wątróbka drobiowa z cebulą - 642 przepisów (strona:18/43)

Pasztet z wątróbki drobiowej bez pieczenia 283

Post Pasztet z wątróbki drobiowej bez pieczenia pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Zapiekanka z wątróbką, ziemniakami i groszkiem (385 kcal) 174

smaczne, to je całe zjadam, a kilogramów przybywa :p Dzisiaj proponuję wątróbkę – prawie tradycyjną – z jabłkiem w wersji zapiekanej. Składniki (3 porcje) : 300 g wątróbki drobiowej 5 średnich ziemniaków jabłko puszka groszku duża cebula 200 ml jogurtu naturalnego tymianek, sól morska, pieprz świeżo zmielony olej Przygotowanie Wątróbkę płuczemy, oczyszczamy i podsmażamy z cebulką pokrojoną w piórka na łyżce oleju

e-PrzepisyKulinarne
Zapiekanka ziemniaczana z wątróbką 143

złotych :) Składniki: 8 ziemniaków 25 dag wątróbki drobiowej ½ szklanki śmietany 1 jajko 1 cebula biała 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku masło klarowane do smażenia Wykonanie: Ziemniaki obrać, opłukać i ugotować w osolonej wodzie na półmiękko, następnie ostudzić i pokroić w plastry. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać wątróbkę, chwilę podsmażyć, doprawić do smaku i wymieszać

Tradycyjna Kuchnia
pasztetowa z domowej wędzarni 240

wyrób, w prawdziwe dzieło, kulinarnej sztuki. Składniki 1,5 kg mięsa wieprzowego z łopatki 2 ćwiartki z kurczaka 0,5 kg boczku 0,5 kg wątróbki drobiowej 4-5 łyżek smalcu  2 cebule 2 ząbki czosnku 1 marchew 1 pietruszka ( korzeń) kawałek selera 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 1/2 szklanki kaszy manny 2 szklanki wody Sól, pieprz(...)Garnek ustawiamy na palniku, przyprawiamy solą, liściem laurowym, oraz zielem angielskim i gotujemy na małym ogniu przez 30 minut, a na dwie minuty przed końcem gotowania, dodajemy do garnka wątróbki drobiowe. Boczek i łopatkę kroimy w grubą kostkę i przesmażamy partiami na patelni na pozostałym smalcu. Obsmażone mięso układamy w formie i wstawiamy na 40 minut do piekarnika nagrzanego

Miód i pieprz
indycza wątróbka z cebulą... 183

Składniki: wątróbka drobiowa 1/2 kg, mąka pszenna 4 łyżki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, masło 1/.4 kostki, czarny pieprz mielony Prymat 1 łyżeczka, cebula 4 sztuki, kucharek 1 łyżeczka wątróbkę z indyka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, obsypać w mące na gorącym oleju z masłem wątróbki posypane pieprzem smażyć na rumiano z każdej strony i odkładać na talerz na tym tłuszczu

W Mojej Kuchni Lubię
Wątróbka 161

przy kuchni godzinami. Wolę przygotować cos na szybko. Obróbka takiej wątróbki jest ekspresowa, żadnej chemii, tylko pieprz i sól i zieleninka. Składniki: 0,5 kg wątróbki drobiowej pęczek natki pietruszki pęczek koperku jedna duża cebula pieprz i sól ok. pół szklanki wody Wykonanie: Wątróbkę oczyścić, pokroić, oprószyć solą i pieprzem Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na oleju i dodać

Pysznie & Pięknie
Placuszki z wątróbki 194

serkiem i pomidorem, to efektowne danie na przekąskę, kolację i obiad. Powinniśmy ją spożywać, gdyż stanowi doskonałe źródło żelaza, Składniki: 0,5 kg. wątróbki drobiowej 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 3 cebule 1 opakowanie serka twarogowego czosnkowego pomidory olej Wykonanie: Wątróbkę płuczemy, czyścimy z błonki, mielimy w maszynce do mięsa o średnich oczkach. Cebulę obieramy kroimy w drobną kosteczkę

kgwjanczewo
Pasztet pomidorowy 122

wątróbki drobiowej, - włoszczyzna, - ziele angielskie, pieprz ziarnisty, - cebula, - czosnek, - mała bułka, - sól, pieprz mielony, - 2 jajka, - 5 - 6 suszonych pomidorów z oleju, - suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim, - 2- 3 łyżki koncentratu pomidorowego, - olej do podsmażenia cebuli ( użyłem oleju z suszonych pomidorów ) Wykonanie : Mięso z włoszczyzną, zielem angielskim, pieprzem ziarnistym i solą ugotować do miękkości. Cebulę przesmażyć z oczyszczoną wątróbką

Przepisy Mikołaja
domowy pasztet drobiowy 196

naszych stołach.  Składniki 1 kurczak o wadze ok 1,5 kg 2 ćwiartki z kurczaka 2 nogi kacze 0,5 kg wątróbki drobiowej 0,5 kg serc drobiowych 4-5 łyżek smalcu gęsiego 3 jajka 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 marchew 1 pietruszka ( korzeń) kawałek selera 4 liście laurowe 6-8 ziaren ziela angielskiego 1/2 szklanki bułki tartej(...)laurowym, oraz zielem angielskim i gotujemy na małym ogniu przez 30-35 minut, a na dwie minuty przed końcem gotowania, dodajemy do garnka wątróbki drobiowe. W drugim garnku rozgrzewamy smalec, i przesmażamy na nim kacze nogi. Cebulę kroimy w cząstki, dodajemy do smażonych kawałków kaczki, a Następnie dodajemy serca drobiowe i obrane ząbki czosnku. Całość smażymy jeszcze przez kilka minut

