 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki oliwy przyprawy: sól, pieprz, pieprz kajeński, papryka w proszku, kminek mielony, odrobina curry, gałki muszkatołowej i kurkumy

6niebo

Proponowane wyszukiwania