wołowina - 6415 przepisów (strona:215/428)

Chili Con Carne 142

słodkiej papryki   2 łyżeczki cukru   1 łyżeczka kminu rzymskiego (kuminu) w proszku   sól   świeżo zmielony czarny pieprz   pieprz cayenne   250 ml wywaru z wołowiny lub warzywnego   1 puszka czerwonej fasoli “kidney”, odsączonej z zalewy   1 puszka kukurydzy, odsączonej z zalewy   natka pietruszki   tarty żółty ser do posypania Sposób przygotowania

Aromatyczne Podróże
Świąteczny pasztet 177

najbardziej. Smak z gotowanego mięsa na pasztet przelałam do trzech pojemników i zamroziłam. Mam bazę na trzy zupy!   Świąteczny pasztet 1 długa keksówka i1 krótka keksówka 300 g wołowiny zrazowej 300 g schabu 300 g cielęciny 300 g szynki wieprzowej 300 g karkówki wieprzowej 300 g piersi z kurczaka woda do zalania mięsa cały pęczek włoszczyzny (do pasztetu daję

Posadzone i zjedzone
Gulasz wieprzowy z warzywami 114

się najpiękniejsze lata dzieciństwa. Mama bardzo często gotowała gulasz, bo wszyscy lubiliśmy mięso z sosem. I zostało to nam do dziś:) Letnia wersja mojego gulaszu, to szynka wieprzowa zamiast wołowiny, którą używam zwykle zimą, robiąc Boeuw Stroganow , czerwona papryka oraz pomidory (pomimo lata, wolę do gotowania używać pomidorów z puszki).  Robię go zawsze sporo i połowę zamrażam

Posadzone i zjedzone
Stek ze Strusia z kaszą jaglaną w prażonej cebuli z musem z wiśni peruwiańskiej ,figi i śliwki kalifornijskiej 142

ViolaPassion Wspaniałe mięso ze Strusia z Afryki Południowej Jadłam go po raz pierwszy i powiem wam że jest warty grzechu. Bardzo podobne do wołowiny, ale pozostaje to dalej mięsem drobiowym. Jest soczyste i kruche  . Nie posiada wiele tłuszczu , jest zdrowe , zawiera mało cholesterolu bogate jest w proteiny i dużo kwasu arachidowego . Ten kwas jest niezbędny do prawidłowej budowy

Viola cooks with passion
Grzybowa zupa z pulpecikami 75

Idealna zupa na jesień. Nie dość że świetnie rozgrzewa to jeszcze jest z grzybami i pysznymi mięsnymi kuleczkami. Polecam! Składniki : * włoszczyzna * 300g mielonej wołowiny * sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie * 200g pieczarek * 200g podgrzybków * łyżka masła * 3-4 ziemniaki  * łyżka gęstej śmietany * koperek * oregano Przygotowanie : Włoszczyznę obrać, dolać wodę i zagotować z przyprawami.  Z mięsa uformować kulki

Magiczne Życie Marty
JARMUŻ 157

śladowe ilości E i K. Jest także bogatym źródłem soli, wapnia, magnezu, fosforu, żelaza i potasu. Ze względu na wysoką zawartość żelaza nazywany jest „żelazną wołowiną”. Jeden gram jarmużu zawiera dwa razy więcej witaminy C niż jeden gram pomarańczy. Jedząc jarmuż regularnie dostarczamy naszemu organizmowi ogromną dawkę mikroelementów przy znikomej ilości kalorii. Jarmuż jest bardzo popularny w kuchni holenderskiej, portugalskiej

Ciastka - domowe słodkości
MOUSSAKA 127

while cooking, but the final effect is really tasty and it’s worth the time which you’ll spend in the kitchen :) SKŁADNIKI (6 porcji): 700 g wołowiny (u mnie udziec) 150 g cebuli 500 g bakłażana 100 g sera typu Cheddar 300 g ziemniaków 200 g jogurtu greckiego 2 jajka 1 puszka (400 g) pomidorów 1 karton

Martyna Cooks
Czarna potrawka z czarnym ryżem 84

Potrawka złożona w zasadzie z samych ciemnych, prawie czarnych warzyw i dobrej wołowiny, która pod ich wpływem również przyjęła bardzo ciemny kolor. Do tego czarny ryż i powstało najciemniejsze danie w mojej kuchni, które nie zawiera sztucznych składników i barwników. Jedynym rozjaśnieniem dania jest batat, ale podczas duszenia również przyjął kolor innych warzyw. Jest tez on jedynym warzywem

