wołowina - 6514 przepisów (strona:168/435)

Liban – przewodnik kulinarny 131

klasyki frankofońskie jak kuskus, pilaw ryżowy (np. mdardara) i tadżin. Bejrut to miasto emigrantów z bardzo ciekawą dzielnicą ormiańską Bourj Hammoud. Nic dziwnego więc, że kuchnia ormiańska jak suszona wołowina basterma i kulki jagnięce z orzechami i kaszą bulgur zdążyła się tak zadomowić w sercach Libańczyków. W Libanie jest z 10 głównych grup religijnych. Podobnie różnorodna jest kuchnia. Libańczycy kochają

Ugotowane pozamiatane
Kremowy cytrynowy sos sezamowy z tahini 143

dodatek do buddha bowls , a nawet w wersji z mniejszą ilością wody – jako smarowidło do pieczywa, zamiast masła. Jeśli jesteście mięsożerni – to dobry sos do pieczonego drobiu i wołowiny. Próbowałam też z żeberkami i schabem, ale jak na mój gust świnka nie lubi się zbytnio z sezamem – spróbujcie i zdecydujcie sami, czy sos nadaje się też do wieprzowiny. Jeśli

Karo in the Kitchen
Prosty przepis na paszteciki 141

nagrzanym piekarniku przez około 20 minut. Paszteciki z pikantnym nadzieniem - składniki wg mojej modyfikacji Ciasto - przygotowałam wg przepisu powyżej Nadzienie do pasztecików drożdżowych 450 g mięsa z rosołu (wołowina, drób) 2-3 łyżki rosołu 1 duża cebula 2 łyżki oleju pieprz, chili  i sól do smaku Dodatkowo 1/2 jajka tłuszcz do formy mąka do podsypania Przygotuj ciasto

Cztery Fajery
Potrawka z indyka z marchewką w kremowym sosie 218

ryżu, kaszy albo ziemniaków może wejść do klasyków codziennej kuchni. Proste danie, wymagające podstawowych składników, proste i dość szybie w wykonaniu bo indyk nie potrzebuje tak dużo czasu jak wołowina czy wieprzowina.   Potrawka z indyka z marchewką w kremowym sosie Składniki: 2 cebule 0 false 18 pt 18 pt 0 0 false false false /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style

Smaczny zeszyt
Czarna fasola po meksykańsku 148

sprawdzi się szarpana wieprzowina, czyli pulled pork . Tak naszykowana fasolka będzie idealna do domowych tacos – uzupełnijcie je podobnymi świeżymi składnikami jak tortille. Jako dodatek dobrze zagra w zestawie z wołowiną, tak jak TUTAJ , albo z pieczoną piersią kurczaka . Czym zaostrzyć fasolę po meksykańsku? Najszybszy sposób to płatki chili – dostępne o każdej porze roku. Jeśli ich używacie, konieczny będzie też dodatek

Karo in the Kitchen
Pasztet z wołowiną 283

cebula 2 ziarna ziela angielskiego 1 liść laurowy 1 czerstwa bułka kajzerka mleko do namoczenia bułki 2 jajka 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej sól pieprz czarny mielony Golonki razem z wołowiną włożyć do garnka. Zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie oraz liść laurowy. Gotować na małym ogniu ok 2 godzin, aż mięso będzie miękkie. Wywaru, nie wylewamy. Jest świetną podstawą

https:KKuchniaMniam
Cukinia faszerowana mięsem z rosołu i ryżem 122

Kolejny sposób na wykorzystanie gotowanego mięsa z rosołu lub bulionu - nada się każdy rodzaj mięsa: drób, wieprzowina, wołowina lub mięsa mieszane. Również można przygotować farsz z surowego mięsa mielonego, należy tylko dłużej podsmażyć po dodaniu na patelnię z podsmażoną na złoto cebulą. Polecam bardzo serdecznie! Składniki: 3 cukinie sól i pieprz ser żółty  Farsz: 450 g gotowanego mięsa

Kocham..lubię..gotuję..
Sos pomidorowy po indyjsku 115

sobie magiczną woń korzennych przypraw i dojrzewających w słońcu pomidorów. Pyszny, aromatyczny, po prostu idealny na ciepło i na zimno, jako dip do przystawek. Najlepszy sos pomidorowy do kurczaka, wołowiny i duszonych lub grillowanych warzyw i serów, ale równie dobrze smakuje z ryżem, makaronem lub pieczywem, choćby takim jak  indyjskie chlebki naan Chutney pomidorowy na długo pozostanie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Burritoski - wołowe pulpeciki z ryżem i ajwarem 112

Burritoski to prosty sposób do wykorzystania mielonej wołowiny. Inspirowane kuchnią śródziemnomorską i meksykańską przypadną do gustu każdemu wielbicielowi pikantnej kuchni. Gęsty aromatyczny sos po pulpecikach świetnie nadaje się także do późniejszego wykorzystania do makaronu czy zapiekanek.  Składniki (4 porcje) -600 g mielonego mięsa wołowego -1/2 szkl. białego ryżu -1 cebula -1 jajko -2 papryczki chili -2 łyżki oleju

Zielona Kuchnia
Chutney z czerwonej cebuli 146

Chutney z czerwonej cebuli to świetny dodatek do soczystych mięs. Słodki i charakterystyczny w smaku idealnie zgrywa się z wołowiną i wieprzowiną, ale sprawdzi się także w towarzystwie drobiu.   Składniki -400 g czerwonej cebuli -8 łyżek cukru.  -100 ml czerwonego wina -2 łyżki octu jabłkowego -2 łyżki oleju do smażenia -sól, pieprz -opcjonalnie: 100 ml wody Przygotowanie Cebulę

Zielona Kuchnia
Rostbef pieczony w soli 156

zrobić przymiarkę aby mieć pewność czy dana potrawa nam zasmakuje. Ja przygotowałam rostbef wołowy pieczony w soli. Kiedyś piekłam tak karkówkę i była smaczna, więc tym razem padło na wołowinę. Podałam ja z pieczonymi ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty ale Wy możecie zrobić inną kombinację i zrobić też sos. Myślę, że taka propozycja zagości na Święta bo mało pracy

Ewa w kuchni
Brukselka – najlepsze przepisy 166

szparagowej w sosie czosnkowym Zupa krem z brukselki Zupa z brukselki – post dr Dąbrowskiej Zupa krem z warzyw z pieczonym łososiem i karmelizowanym porem Kurczak z warzywami Roladki z wołowiny pieczone Lunchbox – posiłki do pracy #2 Owoce i warzywa o niskiej zawartości węglowodanów Artykuł Brukselka – najlepsze przepisy pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Gulasz po węgiersku 143

Składniki : • wołowina – 1 kg • czerwona papryka – 1 szt. • zielona lub żółta papryka – 1 szt. • mielona słodka papryka – 3 łyżki • mielona ostra papryka – 1 łyżka • liście laurowe – 5 szt. • ziele angielskie – 5 szt. • czosnek – 3 ząbki • cebula – 2 szt. • pieczarki – 500 g • marchew – 1 szt. • koncentrat pomidorowy – 2 łyżki • pomidory pelati – 1 puszka • cytryna – 1 szt. • mąka pszenna – 2 łyżki • smalec

KUCHNIA POLSKA
Buritto z kurczakiem i kaszą. 174

Latem w moim mieście odbywał się street food, jako ambasadorska wydarzenia mogłam degustować wszystkie potrawy, moje serce skradło burrito z kurczakiem, wołowiną i mnóstwem pysznych dodatków. Nie mogło być inaczej zrobiłam w domu buritto z kurczakiem i kaszą, które może konkurować z tym na street food. Jest mega pyszne, zdrowe i co ważne idealne na lunch, kolacje. Jest rewelacyjne

Kulinarne pyszności Molki
Domowe hamburgery. 170

już nie to samo. Muszę jeszcze pokombinować z bułkami. Jak będę miała już sprawdzony, dobry przepis, to na pewno Was poinformuję :) Podaję składniki na 4 hamburgery Składniki: 750 g. wołowiny (miałam polędwicę) sól, pieprz olej do smażenia 4 bułki do hamburgerów 4 plasterki sera żółtego pomidor ogórek kiszony kilka liści sałaty czerwona cebula keczup majonez Dodatkowo: 4 duże wykałaczki (niekoniecznie

Agusiowe smakołyki

Proponowane wyszukiwania