Cielęcina – jak ją przygotować? Dlaczego warto sięgać po nią częściej?

Cielęcina – jak ją przygotować? Dlaczego warto sięgać po nią częściej?

Cielęcina – jak ją przygotować? Dlaczego warto sięgać po nią częściej?

Przepis na : obiad

Choć cielęcina ma wiele zalet, często na próżno szukać jej na polskich stołach. Wciąż najwięcej spożywa się u nas wieprzowiny i drobiu. Cielęcina bywa doceniana, ale niestety w znacznie mniejszym stopniu. Tymczasem, ze względu na jej właściwości odżywcze, jest to jedno z najbardziej wartościowych mięs. Wyróżnia się delikatnym smakiem, brakiem włókien i niską zawartością tłuszczu. Do tego jest lekkostrawne, dlatego może być składnikiem wielu diet. Jest odpowiednie również dla dzieci. Dania z cielęciną bywają ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu codojedzenia

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.