której nadmiar jest toksyczny,nie powinna być spożywana codziennie.Raz w tygodniu można sobie jednak na porcję tego przysmaku pozwolić bez obaw. Składniki na 2 osoby: około 400 g wątróbki drobiowej 2 cebule 2 łyżki mąki olej majeranek - opcjonalnie Wykonanie: wątróbkę umyć,obrać z żyłek i powięzi.Dokładnie wysuszyć na papierowym ręczniku cebulę obrać,pokroić w grube półkrażki i zeszklić
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!talerzu od PORCELANA BOGUCICE Na placki: 1 kg ziemniaków 1 jabłko 1 cebula 1 jajko 3 łyżki mąki Sól Pieprz Olej do smażenia Dodatkowo: 500 g wątróbki drobiowej 4 cebule 1 łyżeczka przyprawy do duszonych mięs 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego + 50 ml wody Sól Pieprz Placki ziemniaczane: Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o bardzo małych oczkach. Jabłko oraz(...)mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie nakładamy po dwie łyżki masy na patelnię (formujemy placki). Smażymy na rumiano. Podajemy z kleksem jogurtu naturalnego i posiekanym koperkiem. Wątróbka: Wątróbkę myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Doprawiamy przyprawą do duszonego mięsa, solą i pieprzem. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Rozgrzewamy olej na patelni, szklimy cebulę, dodajemy wątróbkę. Dusimy
VioletoweKucharzenieSkładniki: 70 dag wątróbki drobiowej 2 cebule 2 jabłka olej majeranek szklanka mleka sól, pieprz Sposób wykonania: Wątróbkę myjemy pod bieżącą, zimną wodą. Wykrawamy widoczne żyłki, możemy pokroić na mniejsze kawałki. Wkładamy do miski, zalewamy mlekiem i odstawiamy na około 1 godzinę (moczymy wątróbkę w mleku aby straciła gorzkawy posmak). Cebulę kroimy w półpiórka i przesmażamy na patelni
Qchnia po prostuformie do pasztetu jak i w zwykłej keksówce. Domowy pasztet można go podać 1,5 rocznemu dziecku. 0,5 kg łopatki wieprzowej 1 ćwiartka kurczaka 0,25 kg wątróbki drobiowej 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 jajko 100 g żurawiny suszonej 2 listki laurowe 4 kulki ziela angielskiego łyżka soli 2 łyżki majeranku(...)oddzielamy od kości. Listki laurowe i ziele angielskie wyrzucamy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę aż się zarumieni. Dodajemy obrany i pokrojony czosnek. Na końcu dodajemy umyte i pokrojone wątróbki drobiowe i podsmażamy chwilę. Studzimy całość. Mięso, warzywa i wątróbkę mielimy dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Do masy dodajemy przyprawy, żurawinę
Dieta bez mlekawątróbkę z rosołu, który gotowała mama lub babcia. Niestety rodzinka nie podziela mojej miłości i całą wątróbkę zjadłam sama. Ale była pyszna :) Zachęcam do spróbowania! 0,5 kg wątróbki drobiowej 2 cebule 3 ząbki czosnku mąka (u mnie żytnia razowa) 3 łyżki oleju sól Wątróbkę oczyścić i pokroić na większe lub mniejsze kawałki (w zależności od upodobań). Cebulę pokroić
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniekurczaka woda do zalania mięsa cały pęczek włoszczyzny (do pasztetu daję 1 marchewkę z ugotowanej włoszczyzny z rosołu) 2 listki laurowe 4 kulki ziela angielskiego 200 g wątróbki drobiowej 1 cebula 300 g słoniny 1 bułka namoczona w rosole 2 jajka sól pieprz Mięso (oprócz wątróbki i słoniny) podzielić na mniejsze kawałki, oczyścić z kości (jeśli trzeba) i włożyć
Posadzone i zjedzoneWątróbka drobiowa usmażona z cebulką to bardzo smaczne danie. Polecam mój przepis. SKŁADNIKI : 500 g wątróbki drobiowej 2 cebule 1 jajko mąka do obtoczenia sól, pieprz do smaku odrobina tymianku odrobina oleju do smażenia
