wątróbka drobiowa z cebulą - 642 przepisów (strona:9/43)

Wątróbka z papryką 120

pozwala też celebrować to co smakuje najlepiej. Na takie weekendowe śniadania często robię szakszukę albo właśnie wątróbkę z papryką         Składniki : 400 g wątróbki drobiowej 2 średnie cebule szczypiorek z cebulką 1 czerwona papryka 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz odrobina wody                Wykonanie: Wątróbki oczyściłam z błonek i opłukałam

Kuchnia u Krysi
Kotlety z wątróbki drobiowej 142

inny sposób, aby zaskoczyć domowników :) Jeżeli lubicie tradycyjną smażoną wątróbkę z cebulką to przygotujcie ją z TEGO przepisu.  Składniki dla 2-3 osób: 0,5 kg wątróbki drobiowej połowa dużej cebuli 1 duże jajko 2-3 czubate łyżki mąki pszennej 2 łyżki posiekanej, zielonej pietruszki mieszanka ziół do drobiu olej do smażenia pieprz pikantny  sól Wątróbkę umyć, osuszyć

Ugotować
ZRAZY Z WĄTRÓBKI Z KASZĄ JAGLANĄ 152

Zraziki zrobione z  usmażonej na cebulce wątróbki i tak lubianej przeze mnie kaszy jaglanej , podane z grzybowym sosem zrobiły furorę!Gwarantuję , że i Wam posmakują!Polecam!SKŁADNIKI:* wątróbka drobiowa – 200 g* cebula – 2 szt* kasza jaglana – 1 szkl* marchew – 1 szt* duże jajko – 1 szt* bułka tarta do panierowania* mleko do moczenia wątróbki

Ostra na Słodko
Chrupiąca wątróbka drobiowa 427

uwielbiają, drudzy zaś odwrotnie, wątróbka drobiowa... Owszem jest pracochłonna i strzela tłuszczem, ale jak wcześniej przygotujemy miejsce pracy, myślę że będzie warto ;) Potrzebne będą: 1 kg wątróbki drobiowej 6-8 cebul sól, pieprz mąka smalec lub planta do smażenia mleko do wymoczenia folia aluminiowa Warto zaplanować smażenie wątróbki dzień przed. Wątróbkę wrzucamy do miski, zalewamy mlekiem, taką ilością aby cała

Pelusiowa Kuchnia
Wątróbka z rabarbarem i jabłkiem – przekąska 124

mnie był to strzał w dziesiątkę, czasem warto eksperymentować. Dzieci zajadały się z apetytem! Wątróbka z rabarbarem i jabłkiem jest pyszna Składniki: – 60 dag wątróbki drobiowej; – 2 małe cebule; – 3 łodygi rabarbaru; – 1 małe jabłko; – 1 szklanka mleka+3 łyżki; – sól; – pieprz; – majeranek – mąka Wykonanie: Wątróbkę pokroić i oczyścić, włożyć

dom-agi.pl
Jak usmażyć wątróbkę? | Wątróbka drobiowa z cebulą 257

wszystkie zasady, pora wziąć się za smażenie Najbardziej wątróbkę lubię z podsmażoną cebulką i ugotowanymi ziemniaczkami – najlepsze zestawienie! Składniki na 2 porcje: 500 g wątróbki drobiowej mąka do obtaczania wątróbki 2 duże cebule łyżka sosu sojowego/maggi sól i pieprz olej do smażenia listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='500 g wątróbki drobiowej mąka do obtaczania wątróbki

Kuchnia Bazylii
Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkami 95

Składniki: 1 kg wątróbki drobiowej 2 duże cebule 1 duże słodkie jabłko 1 kostka masła - ja polecam to Łaciate mąka do obtoczenia 2 patelnie Przygotowanie: Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z tłuszczu i żyłek.  Obtaczamy ją w mące. Na patelni na której będziemy smażyć wątróbkę rozpuszczamy 3/4 kostki masła. Wkładamy kolejno kawałeczki wątróbki i smażymy z obydwu stron

