Dziś proponuję danie z wątróbki.Najsmaczniejsza według mnie jest wątróbka drobiowa.Odpowiednio usmażona z cebulką i jabłkiem a do tego ziemniaczki i surówka z kiszonej kapusty SKŁADNIKI ok.400g wątróbki drobiowej 3 cebule duże jabłko lub dwa mniejsze 1/2 szklanki mąki szklanka mleka sól,pieprz majeranek olej lub masło klarowane do smażenia WYKONANIE Wątróbkę dokładnie oczyszczamy z włókien i żyłek wkładamy
Mała w garnku mieszafarszu kaszy kuskus i wątróbki, danie wyszło przepyszne SKŁADNIKI 3 papryki Farsz: 25 dag wątróbki drobiowej, 1 cebula, ½ szkl. kaszy kuskus błyskawicznej, 150 g sera feta, sól, pieprz, papryka słodka WYKONANIE Cebulę kroimy w kostkę, obsmażamy na złoto, dodajemy wątróbkę i obsmażamy ze wszystkich stron, gdy wystygnie drobno kroimy. Kaszę zalewamy ½ szkl. osolonego wrzątku, odstawiamy
słodki bratekSkładniki Wątróbka drobiowa 550g Pierś kurczaka 350g Cebula 1 duża Pietruszka 1 pietruszka Marchew 3 średnie marchewki Jajko 2 całe jajka + 1 żółtko Śliwki suszone 150g Sól Pieprz Liść laurowy 1 liść Ziele angielskie 2 ziarenka Vegeta 1 łyżeczka Wykonanie: Wątróbkę dokładnie oczyścić z błon i skrzepów. Pierś z kurczaka umyć i usunąć błonki. […] The post Pasztet drobiowy
Kulinarne PrzebojeSzybki przepis na smaczną przekąskę na stół świąteczny. Przepis mojej cioci z Żywca. Składniki: Wątróbka drobiowa ½ kg Cebula biała 2 szt. Ketchup pikantny 2 łyżki Pieczarki 25 dag Sól i pieprz do smaku Natka pietruszki Bułeczki Tłuszcz do smażenia Wykonanie: Wątróbkę dokładnie oczyścić, opłukać i osuszyć. Rozgrzać tłuszcz na patelni, włożyć wątróbkę, pokrojone pieczarki i cebulę. Smażyć do zrumienienia, następnie
Tradycyjna Kuchniasuper pomysł! W daniu tym wątróbka jest prawie niewyczuwalna, a cała potrawa stała się bardziej wykwintna. Myślę, że jest to smaczny sposób na przemycenie wątróbki 😉 Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 3 cebule 500 g pieczarek 200 ml śmietany 30% natka pietruszki sól, pieprz olej do smażenia 1 szklanka mleka 3-4 łyżki mąki Wykonanie: Wątróbkę myjemy, przenosimy do miski
Kuchnia MagdaLenyDobra wątróbka w paprykowym sosie przepis dostałam kiedyś od koleżanki Składniki - 70 dag wątróbki drobiowej - 3 cebule średnie - 3 łyżki papryki słodkiej - sól pieprz - olej Sposób przygotowania 1. - Cebulę pokroić w pióra włożyć na patelnię kilka łyżek oleju przesmażyć cebulę - Dodać wątróbkę posypać papryką dusić aż odparuje woda co chwilę przemieszać doprawić solą i pieprzem
W królestwie smaków Beatyzarówno jeść jak i przygotowywać. Dziś zapraszam na wątróbkę duszoną z papryką czerwoną, cebulką oraz świeżym koperkiem. Polecam na obiad dla całej rodziny. SKŁADNIKI: 500 g wątróbki drobiowej 2 cebule 1 czerwona papryka Sól i pieprz do smaku 2 łyżki kopru Mąka pszenna Olej do smażenia np rzepakowy Mleko ok 2 szklanki PRZYGOTOWANIE: Wątróbka myję ewentualnie
