Carpaccio z buraka z serem pleśniowym i orzechami włoskimi

Carpaccio z buraka z serem pleśniowym i orzechami włoskimi

Carpaccio z buraka z serem pleśniowym i orzechami włoskimi

Carpaccio to w oryginalnej, włoskiej wersji bardzo cienkie plastry surowej wołowiny podawane z oliwą z oliwek oraz sokiem z cytryny. Takie carpaccio można przygotować również z warzyw czy ryb. Ja ze względu na porę roku postanowiłam przygotować je z buraków, które ugotowałam na parze. Do tego ser pleśniowy oraz orzechy włoskie, które doskonale się uzupełniają. Dodatkowo do ozdoby talerza użyłam sałaty strzępiastej, ponieważ akurat taką miałam w lodówce jednak ze względu na walory smakowe bardziej polecam do ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Życie ze smakiem

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Autor

Życie ze smakiemŻycie ze smakiem

Smaczne, proste i zdrowe. Jedzenie to ogromna przyjemność, która nadaje życiu smak. Zapraszam na mojego bloga po ciekawe przepisy i inspirujące treści!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, carpaccio, rukola, ryby, przystawki, przekąski, ryba, wołowina, kolacja, przekąska, impreza, przekąski na impreze

Inne przepisy z Życie ze smakiem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.