Milion Smaków
Zupa gulaszowa-GULYASLEVES 119

dalej od tradycji tym dalej do samego oryginału. Większość potraw nawet tych tradycyjnych przechodzi metamorfozy. Czasem na dobre tak jak i tu. Składniki: 1 kg łopatki może być wołowina 1 marchew 2 białe cebule 2 czerwone cebule 1 papryka pomarańczowa 1 papryka czerwona 2 cukinie 2 pomidory najlepiej z puszki 1/2 pora 700 g pieczarek smalec , albo olej 4 łyżki

Viola cooks with passion
Spaghetti bolognese z malmą 129

Składniki: 500 mielonej wołowiny albo wieprzowiny marchew por cebula 1 puszka pomidorów 1 szklanka bulionu wołowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego oliwa trochę mleka parmezan lub inny żółty ser bazylia, tymianek, pieprz, sól  makaron spaghetti   Malma Wykonanie: Na rozgrzanej oliwie smażymy cebulę, dodajemy mięso mielone i smażmy, aż straci różowy kolor. Dodać warzywa, mleko, przetarte pomidory, bulion, koncentrat, przyprawy

Gotowanie jest łatwe
Zapiekane ziemniaki z farszem wołowym zawinięte w Proscuitto 137

danie z ziemniaków. Nie tylko papryka ,cukinia czy pieczarka nadaje się do faszerowania  i jest ciekawa Nasze ziemniaki również możemy ożywić Składniki: 8 dużych ziemniaków 0.5 kg wołowiny 1/2 natki pietruszki posiekanej drobno 1/2 koperku posiekanego drobno 1/2 startej cebuli 4 ząbki czosnku kilka plastrów Proscuitto kilka garstek żółtego sera zioła suche: bazylia ,tymianek cząber, rozmaryn , oregano 2 jajka

Viola cooks with passion
NALEŚNIKI Z NIESPODZIANKĄ 110

ziarna pieprzu.Dusimy kapustę ok.30 min.Gdy będzie miękka  ,odparowujemy i studzimy.Wyjmujemy liść,ziele i pieprz oraz grzyby.Dodajemy do kapusty usmażone i zmielone mięso z serca wieprzowego lub wołowiny,roztrzepane jajka,posiekane grzyby.Wymieszać,przyprawić solą i pieprzem.Smażymy na patelni naleśniki.Każdy smarujemy farszem,zwijamy w rulon.Kroimy każdy na pół ukośnie i zapiekamy w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu,posypane startym serem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Ekstra mięsny sos do pizzy i makaronu czyli Niedzielne Mielenie odc.39 184

kostkę 2 ząbki czosnku, obrane i posiekane oliwa do smażenia po pół łyżeczki suszonego oregano i płatków chili 150 g wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę 300 g mielonej wołowiny 800 g krojonych pomidorów z puszki sól i pieprz Rondel stawiamy na średnim ogniu. Na dwóch łyżkach oliwy podsmażamy oliwę i czosnek. Dodajemy oregano i chili oraz boczek i smażymy

Dzieje kuchennej Wiewióry
BURGER WOŁOWY Z DOMOWĄ BUŁKĄ I SOSEM BBQ 125

burger: 500 g wołowiny pieprz czarny świeżo mielony bułeczki: przepis tutaj  bułeczki sos BBQ: przepis tutaj  sos BBQ dodatki : sałata pomidor malinowy ogórek kiszony ser chedar Mięso przyprawiamy pieprzem. Formujemy kotlety rzucając mocno mięsem z ręki do ręki. Następnie formujemy kotlety i spłaszzcamy. Układamy na rozgrzanej patelni grillowej. Smażymy około 3 minut z każdej strony. Na każdą bułkę

KuchcikoweLove
Zupa Harira 120

HARIRA niebo w gębie i bardzo łatwe do.zrobienia  idzie.zakochać się w tych smakach a to początek kursu PRZEPIS :  200g piersi z kurczaka (moze byc jagniecina lub wołowina ) 3 średnie cebule 1 seler naciowy 1 Szklanka zielonej soczewicy 1 Ciecierzyca (puszka) Jeśli będzie "surowa" namoczyć na noc bo w puszcze jest juz gotowa Imbir moze byc świeży

Viola cooks with passion