Gotowanie PatkiAniu :* Dla tych, co kochają podroby a dla tych co nie przepadają to pomysł na przemycenie do menu bardzo zdrowej wątróbki w postaci pasty. Składniki: * 0,5 kg wątróbki drobiowej * 1 cebula * 2 ząbki czosnku * 1/3 szklanki czerwonego wina * 1 łyżka tahini (będą potrzebne ziarna sezamu) * 1 łyżeczka żelatyny * sól, pieprz * 1 łyżka oliwy z oliwek Wątróbkę oczyściłam, pokroiłam
Pieprzyć z Fantazjądoskonały dodatek do pieczywa. Warto ją przygotować. Z przepisu wychodzi około 5-6 słoiczków. SKŁADNIKI: 1/2 kg łopatki wieprzowej bez kości 1/2 kg słoniny 25 dag wątróbki drobiowej 1 cebula 20 dag kaszy manny 1/4 szklanki zimnej wody 1 czubata łyżka mielonego pieprzu 1,5 łyżki soli 1/2 łyżki majeranku PRZYGOTOWANIE: 1. Łopatkę, słoninę, wątróbkę oraz cebulę mielę
Tradycyjna kuchnia Kasiwątróbki z jabłkami Składniki Przepis dla czterech osób 700 g wątróbki drobiowej 2 cebule 3 duże twarde jabłka 50 g masła 20 g smalcu(najlepiej gęsiego) lub oleju sól, pieprz majeranek Sposób przygotowania Myjemy i oczyszczamy z błon wątróbki, oprószmy je pieprzem oraz odrobiną majeranku i odkładamy na 10-15 minut w chłodne miejsce. Cebulę obieramy i kroimy
Miód i pieprzWątróbki z jabłkami smażonymi na maśle Składniki Przepis dla czterech osób 700 g wątróbki drobiowej 2 cebule 3 duże twarde jabłka 50 g masła 20 g smalcu(najlepiej gęsiego) lub oleju sól, pieprz majeranek Sposób przygotowania Myjemy i oczyszczamy z błon wątróbki, oprószmy je pieprzem oraz odrobiną majeranku i odkładamy na 10-15 minut w chłodne miejsce. Cebulę obieramy
Miód i pieprzSkładniki: ok. 500g wątróbki drobiowej 1 cebula czerwona 1 łyżka CHRZANU LUKSUSOWEGO firmy WSP SPOŁEM 2-3 łyżki śmietany 12% 1 łyżka oleju pieprz sól majeranek Sposób przygotowania: Umytą i oczyszczoną z błon wątróbkę przełożyć na rozgrzany tłuszcz. Smażyć ok. 10 min. obracając. Cebulę kroimy w pół krążki. Wrzucamy do wątróbki. Gdy cebula będzie zeszklona, doprawiamy solą
Prosto i Smacznie z Anetąwątróbki z gruszkami To proste i bardzo wyraziste w smaku danie, jest poprzez bogactwo cennych składników szczególnie warte polecenia. składniki dla trzech osób 700 g wątróbki drobiowej 2 cebule 4 duże twarde gruszki 2 łyżki masła 2 łyżki smalcu (gęsiego, albo kaczego) lub oleju szczypta tymianku sól, pieprz sposób przygotowania Myjemy i oczyszczamy z błon wątróbki, oprószmy
Miód i pieprzjest dość zaskakujące, ale bardzo smaczne. W sam raz dla tych co lubią słodko – kwaśne smaki z odrobiną pikanterii. Taka wątróbka najlepiej smakuje z ryżem. 300 g wątróbki drobiowej 1 cebula 2 łyżki masła 6 krążków ananasa z puszki syrop spod ananasa 1 1/2 szklanki przecieru pomidorowego sól pieprz czarny mielony chilli świeży szczypior olej rzepakowy do smażenia Wątróbkę
https:KKuchniaMniamokazją. Plusem takiego obiadu :) jest to że nie zajmuje dużo naszego czasu. Dzisiaj polecam wątróbkę z jabłkami. Pycha :) Talerze zostały wylizane. Zaczynamy: Składniki: ok 500-600 g wątróbki drobiowej 1 cebula 3 jabłka mleko ok 1 szklanki 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka cukru sól, pieprz około 150-200 g masła pół szkłanki mąki Wykonanie: Myjemy i czyścimy
Smaki Edyty