Kulinarne Fantazje MarioliSkładniki 600 g wątróbki drobiowej 2 cebule jabłko 2 ząbki czosnku łyżeczka miodu sól, pieprz szczypta majeranku, lubczyku odrobina octu balsamicznego (opcjonalnie) Przygotowanie Wątróbkę sparzyć wrzątkiem. Osuszyć, oczyścić z błonek i pokroić w paseczki. Oprószyć mąką i smażyć na odrobinie oleju. Dodać pokrojoną w piórka cebulę, wymieszać i przyprawić majerankiem, lubczykiem i dwoma ząbkami czosnku. Sól i pieprz
Gaździnka warzywątróbki drobiowej, 2 cebule, 6 - 8 fig, masło do smażenia, kilka listków rozmarynu, sól, Figi umyć, osuszyć pokroić w ćwiartki. Wątróbkę oczyścić –usunąć błony i różne przyległości, umyć, osuszyć. Cebulę pokroić w półplasterki i poddusić, lekko przysmażając na 2 - 3 łyżkach masła, dodając szczyptę soli oraz posiekany rozmaryn. Cebulę zdjąć, przełożyć do miseczki. Na patelnię dołożyć 1 - 2 łyżki masła
królestwo garówżelaza, cynku i witamin B 12 , B 3 ,B 2 dlatego powinna często gościć na naszych stołach. Wątróbka drobiowa z jabłkiem Składniki na 4 porcje: 500g wątróbka drobiowa 2 jabłka 4 cebule 1 szklanka mleka Mąka do panierowania Olej do smażenia Sól Pieprz Wątróbka drobiowa z jabłkiem Przygotowanie: Wątróbkę dokładnie płuczemy i obieramy z błon, następnie zalewamy mlekiem(...)pieprzem już po usmażeniu, wtedy będzie miękka i delikatna w smaku. Podajemy najlepiej zaraz po usmażeniu, razem z cebulką i jabłkami. Doskonale pasują do niej opiekane ziemniaki. Smacznego. wątróbka drobiowa z jabłkiem Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Gulasz z żołądków z indyka Krokiety z kapustą kiszoną i grzybami Gnocchi w sosie serowym Artykuł Wątróbka drobiowa z jabłkiem
Księga-Smakuwątróbki drobiowej 2 cebule 2 łyżki pesto z natki pietruszki 2 łyżki mąki sól pieprz 1 łyżeczka majeranku tłuszcz do smażenia Wątróbkę umyć, osączyć na durszlaku. Mąkę wymieszać na talerzyku z majerankiem, solą i pieprzem. Cebulę pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, przyrumienić cebulę z obu stron, po czym zdjąć ją z patelni, wątróbkę panierować w mące z przyprawami
Gotowanie jest łatwebardzo delikatny, aczkolwiek z wyczuwalną nutą goryczki. Aby tę goryczkę złagodzić dodałam do pasztetu majonez. Wyszedł bardzo smaczny. A inspiracja był przepis Roberta Makłowicza . Składniki: 1 kg wątróbek drobiowych 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 kostki masła 200 ml czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki majonezu sól pieprz tymianek Wykonanie: Wątróbki smażę na maśle, porcjami, na rumiano
Bea(u)ty kitchenSKŁADNIKI: 0,5 kg wątróbek drobiowych 2 cebule garść migdał (w płatkach lub słupkach) 100 ml białego wytrawnego wina 100 ml mleka sól, pieprz KROK 1: wątróbkę dokładnie umyć, osuszyć, usunąć "błonki" zalać mlekiem i odstawić na około 0,5 h Cebulę oczyścić i pokroić w piórka Na suchej rozgrzanej patelni podprażyć płatki migdał (dzięki takiemu "zabiegowi" staną się chrupkie
smacznieinatematniewiele kalorii, a do tego ten smak...Niebo w gębie. Spróbujcie, jeśli nie jesteście przekonani- na pewno nie pożałujecie. :-) Przepis na 4 porcje. Składniki: 2 duże cebule 450g wątróbki drobiowej 2,5 jabłka 2 łyżki oleju rzepakowego 1 płaska łyżka mąki sól pieprz majeranek 2 liście laurowe 1. Dusimy pokrojoną w piórka i delikatnie posoloną cebulkę na łyżce
kuchnia do kwadratupodziela miłości do wątróbki, więc całą porcję mam dla siebie. Żartuję, nie zjadłabym aż tyle, dzielę się z rodzicami, którzy podzielają moją miłość do podrobów. Potrzebujemy: 500 g wątróbki drobiowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 100 g gałki maślanej naturalnej Wyroby Naturalne 1 jajko 3 czubate łyżki mąki pszennej 2 łyżki oliwy sól, pieprz Cebulkę i czosnek drobno siekamy. Podsmażamy
MamaOskarka