wątróbka drobiowa z cebulą - 642 przepisów

WĄTRÓBKA DROBIOWA Z CEBULĄ I PIWEM NA MAKARONIE 219

próbuję się ubrać.Dość! Wkurzona stwierdzam, że muszę odreagować w kuchni.Wciągam więc sandałki. Odwiedzam osiedlowego rzeźnika. Kupuję porcję wątróbki.Idę do kuchni, idę się odprężyć, idę upichcić... WĄTRÓBKA DROBIOWA Z CEBULĄ I  PIWEM NA MAKARONIE. (autorski;) 500g wątróbki dobiowej 2 duże cebule 1/2 szklanki piwa łyżka masła majeranek, pieprz, sól liść laurowy opakowanie makaronu (u mnie spaghetti) Wątróbkę

W kuchni Karmel-itki
Wątróbka drobiowa z jabłkiem, cebulą i rodzynkami 131

Wątróbka drobiowa to przysmak mój i mojej Mamy.Nie robimy jej przesadnie często, ale jak już, to właśnie w takiej słodko-kwaśnej wersji. Jabłka po uduszeniu świetnie zastępują surówkę, a całe danie wybornie smakuje z ryżem ugotowanym na sypko, polecam. Składniki : 500 g wątróbki z kurczaka 2 średnie winne jabłka 1 duża cebula  pół garści rodzynek sol, pieprz do smaku

Gosia gotuje
Wątróbka drobiowa smażona z cebulą i jabłkami. Aromatyczna z majerankiem. 172

smaku, majeranek i cebulka cudnego zapachu. Tak przygotowana wątróbka jest bardzo soczysta i dosłownie rozpływa się w ustach :) Polecam :) Składniki ( dla dwóch osób ) - wątróbka drobiowa 40 dkg - jabłka najlepsze będą twarde i lekko kwaskowe - 2 sztuki - cebula 1 duża - olej - majeranek, sól, sos sojowy ciemny Wykonanie Wątróbkę dokładnie obieram z żyłek i innych niedoskonałości, płukam w zimnej wodzie, osuszam. Kroję

Kuchnia z widokiem na ogród
Wątróbka drobiowa z cebulą 185

wątróbki drobiowej 1 duża cebula mąka pieprz 3 łyżki sosu sojowego sól odrobina wody (ok. 1/2 szklanki) 2-3 ziemniaki olej do smażenia łyżka masła 2 łyżki śmietany Wątróbka drobiowa z cebulą – przepis Wątróbkę myjemy i dokładnie osuszamy. Nie będzie nam wtedy pryskał olej na patelni. Cebulę kroimy w piórka. Wątróbkę obtaczamy w mące (nadmiar strząsamy(...)smażymy na rumiany kolor na patelni. Do wątróbki dodajemy cebulę i smażmy aż stanie się szklista. Podlewamy całość wodą, dodajemy sos sojowy, odrobinę pieprzu i całość dusimy ok. 10 minut, aż wątróbka będzie miękka. Sosu nie zagęszczamy, bo zagęści się sam, bo wątróbka była obtaczana w mące. Podczas przygotowania wątróbki gotujemy ziemniaki, odcedzamy, dodajemy masło, śmietanę i całość ubijamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wątróbka drobiowa z cebulką 240

typu "raz na jakiś czas" :) Przepis "wyniosłem" z domu i do dziś w żaden sposób niemodyfikowany bo jest po prostu idealny. Składniki : 0,4-0,5 kg wątróbki drobiowej 2-3 cebule mały pęczek natki pietruszki 2-3 łyżki smalcu do smażenia odrobina soli i pieprzu do smaku pół szklanki wody Przygotowanie : Wątróbkę oczyszczam ze zbędnych błonek i żyłek(...)przewracając. W ok połowie czasu duszenia dodaję pietruszkę która daje ładny i delikatny posmak. Gdy woda jeszcze nie odparowała ściskam nieco wątróbkę na patelni i z boku dodaję cebulkę do podduszenia i zeszklenia. Gotową wątróbkę drobiową z cebulką solę i pieprzę tylko do smaku dopiero na talerzu a podaję ją zawsze z ziemniaczkami polanymi 1 łyżką tłuszczu ze smażenia. Rada

Mechanik w kuchni
Duszona wątróbka drobiowa 199

Składniki: 1 kg wątróbki drobiowej; 4 średnie cebule; 3/4 szklanki mąki pszennej (do obtoczenia wątróbki); 1 l zimnej wody; 4 łyżki oleju do smażenia; Sól; Pieprz. 1 szklanka = 250 ml, 1 łyżka = 15 ml Sposób przygotowania: Cebule obrać, pokroić w pióra. Wątróbkę umyć, osuszyć, oczyścić z ewentualnych żyłek, błonek, tłuszczu. Wszystkie kawałki wątróbki obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym

Gospodyni Miejska
Wątróbka drobiowa z jabłkami 143

dziś, a że moje towarzystwo nie chce ich jeść to zwykle sama zostaję z całą patelnią (w tym przypadku) pysznej  wątróbki sama. Ta wątróbka jest obok wątróbki drobiowej z cebulą   jedną z moich ulubionych. 300 g. wątróbki drobiowej 1 cebula 2 jabłka 1 łyżka margaryny bezmlecznej sól pieprz czarny tymianek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wątróbkę umyć, oczyścić