ClauditteMissCooking
Jak odczarować wątróbkę? 169

może być - wystarczy tylko coś zmajstrować wokół tematu " wątróbka drobiowa " i odczarujemy te podroby . Potem być może skusimy się na wątróbkę cielęcą, grasicę i tym podobne smakołyki?! Wątróbka drobiowa z batatami, cebulą duszoną w czerwonym winie / pestki dyni, płatki migdałowe, olej rzepakowy tłoczony na zimno Bataty (potocznie zwane słodkimi ziemniakami , aczkolwiek nimi nie są : ) obieramy i kroimy(...)przełamać ich naturalną słodycz). Dodatkowo podczas smażenia powinny dojść w najgrubszym miejscu ponieważ wyciągnęliśmy je z wody al dente. W tym samym czasie na mocno rozgrzanym oleju smażymy oczyszczoną wątróbkę drobiową - wystarczy doprawić szczyptą soli (wątróbka ma być soczysta ale nie krwista rzecz jasna). Przygotowane wszystkie składniki komponujemy na talerzu, Wątróbkę posypujemy podprażonymi razem pestkami słonecznika i płatkami migdałowymi oraz

Right Behind The Kitchen
Pasztet domowy słoikowy 150

mieszankę przypraw. A jeśli macie ochotę pobawić się nieco dłużej to podajemy przepis: Składniki na 2 duże słoiki (lub 3-4 mniejsze): 500 g łopatki 150 g wątróbki drobiowej 2 średnie cebule 2 kulki ziela angielskiego 1 liść laurowy 2 ząbki czosnku 1,5 łyżki masła 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki suszonego(...)mięsa Łopatkę mielimy, wrzucamy na wrzątek i parzymy (gotujemy na minimalnym ogniu) razem z zielem angielskim i liściem laurowym przez 30 minut. W drugim garnku na minimalnym ogniu parzymy wątróbkę (bez przypraw) przez 20 minut. Cebulę i czosnek kroimy drobno i szklimy na maśle. Na koniec dodajemy rozmaryn i tymianek, mieszamy i zdejmujemy z ognia. Łopatkę i wątróbkę przekładamy

Marder&Marder Manufacture
Wątróbka ze śmietaną i jabłkiem 128

wątróbką przepadają. Na szczęście pozostali członkowie rodziny także, więc gdy zapowiadam, że na obiad będzie wątróbka z jabłkiem, nie muszę dwa razy wołać do stołu;) Składniki: 400g wątróbki drobiowej 1 duża cebula ok 5cm kawałek pora (jasnozielona część) 1 duże jabłko (szara reneta, antonówka, bojken) 200ml śmietany 18% mąką do obtoczenia wątróbki olej do smażenia sól pieprz pieprz ziołowy majeranek

Obiad gotowy
Pasztet małego Henia 127

Pani Kucharki, a to mój wypiek.. Składniki 1,5 kg karkówki tłustej 1,2 kg kurczaka-pierś i udka 10 jaj- białka ubite na sztywno 4 cebule 20 dag wątróbki drobiowej 2 duże bułki pszenne mleko do zamoczenia bułek sól i pieprz do smaku gałka muszkatołowa do smaku czosnek lubczyk- maggi marchewka ,pietruszka do mięsa gotowania tu jeszcze surowy

mojej kuchni
Pasztet małego Henia 153

Pani Kucharki, a to mój wypiek.. Składniki 1,5 kg karkówki tłustej 1,2 kg kurczaka-pierś i udka 10 jaj- białka ubite na sztywno 4 cebule 20 dag wątróbki drobiowej 2 duże bułki pszenne mleko do zamoczenia bułek sól i pieprz do smaku gałka muszkatołowa do smaku czosnek lubczyk- maggi marchewka ,pietruszka do mięsa gotowania tu jeszcze surowy

w mojej kuchni
Wątróbka z jabłkami i cebulą 143

przeciwników ale także dużą liczbę zwolenników. Może na talerzu nie wygląda zbyt apetycznie  ale naprawdę smakuje świetnie. składniki na 4 porcje 0,50 dag wątróbki drobiowej 2 łyżki mąki szklanka mleka 1 duża cebula 2 jabłka 2 łyżki  margaryny do smażenia sól pieprz przepis Wątróbkę drobiową namaczamy na 1/2 godziny w mleku. Opłukujemy oczyszczamy z żyłek i błonek

Smakowite Dania
Duszona wątróbka drobiowa z cebulką 173

Składniki na 3 porcje: 500g wątróbki drobiowej 2 średnie cebule pieprz mielony i sól ziołowa lub zwykła  łyżka masła kilka łyżek oleju szklanka ciepłej wody Przygotowanie: Cebulę obierz i opłucz. Drobno posiekaj. Wątróbkę umyj pod bieżącą wodą, usuń ewentualną żółć i inne niechciane elementy. Większe kawałki przekrój na pół. Pamiętaj, by nie solić wątróbki przed smażeniem! Posolona stwardnieje. Rozgrzej

Anioszek w kuchni

Proponowane wyszukiwania