zawsze byłam fanką tego typu jedzenia , ale smak się zmienia , więc zapraszam , może wam też zasmakuje taka propozycja . Składniki 250 dag wątróbki drobiowej 1 szklanka mąki ryżowej 1 gruszka 3 duże cebule sól pieprz ziołowa pieprz czarny olej kokosowy do smażenia szczypta papryczki chilli Wykonanie Na wstępnie oczyszczamy
Mój SmakDelikatne kotlety z wątróbki drobiowej z cieciorką i warzywami. Składniki: -1/2 kg wątróbki drobiowej -filet z piersi kurczaka -puszka cieciorki -suszone pomidory -cebula -2 marchewki -papryka -natka pietruszki -3 jajka -bułka tarta -przyprawa do mięs -słodka papryka, sól, pieprz -olej Wątróbkę przyprawiamy przyprawą do mięs, słodką papryką, skrapiamy olejem i odstawiamy na czas przygotowania warzyw
Maminek kulinarnymałe aluminiowe foremki): mięso na pasztet: 30 dag karkówki 40 dag łopatki 20 dag boczku świeżego 1 podwójna pierś z kurczaka 10 dag wątróbki drobiowej składniki dodawane do gotowania mięsa: 1 cebula mały kawałek selera 1 mała marchewka 1 mała pietruszka 3 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 10 ziaren pieprzu czarnego 1 czubata łyżeczka soli składniki dodawane do pasztetu(...)natki pietruszki (świeżej lub mrożonej) około 180 ml wywaru z gotowania mięsa olej do wysmarowania formy Wykonanie: Mięso myjemy. Karkówkę, łopatkę i boczek wkładamy do garnka. Cebulę, seler, marchewkę, pietruszkę obieramy, myjemy i dokładamy do mięsa. Dorzucamy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz czarny, sól. Całość zalewamy jak najmniejszą ilością zimnej wody, ale tak, aby przykryć
Smak mojego domuwspólnymi siłami upiekliśmy przepyszny pasztet. Składniki (na 2 duże keksówki o wymiarach 40 x 13cm): 1kg łopatki wieprzowej 2 udka z kurczaka 200g wątróbki drobiowej 250g słoniny i opcjonalnie kawałek do wyłożenia dna blaszek 2 duże cebule płaska łyżeczka czosnku granulowanego 2 łyżki smalcu i trochę do nasmarowania blach 2 liście laurowe 8 ziarenek ziela angielskiego sól i pieprz(...)Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Po ostygnięciu usuwamy ziele angielskie i liście laurowe. Wątróbkę drobiową myjemy i oczyszczamy z resztek żółci. Wkładamy do rondelka, zalewamy wywarem spod gotowanego mięsa. Gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Wyciągamy do ostygnięcia. Przygotowane mięso z cebulą mielimy w maszynce do mięsa 3 razy – zaczynamy od grubych oczek, a dwa kolejne mielimy
Smaczna Stronanigdy nie byłam głodna, albo zakopywałam ją na talerzu pod ziemniaki. Smaki jednak się zmieniają i dzisiaj jem ze smakiem. Składniki 600 g wątróbki drobiowej 3 łyżki masła klarowanego 1 łyżka mąki pszennej 2 średnie cebule 1 duże jabłko natka pietruszki sól pieprz Wątróbkę umyć i pokroić w mniejsze kawałki, a następnie każdy kawałek oprószyć mąką. Połowę masła
O kuchni z uczuciemspróbować to nie spróbuje jednak Ci co wiedzą, że jest pycha to na pewno się skuszą. Porcja dla 4 osób Składniki: 500 g oczyszczonej wątróbki drobiowej 100 ml czerwonego wina 2 jabłka 1 duża czerwona cebula 1 łyżka masła sól i pieprz do smaku Fajne składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Wątróbkę, podsmażamy na maśle na koniec
Niezły Młynekprzygotował, no może z niewielkim wkładem doradczym z mojej strony. Wyszła bardzo smaczna, był bardzo dumy ze swojej pierwszej samodzielnie przygotowanej wątróbki. Polecam również wątróbkę drobiową. Składniki: 1 kg wątróbki wieprzowej 3 - 4 cebule majeranek świeżo mielony pieprz sól olej do smażenia mąka do obtaczania (u mnie żytnia) 1/2 szklanki ciepłej wody Przygotowanie: Wątróbkę umyć w zimnej wodzie, oczyścić
Kuchcik gotujebiałka. W połączeniu z chudym mięsem indyczym stanowi bardzo wartościowy posiłek. Pasztet z dodatkiem cebulki, czosnku i tymianku jest bardzo smaczny. Składniki: 250g wątróbki drobiowej 500g mięsa indyczego mielonego 2 średnie czerwone cebule 2-3 ząbki czosnku 100ml czerwonego wina wytrawnego sól, czarny pieprz, tymianek, majeranek Sposób przygotowania: Cebulkę obieramy i drobno siekamy. Szklimy na patelni na odrobinie oleju(...)Dodajemy przetarte ząbki czosnku, majeranek i tymianek i razem przesmażamy jeszcze 2-3 minuty. Podlewamy winem i redukujemy aż większość płynu odparuje. Mięso indycze i wątróbki mielimy bądź miksujemy wraz z cebulką. Małą formę o wymiarach 20x8cm wykładamy papierem do pieczenia bądź smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Do tak przygotowanej formy przekładamy masę mięsną. Pieczmy w 180 stopniach