Miód i pieprz
Ale pasztet! 293

mięsno - warzywny, czyli rosół. Składniki (na kwadratową formę o rozmiarach 35x12 cm) 1,5 kg mięsa drobiowego (kurczak, kurczak i indyk) 0,5 kg wątróbki drobiowej włoszczyzna jak do rosołu (bez kapusty) 2-3 średnie cebule 3-4 ząbki czosnku 100 gramów masła 2 łyżki mąki oliwa 2 jajka 1,5 łyżki majeranku 1-1,5 łyżki gałki muszkatołowej(...)pozostałe z rosołu lub gotujemy wywar mięsno - warzywny (rosół). Po ugotowaniu mięso i warzywa wyjmujemy z wywaru, odstawiamy do wystygnięcia. Wątróbkę drobiową myjemy, oczyszczamy z błon. Obtaczamy w mące i smażymy na oliwie, aż się zarumieni. Odstawiamy do wystygnięcia. Cebulę i czosnek siekamy, następnie na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulę z czosnkiem na złoty kolor. Całość (wraz z masłem

Garniec Magalie
Pasztet drobiowy bez pieczenia 180

drobiowej 500 g filetów z kurczaka 1 cebula 1 ząbek czosnku 200 ml czerwonego wina majeranek pieprz, sól ostra i słodka papryka w proszku imbir w proszku gałka muszkatałowa olej do smażenia 1 łyżka masła Wykonanie: cebulę i czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę i lekko przysmażyć. Dodać mięso pokrojone w kostkę i przyprawy, przesmażyć razem. Dodać oczyszczona wątróbkę, zalać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pasztet z królika 229

zrobić. Królik wylądował w pasztecie :) Taki domowy pasztet jest najlepszy! Składniki: 1 królik (1 kg) 1/2 kg surowego lub parzonego boczku (ewentualnie surowego podgardla) 40 dag wątróbki drobiowej 2 suche bułki 3-4 cebule 3 jajka majeranek bułka tarta sól, pieprz ziele angielskie liść laurowy 1-2 ząbki czosnku mielona słodka czerwona papryka smalec natka pietruszki gałka muszkatołowa Sposób przygotowania(...)pokroić w grubą kostkę. Mięso przełożyć do garnka, zalać wodą, zagotować i odszumować. Następnie dodać ziele angielskie, liść laurowy, obrane i pokrojone w cząstki cebule. Gotować przez 50 minut. 2. Po tym czasie dorzucić wątróbkę i dotować jeszcze 10 minut. 3. Mięso wyjąć z rosołu i ostudzić. Królika oddzielić od kości, razem z boczkiem, wątróbką i obranym ząbkiem czosnku przepuścić

Kuchnia domowa Ani
Wątróbka w marynacie marokańskiej z zielonym groszkiem. 191

jedni ją uwielbiają a inni nie znoszą! ta przygotowana w marokańskiej marynacie wychodzi mięciutka i krucha. Wręcz idealna. Polecam! Inspiracje znalazłam tutaj. Składniki; 40 dag wątróbki drobiowej 1 pomidor bez skórki 1 cebula biała 1 cebula czerwona 2 łyżki oliwy z oliwek Marynata; 100 ml wody 50 ml oliwy 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki soku z cytryny 2 przeciśnięte(...)słodkiej lub odrobina chili Skworcu 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego Skworcu 1 łyżeczka mielonego kuminu Skworcu pół łyżeczki kolendry mielonej Skworcu szklanka zielonego groszku sól do smaku himalajska Skworcu Przygotowanie; Wątróbkę oczyszczamy. Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą a następnie wkładamy do niej wątróbkę, zostawiamy na około pół godziny. W garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy drobno pokrojone obie cebule, chwilę smażymy. Następnie

Radość kipiąca uśmiechem.
Pasztet drobiowy z żurawiną 151

mięsa. Polecam!     Pasztet drobiowy z żurawiną   Składniki na 2 formy 11 x 11cm:   2 udka z kurczaka 400g piersi z indyka 250g wątróbki drobiowej pęczek włoszczyzny 2 kajzerki 2 cebule 2 jajka 2 łyżki kaszy manny 100g żurawiny suszonej przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa w całości, 2 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego, majeranek, lubczyk, imbir(...)angielskie, liście laurowe i łyżeczkę soli i wstawiamy na panik o średniej mocy i gotujemy, aż mięso będzie miękkie (1h). Wyłączamy palnik, do wywaru wrzucamy na 5-10 minut wątróbkę, by się sparzyła. Wyjmujemy, a mięso odstawiamy do wystudzenia.  Następnie mięso z udek oddzielamy od kości.   Cebule kroimy w kostkę lub piórka, podsmażamy na łyżce masła

Smak mojej kuchni
Wątróbka z jabłkami, cebulką i czerwonym winem - bezglutenowa 152

wygląda szczególnie apetycznie ale smak zachwyci każdego miłośnika wątróbki:-) Szybka w wykonaniu. Idealnie smakuje z tłuczonymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Składniki: 500 g wątróbki - może być drobiowa lub wieprzowa 1 duża cebula 1 duże jabłko - doskonale sprawdza się Champion 2 łyżki smalcu - oczywiście olej też może być 100-150 ml czerwonego wina wytrawnego sól, pieprz Wątróbkę oczyścić, opłukać

Ze smakiem bez glutenu