wołowina - 6514 przepisów (strona:186/435)

Grillowane rolady z kurczaka nadziane szpinakiem, mięsem podane z warzywami 127

Wakacje, lato, grillowanie..... czas na nowych dań degustowanie. Składniki: 3 szt. filetów z kurczaka, 200 g mielonej wołowiny, 250 g sera sałatkowo-kanapkowego solankowego półtłustego, musztarda sarepska Roleski, 3 – 4 garście świeżego szpinaku, ok. 25 – 30 szt. oliwek zielone cale bez pestek, ok. 800 g młodych małych ziemniaków, 2 duże czerwone cebule, 1 czerwona papryka, 2 – 3 marchewki, 1 młoda

Moniki Smakołyki
Krakowski Karakter - knajpa z charakterem 153

kozi ser i czekolada przepyszny, natomiast lody buraczane nieco łagodzą słodycz czekoladowego brownie. Bosko! Tak wiec ogólne wrażenia smakowe i wizualne bardzo przyjemne, natomiast epizod z twardą jak czort wołowiną i doliczeniem jej do rachunku oraz cała dyskusją niestety trochę studzi nasz zapał jeśli chodzi o ten lokal. Karakter ul. Brzozowa 17 Kraków Telefon: 795 818 123 https://www.facebook.com

Kulinarne przygody Gatity
Meksykańskie burrito z wołowiną 382

Burrito można przygotować na wiele różnych sposobów. Ja dodałam do farszu wszystko to co kojarzy mi się z kuchnią meksykańską: wołowinę, czerwoną fasolę, kukurydzę, paprykę.  6 placków tortilli 400g mięsa mielonego 1 czerwona papryka 1 duża cebula  1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 5 ząbków czosnku 300ml passaty pomidorowej mieszanka przypraw do kuchni meksykańskiej olej 150g żółtego

Szefowa kuchni
Wołowina Wellington - Beef Wellington 220

brytyjskiej w postaci polędwicy wołowej, otoczonej warstwą pasztetu lub farszu grzybowego, zapiekanej w cieście francuskim. Mięso tak upieczone jest soczyste, pyszne, a farsz nadaje mu wyrazistości. Pyszne danie, polecam. Wołowina Wellington - Beef Welington. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Czebureki z mięsem 189

tradycyjną recepturą powinno do nadzienia powinno się używać drobno siekanej baraniny i smażyć pierogi w baranim łoju. Jednak ze względu na cenę baraniny jako nadzienie powszechnie wykorzystuje się mieloną wołowinę i wieprzowinę, a czebureki smaży się w oleju. Moje czebureki są w tej bardziej unowocześnionej wersji, czyli z wieprzowiną. Najlepiej smakują prosto z patelni, gorące, wtedy mają w środku pyszny

Obiad gotowy
Sauerkraut Burger – Wolfenstein II: The New Collossus – burger z kiszoną kapustą 183

majonez – 2 łyżeczki [10g] 0,20 zł chrzan tarty – 0,5 łyżeczki 0,10 zł Razem 7 zł © nerdskitchen.pl PRZYGOTOWANIE 1. FORMOWANIE KOTLETÓW (4 min) Świeżą, chudą wołowinę wyciągamy z lodówki na ok. 30 min przed smażeniem. Mięso siekamy i wyrabiamy przez chwilę dłońmi. Formujemy kule i spłaszczamy je dłońmi, aby uzyskać okrągłe burgery o grubości

Nerds Kitchen
Wieniec lasagne 133

Udało mi się i dlatego dzielę się z Wami tym genialnym przepisem! :) Potrzebujemy (na formę z kominem o średnicy 20 cm): około 15 płatów lasagne LaSelva 600 g mielonej wołowiny 1 cebula 1 słoik sosu pomidorowego z warzywami LaSelva 2 łyżki oliwy z oliwek LaSelva 250 g serka typu włoskiego (najlepiej ricotta) 1/2 szklanki parmezanu sól, pieprz świeży koperek Płaty

MamaOskarka
Szpinak w roli głównej 180

szpinaku, pierogi z truskawkami na pierzynce z bitej śmietany i pierogi w rosole. Do wyboru do koloru:) To moja propozycja. Mięso do pierogów użyłam z rosołu, łącznie z warzywami, wołowina + kura rosołowa. To dobry sposób na nowe danie. Zamiast makaronu, mogą pływać małe pierożki w rosole. Truskawki wiadomo, nie trzeba z nimi nic robić a ubić śmietanę każdy potrafi. Wszystko