Pyry na Gaztradycyjny przepis na pasztet według mojej mamy, nie ma sobie równych, doskonały na kanapki!!! SKŁADNIKI 1 kura, 1 marchewka, 1 pietruszka 5 wątróbek i żołądków drobiowych, ½ szkl. kaszy manny, 1 bułka pszenna, 1 cebula, 3 jajka, Przyprawy: majeranek, pieprz ziołowy, gałka muszkatołowa, sól, pieprz czarny bułka tarta WYKONANIE Z kury, wątróbki
słodki bratekwątróbki drobiowej sól pieprz 2 łyżki mąki 2-3 jabłka 1 cebula ziemniaki ok 500 g tłuszcz do smażenia Ziemniaki obrać, pokroić na frytki lub sprężynki. Wątróbkę umyć i osączyć na durszlaku. Jabłka przekroić w ząbki lub zwykłe grube plastry, jedno można pokroić na cienkie plasterki. Cebulę pokroić w talarki. Grube kawałki jabłka wrzucić na chwilę na wrzątek z jednym
Gotowanie jest łatweZapraszam do wypróbowania przepisu może zupa w wątróbek brzmi mało zachęcająco,ale jest naprawdę smaczna,zdrowa i lekko strawna :) Składniki : 1 kg wątróbek drobiowych 4 ziemniaki 3 spore jabłka 1-2 cebule ziele angielskie liść laurowy kolendra ziarna domowa vegeta pieprz majeranek ew czosnek niedźwiedzi ew. łyżka masła ok 2 litrów wody Wykonanie : Wodę wlewamy do garnka Ziemniaki(...)kostkę - wrzucamy do wody razem z zielem angielskim,liściem laurowym, cebulą pokrojoną w kostkę, dodajemy domową Vegetę Do pół miękkich ziemniaków wrzucamy oczyszczona z błonek i żółci wątróbkę - można ją wcześniej wymoczyć również w mleku możemy również dodać łyżkę masła Jabłka kroimy w sporą kostkę i wrzucamy do reszty Całość gotujemy do miękkości Ziarna kolendry ucieramy
Od kuchni czyli o wszystkim po trochęSkładniki: 0,5 kg wątróbek drobiowych 2 całe jajka 2 czerstwe bułki 2 średnie cebule olej (do usmażenia cebulki) 4 łyżki kaszy manny 1 łyżeczka majeranku 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sól pieprz,słodka papryka Wykonanie: Wątróbkę skręcić przez maszynkę. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć i skręcić wraz z mięsem. Cebulkę drobno posiekać i podsmażyć
O kuchni z uczuciemprawdziwków 150 g wątróbek drobiowych 50 g boczku 1 ząbek czosnku 1 cebula pół szklanki białego wina pół szklanki śmietany 22 % 4 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz 3 łyżki masła Przygotowanie Grzyby oczyściłem, pokroiłem na plasterki. Cebulę i czosnek posiekałem. Boczek pokroiłem w kostkę. Na patelni rozgrzałem masło oraz 3 łyżki oliwy, przesmażyłem boczek, cebulę i czosnek. Dodałem grzyby(...)dusiłem około 10 minut na małym ogniu. Gdy grzyby puszczą sok, dodałem pokrojone wątróbki, smażyłem jeszcze chwilę. Wlałem wino, odparowałem sos na średnim ogniu. Wlałem połowę śmietany, doprawiłem solą i pieprzem. Podgrzewałem na małym ogniu, aż sos zgęstniał. Makron ugotowałem al. dente w dużej ilości osolonej wody. Po odcedzeniu, osączyłem, wymieszałem z sosem i resztą śmietany
R'n'G Kitchenprzygotowaniu, dobrze trzyma formę podczas krojenia, a jednocześnie daje się łatwo rozsmarować. Z pewnością jeszcze nie raz zagości na moim stole :-) składniki: 1/2 kg wątróbki drobiowej 1/2 kg filetów z piersi indyka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 szklanka czerwonego wina garść majeranku pieprz, sól 1/2 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej(...)zalałam niewielką ilością wrzątku, odstawiłam do ostygnięcia. Cebulę i czosnek obrałam, pokroiłam w drobną kostkę i lekko przysmażyłam. Dodałam mięso pokrojone w kostkę i przyprawy, przesmażyłam razem. Dodałam oczyszczona wątróbkę, zalałam zawartość patelni winem i dusiłam bez przykrycia do odparowania płynów (około 20 minut). Połowę zawartości patelni przełożyłam do wysokiego naczynia i zmiksowałam blenderem, następnie dodałam resztę mięsa, masło
babka w formierozmrożeniu jest równie pyszny i nie traci nic ze smaku. (składniki na 4 pasztety - takie jak na zdjęciu) 1 cały kurczak 4 udka 300g wątróbki drobiowej 4 duże marchewki 2 pietruszki 2 duże cebule 2 bułki kajzerki 2 jajka L olej 6 liście laurowe 6 kulek ziela angielskiego 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka papryki ostrej sól, pieprz(...)mniejsze kawałki. 2. Mięso, marchew i pietruszkę wraz z liśćmi laurowymi i zielem angielskim gotujemy przez około 1h, do miękkości. Studzimy. 3. Pokrojoną w piórka cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Kiedy się zeszkli dodajemy wątróbkę, chwilę smażymy. Studzimy. 4. Bułki moczymy w rosole pozostałym z gotowania mięsa i warzyw. 5. Kurczaka wraz ze skórą (lub bez, wtedy pasztet będzie
Szefowa kuchni