wątróbki drobiowej 3 łyżki mąki 2 cebule 2 średnie jabłka olej do smażenia czarny pieprz sól przepis Cebulę kroimy w półplastrki a następnie szklimy na patelni z niewielką ilośćią rozgrzanego oleju, od czasu do czasu mieszając. Podsmażoną cebulę odstawiamy z ognia i przekładamy do innego naczynia. Wymoczoną w mleku ( około 1/2 godziny ) i oczyszczoną wątróbkę drobiową osuszamy, większe kawałki kroimy(...)podsmażoną cebulkę i wszystko razem dusimy jeszcze kilka minut aż jabłka zmiękną, na końcu wszystko doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem, mieszamy i zdejmujemy z ognia. Artykuł Wątróbka z jabłkiem i cebulą + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite Daniahansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 500-700 g wątróbki drobiowej 2-3 średnie cebule 2-3 łyżki mąki sól, pieprz masło klarowane do smażenia Przygotowanie: Wątróbkę umyć w zimnej wodzie. Wycinamy żyłki i błony. Następnie wątróbkę kroimy na cm paski
bistro mamaNigdy nie byłam fanką wątróbki (tzn. 1-2 mogę zjeść ale więcej już nie dam rady), natomiast M. bardzo lubi. Cóż było poradzić. Składniki: 0,5 kg wątróbki drobiowej 2 kwaśnawe jabłka cebula kilka ziemniaków majeranek mąka olej Prosimy M. aby umył i oczyścił wątróbki (ja nie odważyłam się ich dotknąć). W międzyczasie obieram ziemniaki i wstawiamy do gotowania. Obieramy
Brzuszki Łakomczuszkiwiększego znaczenia. Za to wyborny smak wyrobu zachwyci chyba wszystkich. składniki na dwie niewielkie pasztetowe foremki 300 g czarnej fasoli 3 niewielkie cebule 2-3 ząbki czosnku 500 g drobiowej wątróbki 3 łyżki masła 4-6 łyżek oliwy 2 łyżki bułki tartej ( oraz bułka do posypania foremek) 4 jajka sól, pieprz ziołowy szczypta gałki muszkatołowej(...)oliwy i dwie łyżki masła, a następnie wrzucamy na nią drobno posiekane cebulę i smażymy na niewielkim ogniu. Do lekko zeszklonej cebuli dodajemy posiekany czosnek i dokładnie oczyszczone drobiowe wątróbki, smażąc całość jeszcze przez dziesięć minut. Teraz zawartość patelni dodajemy do fasoli ( wcześniej odlewamy z niej wodę w której się gotowała), mieszamy a następnie mielimy
Miód i pieprzmięsa z kaczki, najlepiej po ugotowanym rosole, lub kilka ugotowanych skrzydełek i nóżek- około 700 gram (mięso to jest najbardziej soczyste) 250 gram wątróbki drobiowej szklanka mleka 2 cebule 50 gram masła 1/2 gruszki 2 jaja sól pieprz 10-11 suszonych śliwek Wątróbkę myjemy i moczymy w mleku przez minimum 2 godziny. W tym czasie również gotujemy
Mango Papajastaropolskie danie.Smaczne i eleganckie. I szybkie co najwazniejsze ..a o to nam chodzi ,szczegolnie kiedy piekna pogoda i szkoda czasu na gotowanie! Składniki: - 50 dag wątróbki drobiowej - 3-4 duże cebule - 1-2 kwaśne, twarde jabłka - sól, pieprz, natka pietruszki - tłuszcz do smazenia Wykonanie: Wątróbkę oczyścić z błon, wymoczyć przez ok. pół godziny w wodzie , sprawdzic
Z Kuchni Do KuchniWątróbka. Smutne wspomnienie czasów dzieciństwa. Ale pieczona wątróbka z jabłkiem to zupełnie inna historia. Składniki 500 g wątróbki drobiowej 1 jabłko 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego sól morska świeżo mielony pieprz Wątróbkę myjemy, oczyszczamy i osuszamy na ręczniku papierowym. Następnie wkładamy do miski i dodajemy łyżkę oliwy z oliwek. Odstawiamy do lodówki. Jabłko myjemy
My Chcemy Jeśćzagospodarowaliśmy po swojemu. I…pycha wyszła…przepycha… <3 Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Składniki 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 duża cebula 3 jajka 100 g wątróbki drobiowej 1 łyżka masła bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Białka jajek oddzielamy od żółtek
R'n'G Kitchenkanapek - jako alternatywa dla "sklepowej wędliny". Mam takich więcej... Domowy pasztet. Składniki: ok. 700 g mięsa z łopatki lub szynki; 300 g boczku lub podgarla; 300 g wątróbki drobiowej; 1 marchewka; 1 cebula; 1 kajzerka; 2 - 3 jajka; sól, pieprz ziołowy, papryka lub pasta paprykowa, gałka muszkatołowa. Mięso obgotowujemy, gdy zmięknie dodajemy wątróbkę, marchewkę i cebule. Gotujemy jeszcze chwilę. Bułkę
MiksturownikSkładniki 170 gr. łopatki wieprzowej ugotowana 330 gr piersi kurczaka ugotowane 250 gr. boczku wędzonego 250gr. Warzyw z rosołu 80gr cebuli 1 sztuka 300gr. wątróbka drobiowa 2 czubate łyżki bułki tartej 2 jajka 50 gr. słoniny sol,pieprz ,gałka muszkatołowa do smaku tłuszcz i bułka tarta do formy Wykonanie Słoninę pokroić w kostkę i stopić na patelni. Odłożyć na osobny(...)talerzyk pozostawiając tłuszcz wytopiony. Obrana cebulę posiekać drobno i zeszklić na stopionym tłuszczu ze słoniny. Boczek ,i ugotowane mięso ,oraz warzywa zmielić w maszynce do mielenia . Wątróbkę drobno posiekać .Wszystko razem połączyć ,doprawić i dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami .Gotową masę przełożyć do przygotowanej formy. Piec około 1 godziny w 200 °C :)) ps.2 takie foremki wyszły z tej ilości
w mojej kuchniżelaza. Najbogatszym źródłem tego pierwiastka są wątróbki. Tutaj w wersji z cebulką szalotką i leśnymi grzybami. Najlepiej smakują z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Składniki: wątróbki drobiowe 0,5 kg cebula szalotka 1 pęczek grzyby (użyłam podgrzybków, mogą być pieczarki) kilka szt. majeranek, pieprz olej do smażenia sól (po usmażeniu!) Przygotowanie:Wątróbkę umyć, oczyścić z błonek
głodny alergiksałatką ze świeżego szpinaku ale też z sosem żurawinowym. Takie połączenie zachwyci i przekona nawet przeciwników wątróbki. Składniki: 100g liści świeżego szpinaku 0,5 kg wątróbki drobiowej 3 łyżki oliwy 1 cebula Sól, pieprz 3 łyżki mąki pszennej 1 szklanka żurawiny 1 łyżka miodu 1 szklanka czerwonego wina wytrawnego Mleko Majeranek Sposób przygotowania: Zaczynamy od przygotowania wątróbki. Na początku myjemy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnepomysł, który zaciągnęłam z Masterchefa – nie tylko świetnie pasują, ale także urozmaicają strukturę aksamitnego pate. Pasztet z wątróbki z karmelizowanymi jabłkami: 500 g wątróbek drobiowych 120 g masła dobrej jakości (użyłam Kerrygold) 4 cebule szalotki 4 łyżki koniaku 2 średnie jabłka 2 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku sól morska świeżo mielony pieprz Przybranie: 1 jabłko 1 łyżka cukru trzcinowego(...)masła dobrej jakości (użyłam Kerrygold) żurawina listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='500 g wątróbek drobiowych 120 g masła dobrej jakości (użyłam Kerrygold) 4 cebule szalotki 4 łyżki koniaku 2 średnie jabłka 2 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku sól morska świeżo mielony pieprz 1 jabłko 1 łyżka cukru trzcinowego 20 g masła dobrej jakości (użyłam Kerrygold) żurawina'; document.write
Poezja smakuTaką wątróbkę mój mąż lubi najbardziej i to dla niego ją przygotowuje. Ja z wątróbki lubię tylko sos, niestety ;) Składniki na 1-2 osoby: 2 cebule około 300-400 g wątróbki drobiowej 2-3 łyżki mąki pszennej sól, pieprz do smaku olej/olej smakowy do smażenia 1. Najpierw szklimy na oleju cebule pokrojoną w piórka trwa to około 10 minut
Gotowanie...to proste !znajdziecie również gulasz z wątróbek indyczych. (przepis) Dzisiaj wątróbka drobiowa z jabłkiem i sosem śmietanowym. Nie jest to danie fotogeniczne, ale smaczne. Polecam ! Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 2 jabłka 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego 2 łyżki mąki 200 ml śmietany (dałam 18%) 1/4 szklanki soku jabłkowego 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz
O kuchni z uczuciem