Leśny Zakątek
Steki w w marynacie z whiskey 198

widok takiego mięsa można dostać ślinotoku. To porządny kawałek dobrej, sezonowanej wołowiny. A dobrze przygotowane mięso jest soczyste, kruche i pyszne. Tym razem zamiast tylko dodania soli i pieprzu zamarynowałam steki w marynacie z whisky (pomysł od Karo in the kitchen). Powiem tylko tyle, że to była petarda. Mięso było idealne, kruche pyszne fantastyczne. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Grillowane francuskie poduszeczki z wołowiną, szpinakiem i mozzarellą 161

poduszeczki, które można w piekarniku przygotować, ale ja postanowiłam je grillować.  Ich przygotowanie, jest nie skomplikowane, więc warto spróbować to grillowe danie. Składniki ok. 18 szt.: 2 krążki wołowiny Sokołów uczta kulinarna, 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego, 2 garście świeżego szpinaku, ok. 15-20 g sera żółtego mozzarella, pieprz czarny świeżo zmielony do smaku, mielona słodka papryka wędzona, mieszanka

Moniki Smakołyki
Pieczone pierogi czyli moja wariacja na temat hiszpańskich empanadas 140

bazie mąk pełnoziarnistych, a więc zdrowsze od tych tradycyjnych.  U mnie pierogi zostały nadziane farszami bezmięsnymi. Jednak doskonale sprawdzą się także te z dodatkiem kurczaka czy mielonej wołowiny.  PIECZONE PIEROGI Z FARSZEM WARZYWNYM Ciasto na pierogi 300 g mąki (u mnie mieszanka żytniej razowej, gryczanej i kukurydzianej) 15 g świeżych drożdży 3 łyżki płynnego oleju kokosowego Łyżeczka cukru

HealthyCreations
Chili con carne (z indykiem) 417

Chili con carne, czyli papryka chili z mięsem. To popularna jednogarnkowa potrawa kuchni tex-mex, czyli kuchni z pogranicza teksańsko-meksykańskiego, a jej składnikami są papryka chili, cebula, pomidory, wołowina, fasola. Ta oryginalna przypomina mi sos bolognese, ponieważ dodaje się do niej drobno siekane lub nawet mielone mięso. Może stanowić samodzielne danie, ale tez często jest podawana z ryżem albo

Obiad gotowy
Makaron z kurczakiem, groszkiem cukrowym i warzywami w sosie Teriyaki 244

sojowy, ale równie dobrze, tak jak ja, możecie skorzystać chociażby z klasycznego spaghetti, które na marginesie świetnie tutaj pasuje! Kurczaka z powodzeniem możecie zastąpić tutaj również indykiem lub wołowiną. A jeśli macie ochotę na danie zupełnie bez dodatku mięsa, po prostu je pomińcie. Smak umami zawarty w sosie Teriyaki sprawi, że danie w wersji wege będzie równie pyszne :) [foodiepress] [hide

Pogotujmy.pl
Gryczany makaron Soba z wołowiną i prażoną quinoa 183

rozgrzać łyżkę oleju i dodać do niego pokrojone pieczarki i cebulę i zmiażdżone ząbki czosnku. Zamieszać i przykryć pokrywką. Dusić przez kilka minut. Dodać do pieczarek następnie kawałeczki wołowiny. Zamieszać i podsmażać na mocnym ogniu przez ok. 3 minuty. Wystarczy, nie dłużej. Dodąć następnie do nich makaron z dodatkami i przemieszać delikatnie. Najlepiej patelnią potrząsać by składniki zgrabnie się przewracały

Sztuka gotowania w/g Samiry
Okrągła faszerowana cukinia 234

pieczona cukinia jest soczysta, idealnie miękka a od środka przesiąknięta smakami z farszu. Każda cukinia to mała bomba smakowa. Składniki (na 2-4 porcje): 4 okrągłe cukinie 400g mielonej wołowiny 100g ryżu puszka krojonych pomidorów 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki suszonego tymianku łyżka siekanej bazylii łyżka siekanej pietruszki 50g żółtego sera sól

Smaczna Strona

Proponowane wyszukiwania