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
smażone drobiowe wątróbki 135

wątróbka drobiowa z cebulą Gotowa wątróbka z cebulą składniki  dla czterech osób 800 g wątróbek drobiowych 1,2 kg ziemniaków 2 spore cebule 20 g masła 20 g smalcu gęsiego lub wieprzowego szczypta majeranku sól, pieprz(...)nać pietruszki szczypiorek sposób przygotowania Wątróbki drobiowe staranie myjemy i czyścimy z białych błon, oprószamy pieprzem , majerankiem i na godzinę odkładamy w chłodne miejsce. Ziemniaki obieramy i gotujemy na półmiękko. Obieramy cebulę i kroimy ją w cienkie krążki.  Na patelni rozgrzewamy smalec i wrzucamy na nią pokrojoną cebulę. Do zeszklonej cebuli dodajemy wątróbki i całość smażymy na dość mocnym

Miód i pieprz
Wątróbka drobiowa z cebulką 184

cebulką to pomysł na szybki, tani i bardzo smaczny obiad. Smażona wątróbka najlepiej smakuje podana z ziemniakami posypanymi zieloną pietruszką. Składniki na 3-4 porcje: 1/2 kg wątróbki drobiowej 1/2 kg cebuli sól, pieprz olej do smażenia mąka pszenna do obtoczenia wątróbki Wątróbkę umyć, oczyścić i ewentualnie pociąć na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, przekroić na pół i pokroić w piórka(...)poleci to znaczy, że wątróbka jest już dobrze przesmażona, - ilość cebuli możecie zmniejszyć,  - uważajcie na cebulę, aby jej nie przypalić, - zarówno cebulę jak i wątróbkę najlepiej smażyć na średnim ogniu, - według mnie wątróbkę drobiową można przyprawić od razu podczas smażenia (w przeciwieństwie do wątróbki wieprzowej, którą przyprawia się pod sam koniec smażenia). Fan wątróbki

Ugotować
Wątróbka drobiowa z cebulą 85

Wątróbka drobiowa z cebulą Gotowa wątróbka z cebulą Składniki Danie dla czterech osób 800 g wątróbek drobiowych 1,2 kg ziemniaków 2 spore cebule 20 g masła 20 g smalcu gęsiego lub wieprzowego Nać pietruszki(...)Szczypior Majeranek Sól, pieprz Sposób przygotowania Wątróbki drobiowe staranie myjemy i czyścimy z białych błon, oprószamy pieprzem , majerankiem i wkładamy w chłodne miejsce. Ziemniaki obieramy i gotujemy na półmiękko. Obieramy cebulę i kroimy ją w cienkie krążki.  Na patelni rozgrzewamy smalec i wrzucamy na nią pokrojoną cebulę. Do zeszklonej cebuli dodajemy wątróbki, doprawiamy solą, i całość smażymy

Miód i pieprz
Smażona wątróbka drobiowa z cebulą 696

nastolatki, wchodzące w świat garnków mogą szukać zwykłych, codziennych rzeczy. Składniki na smażoną wątróbkę drobiową z cebulą (2 - 3 porcje): wątróbka drobiowa około 450 g duża cebula sól Cebulę pokroić w piórka i zalać wrzątkiem w oddzielnym naczyniu. Wątróbkę umyć i wrzucić na rozgrzaną patelnię. Posolić dopiero po usmażeniu jednej strony (nie wcześniej, aby wątróbka nie zrobiła się twarda). Wrzucić

Karola gotuje
Pasztet z żurawiną 191

bulionu, 500 g mięsa wieprzowego, 500 g mięsa wołowego, 500 g wątróbek drobiowych, 1 udko z kurczaka, 1 cebula, 1 szklanka suszonej żurawiny, 3 jajka, 3 liście laurowe, 6 ziaren ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej, szczypta imbiru, sól i pieprz do smaku. W tym roku zdecydowałam się zrobić na święta pasztet z dodatkiem żurawiny. Muszę Wam powiedzieć(...)kurczaka również umyć. Wszystko dodać do bulionu. Całość gotować na małym ogniu przez 1,5 godziny. Na 30 minut przed końcem gotowania dodać obraną i pokrojoną na ćwiartki cebulę. Wątróbki drobiowe umyć i wrzucić do bulionu na 15 minut. Po tym czasie odcedzić wywar. Mięso dobrze wystudzić a następnie zmielić trzykrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Doprawić solą, pieprzem, gałką

Świat Domowej Kuchni
Wątróbka z jabłkiem i cebulką 148

czując się już znacznie lepiej, po okropnym choróbsku, zrobiłam obiad tylko dla siebie;) Inspiracje zaczerpnęłam z przepisu Ewy Wachowicz . Jeśli lubicie wątróbkę, częstujcie się proszę...;) Składniki: 500 g wątróbki drobiowej ½ cebuli 1 jabłko 1 łyżka suszonego tymianku 2 łyżki oleju sól pieprz Przygotowanie: Na dużej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy wątróbkę. Smażymy na ostrym ogniu ze wszystkich stron, zmniejszamy płomień

Życie zaczyna się w kuchni
Wątróbka drobiowa w białym winie z porem 196

urozmaicenia następny przepis z jej udziałem. Wątróbka drobiowa duszona w białym winie, cebuli towarzyszy dodatek pora na pewno Ci posmakuje. Polecam! Składniki na 2 porcje: 400-500 g wątróbki drobiowej 1 cebula 1/2 szklanki białego wina 1 mały por olej sól, pieprz 2 łyżki mąki odrobina gałki muszkatałowej Wykonanie: wątróbkę wypłukać, osuszyć, obrać z błon i powięzi. Obtoczyć w mące

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania