wołowina - 6415 przepisów (strona:180/428)

Grillowana jagnięcina – najlepszy przepis 153

tropików, to postanowiliśmy wytargać grilla, a co?! Do marynaty, którą wam podam, możecie wykorzystać dowolny kawałek jagnięciny, lub, jeśli ktoś obrzydliwy i nie lubi jagnięciny, to może użyć wołowiny. Marynata jest prosta, grillowanie jeszcze prostsze. Do marynaty użyłam za’ataru. Za’atar to bliskowschodnia mieszanka przypraw, złożona głównie z suszonego tymianku, sezamu, sumaku i suszonego oregano. Ostatnio

ladykitchen
Zupa z kalarepy z pulpecikami 132

się mięso drobiowe. Jeśli takiego nie macie sięgnijcie po wołowe. Najmniej skłaniałabym się ku mięsu wieprzowemu. Lubisz zupy mięsne? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Zupę z wołowiną na bogato . The post Zupa z kalarepy z pulpecikami appeared first on MeCooks

mecooks
Tortellini zapiekane w sosie bolońskim / Bolognese tortellini bake 277

Składniki: 500 g świeżego lub rozmrożonego tortellini 1/4 szklanki mleka 2 szklanki startej mozzarelli 1 szklanka startego parmezanu Składniki na sos boloński: 2 łyżki oleju roślinnego 500 g mielonej wołowiny lub wieprzowiny sól i pieprz 1/4 łyżeczki mielonego chilli 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 średnie marchewki, obrane i pokrojone w małą kostkę 250 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki

karmelowy
Festiwal Burgerów - Stekówka - steki i burgery, Rajskie Jadło Bałuty, Szpulka 126

genialnych propozycji, na więcej nie starczyło czasu 😢 Wczoraj mieliśmy burgerowy trip w łódzkim stylu, udało nam się odwiedzić Rajskie Jadło Bałuty oraz Szpulka . Na Zachodniej 27 spróbowaliśmy Burgera Bałuckiego – wołowina (200 g), krokiet z prażoków, sałata lollo, pomidor, ogórek kanapkowy, cebula czerwona, domowy majonez, sos BBQ, podany z opiekanymi ziemniakami i surówką z białej kapusty Cena

Cooking Monster
Nowe menu sezonowe - Stekówka - steki i burgery 99

jest niezwykle delikatny, struktura mięsa jest przyjemna, a dodatek prażonych pistacji tylko podkreśla niezwykły aromat tego dania. Dla fanów surowizny punkt obowiązkowy! 👌 👉 Rogal z guacamole – Chrupiąca kanapka z pieczoną wołowiną otoczoną aromatyczną i zarazem orzeźwiającą sałatką a la guacamole Pyszności! Bardzo lubię treściwe kanapki ze świeżymi dodatkami, więc mocny akcent wołowy i pełne orzeźwienia guacamole sprawiły, że mój brzuszek był

Cooking Monster
Klopsiki w sosie cytrynowym - giouvarlakia avgolemono 115

starzy i młodzi, nadają się na czas zimowy jak i letni. Danie, które wszyscy będą lubić.   Zobacz, jak powstają w tradycyjnej i znanej recepturze greckiej. SKŁADNIKI: 👌 750 gr. wołowiny mielonej 👌1/2 kostki masła 👌1/2 szkl.ryżu 👌1 cebula drobno pokrojona  👌2 jajka 👌3 łyżki posiekanej pietruszki 👌1-2 cytryny 👌 sól, pieprz 👌 4 ziemniaki PRZYGOTOWANIE: 👌Wrzucamy do miski

RITA food channel
Tortilla z mięsem mielonym. 91

SKŁADNIKI 👌 1 cebula 👌 2 ząbki czosnku 👌 1 zielona papryka 👌 500 gr. wołowiny mielonej 👌 sól 👌 pieprz 👌 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 👌 300 gr. sera tartego Graviera (możecie dać inny ser  wg. uznania) 👌 1 jajko 👌 1 paczka małych tortilli 👌 sezam wykonanie:  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube   dla kreatywnych   🎬 YouTube Kulinarny 👫 Fanpage kulinarny ✏ Blog kulinarny 📷 Instagram 💰 Dotacje W sprawach związanych

RITA food channel
Makaron z pikantnym sosem BBQ / Pasta with spicy BBQ sauce 167

czole, proponuję zmniejszyć ilość chilli i będzie pysznie. Zapraszam po przepis! Scroll down for recipe in English Makaron z pikantnym sosem BBQ (6-7 porcji) Składniki: 450 g mielonej wołowiny lub wieprzowiny 250 ml ulubionego sosu BBQ, gotowego lub z tego przepisu 1 duża cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, posiekane 1 papryka, pokrojona w kostkę 150 g pieczarek

karmelowy
Bałkańskie gołąbki w kiszonej kapuście - w wolnowarze 156

razem już nie będę. Bardzo polecam! Inspiracją był przepis ze strony  Balkan Blend   składniki ok 12 sztuk główka kiszonej kapusty * użyłam młodej - farsz: 500 g wołowiny zmielonej 150 g surowego ryżu 1 cebula 4 - 5 ząbków czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki ok 15 g posiekanej natki pietruszki  sól, pieprz 1/2 szklanki zimnej

Stare Gary
zamiast obiadu,syta sałatka na upalne dni 102

Składniki pęczek koperku 5-6 ziemniaków kawałek wołowiny ugotowanej np. z rosołu 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżeczka czubata miodu,lub cukru 1/2 szkl. Oliwy 3-4 ząbki czosnku 5 jajek ugotowanych na twardo sól odkwaszająca ,lub sól i pieprz do smaku Wykonanie Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić,obrać ,pokroić w grube kawałki. Mięsko pokroić na małe słupki,koperek pokroić

w mojej kuchni
Szybka zupa meksykańska z quinoą 115

miałam akurat świeżej kolendry, ale jeśli macie i lubicie, to polecam obficie posypać nią zupę, będzie jeszcze pyszniejsza ;) Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 200-250 gram mielonej wołowiny 1 cebula 1 puszka białej fasoli 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 2 łyżki klarowanego masła pół litra wrzątku kilka plasterków ostrej

Quinoa Raz!
Zupa meksykańska 130

sobie sami doprawią, niżeli mieliby nie zjeść Zupa meksykańska to wspaniała propozycja na chłodne wieczory – zarówno rozgrzeje, jak i nasyci. Podstawą udanej zupy meksykańskiej jest oczywiście dobrej jakości wołowina. Najlepiej kupić kawałek świeżego mięsa i zmielić go samodzielnie maszynką. Wtedy mamy pewność, że zupa będzie najwyższej jakości. Jeżeli posiadacie maszynkę do mielenia marki Kenwood , zmielcie mięso na średniej grubości

Kuchnia Bazylii
Czwartek: najprostszy burger według Jamiego Oliviera 133

prostu podczas smażenia trzeba mięso posmarować musztardą i ostrym sosem – tabasco, sriracha. I wychodzi genialny, smakowity kawałek burgera. Przepis pochodzi z serwisu seariouseats.com Składniki: 500 g mielonej wołowiny 4 łyżeczki musztardy dijon lub sarepskiej 2 łyżeczki sosu tabasco lub sriracha Sól i pieprz do smaku Dodatki 1 czerwona cebula 1 łyżka octu winnego 2 ogórki kiszone 1 pomidor

Niedzielny kucharz
Cielęcina – jak ją przygotować? Dlaczego warto sięgać po nią częściej? 222

uzyskuje się ze zwierząt kilkutygodniowych, które były wyprowadzane na pastwiska. Ich mięso jest bogatsze w żelazo. Można to łatwo rozpoznać w sklepie. Cielęcina ogólnie jest jaśniejsza od wieprzowiny czy wołowiny, jednakże jeśli mamy dwie sztuki mięsa cielęcego, to ciemniejsza, bardziej czerwona będzie właśnie tą lepszą. Jak przyrządzać cielęcinę? Wbrew pozorom, żeby przygotować coś pysznego z cielęciny, wcale nie trzeba cechować

codojedzenia
Menu na tydzień: Dieta z pudełka i słoika 131

żeby skrócić cały proces gotowania) jedno danie będzie z makaronem pszennym, jedno z ryżowym, a dwa z kaszą (żeby była jakaś różnorodność) w daniach pojawi się mięso (drób i wołowina) dwa lancze będą wegetariańskie (dla równowagi – staramy się jeść coraz mniej mięsa) O tym jak szukamy konkretnych przepisów możecie przeczytać w tym wpisie. Kiedy jadłospis był gotowy, zrobiliśmy listę

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania