Proste i bardzo smaczne połączenie smaków. Taką pastę możecie podać na świeżym pieczywie bądź zgodnie z tradycją żydowską - na chałce. Składniki: 250 g wątróbki drobiowej 3 jajka ugotowane na twardo 1/2 średniej wielkości cebuli 1/2 kwaśnego jabłka odrobina oleju majeranek sól, pieprz Wątróbkę oczyścić, ewentualnie pokroić na mniejsze części. Cebulę obrać i pokroić w półtalarki. Jabłko obrać ze skórki
Ugotowaćdelikatna, ma wyrazisty smak i posmakuje nawet niejadkom. I kolejna ważna rzecz- wątróbkę doprawiamy po usmażeniu - tylko wtedy będzie miękka i soczysta. 800-900g wątróbki drobiowej (może być wieprzowa) 200g pieczarek 2 cebule (duże) tymianek sól , pieprz Dodatkowo: mąka olej do smażenia Wątróbkę pokroić i dokładnie obtoczyć w mące. (Uprzednio można namoczyć w mleku.) Smażyć po kilka minut
Di gotujeCześć! Trochę inne wydanie wątróbki niż tradycyjne. Polecam, to jest bardzo smaczne! Składniki: * 1 kg wątróbki drobiowej * 20 dkg pieczarek * 1 duża cebula * 1/2 szklanki śmietanki 30% * 2-3 liście laurowe * 6 ziarenek ziela angielskiego * sól, pieprz czarny i ziołowy * mleko do moczenia wątróbki ok. 0,5 l * 3 łyżki masła Wątróbkę oczyściłam ze zbędnych błonek, żółci. Opłukałam
Pieprzyć z FantazjąIlość porcji: 2 foremki (około 20 kawałków) Składniki: 1 kg tuszy z królika 360 g boczku 250 g wątróbki z królika lub drobiowej 1 duża cebula 2 marchewki 2 pietruszki 4 jajka 1 l wody liść laurowy 3 – 4 ziarenka ziela angielskiego sól pieprz Przytogowanie : Królika pokroić(...)angielskie i liść laurowy. Całość zalać wodą i gotować pod przykryciem na małym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodać oczyszczoną wątróbkę, doprawić solą i pieprzem i gotować jeszcze 10 minut. Mięso i warzywa odcedzić (nie wylewać wywaru z rosołu), wystudzić i zmielić 2 – 3 razy
KuchniaWeDwoje.plschrupią , a my wciągnęliśmy pyszną jesienną wątróbkę ,że świeżymi leśnymi grzybami..mniam , mniam " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 0,6 kg wątróbki drobiowej 2 szklanki obgotowanych podgrzybków 2 cebule średniej wielkości 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu mielonego czarnego 1 płaska łyżeczka soli – niepełna 1/2 łyżeczki cukru szczypta mielonej gałki muszkatołowej ( czubek noża ) 2 łyżki smalcu(...)wątróbkę przekładamy do gorących , usmażonych grzybów , mieszamy – smażymy razem jeszcze około minuty -dwóch , pieprzymy i możemy podawać " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Smacznego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Post Wątróbka drobiowa
Ogrodnik w podróżyPasztet mięsny Pate z drobiowych wątróbek Pasztet mięsny ze śliwkami Proporcje na 3 keksówki Składniki: 500 g łopatki wieprzowej 400 g pachwiny wieprzowej 500 g piersi drobiowej 400 g wątróbki wieprzowej 2 cebule 4 listki laurowe 6 ziaren jałowca 6 ziaren ziela angielskiego sól pieprz 2 łyżki domowej przyprawy grzybowej 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 2 jajka 2 bułki kajzerki
Kulinarne przygody Gatitysmarowidło, kremowe, delikatne z rodzynkami, szalotką i i ziołami prowansalskimi smakuje doskonale, najlepiej z pajdą świeżego ciemnego pieczywa, jako dodatek polecam chutney z czerwonej cebuli. Pycha! Składniki: 45 dag wątróbki drobiowej 20 dag masła 2 szalotki 50 g rodzynek 100 ml nalewki ze śliwek lub wiśni 1 łyżka ziół prowansalskich 3-4 łyżki oleju rzepakowego do obsmażenia
Wanilia i Kardamonzacząć od właśnie tej drobiowej. Dla smakoszy- myślę, że będzie to kolejny przepis, do którego chętnie się wraca. Na około 3 porcje potrawki przygotujcie: 500 g drobiowej wątróbki duże jabłko dwie średnie cebule, ja użyłam czerwonych czubatą łyżkę brązowego cukru łyżeczkę startego imbiru (lub w proszku) sól łyżkę curry pół łyżki kurkumy ok. 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne, więcej jeśli wolicie
Pichceniomaniapewno dzieci! Ja ją bardzo lubię i dosyć często też przygotowuje. Według tego przepisu myślę wątróbkę podaje wiele osób, mam racje? Składniki; 30 dag drobiowej wątróbki kilka łyżek oleju 3 cebule sól, pieprz, przyprawa meksykańska Wątróbkę dokładnie umyć, oczyścić z białych błonek. Osuszyć ręcznikiem. Cebulę obrać i pokroić w piórka, wrzucić na patelnie. Chwile podsmażyć a następnie
Radość kipiąca uśmiechem.Dziś mam dla Was pyszną propozycję na szybki obiad. Wątróbka drobiowa to jedyne co jem z podrobów. Wcześniej przygotowywałam ją tradycyjnie po prostu z cebulą, solą i pieprzem, ale w dzisiejszej wersji smakuje o wiele lepiej. Swoją drogą nie sądziłam, że jabłko i majeranek to taki zgrany duet! Palce lizać! Składniki na 2 porcje: 400 g wątróbki drobiowej 3 szalotki
Ze smakiem i z pasjąłopatki 40 dag karkówki 1 udko z kurczaka, bez skóry i kości podwójna pierś z kurczaka, oczyszczona 40 dag podgardla lub surowego boczku 40 dag wątróbek drobiowych, oczyszczonych 1 czerstwa bułka 1 cebula, pokrojona w ćwiartki 2 marchewki, pokrojone na kawałki 1 pietruszka, pokrojona na kawałki 2 liście laurowe gałka muszkatołowa 4 ziarna ziela angielskiego 4 jajka, lekko rozbełtane mleko
My Culinary ArtMamy... Składniki: - 1 kg szynki wieprzowej - 40 dag wątróbki drobiowej + łyżka oleju rzepakowego - 2 duże cebule - 2 średnie kwaskowe jabłka - 1,5 szklanki bułki tartej - 3 jajka - przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, ostra, curry, oregano, bazylia, majeranek (choć tu każdy może dać to co lubi :)) Przygotowanie: Wątróbkę obsmażamy na łyżce oleju. Mielimy szynkę, obsmażoną już wątróbkę i cebulkę. Jabłka obieramy
Zdrowie na języku :Podrobina piwa znakomicie podkreśli wszystkie aromaty. Składniki: 600 granów wątróbki drobiowej, 400 gramów pieczarek, dwie duże cebule, sól, pieprz, majeranek, pół szklanki jasnego piwa, olej do smażenia. Zrób tak : na patelni przesmaż pieczarki pokrojone w plasterki i posiekaną cebulę, przełóż na półmisek i odstaw. Na tej samej patelni usmaż wątróbkę. Gdy zrobi się rumiana, dodaj cebulę z pieczarkami, dopraw majerankiem
Kulinarna PolskaWątróbka drobiowa smażona i podana z uduszoną, słodkawą cebulą to dania bardzo lubiane przez całą naszą rodzinę. W ogóle lubimy podroby, ale wątróbkę chyba najbardziej i to właśnie w tej postaci. To prosta potrawa, ale mimo, że robi się szybko to trzeba mieć trochę cierpliwości przy jej przygotowaniu bo łatwo przedobrzyć i przesmażyć a przesmażona wątróbka nie jest dobra. Cebula
Smaczna PyzaDziś coś dla fanów podrobów Pyszny, aksamitny pasztet z wątróbki drobiowej duszonej ze słodkim porto z pewnością zaspokoją wszystkich fanów wątróbek. Ja uwielbiam wszelkie podroby, a ten pasztet mnie zachwycił. Zajadałam go z karmelizowaną cebulą i muszę przyznać, że te kanapki smakowały jak z danie z wyższej półki. Ponadto, jest(...)bardzo szybki i łatwy w przygotowaniu, polecam gorąco! Scroll down for English Pasztet z wątróbek drobiowych z Porto (8-10 porcji) Składniki: 450 g wątróbki drobiowej, oczyszczonej z błonek i przekrojonych na 2 części 1 cebula, pokrojona w kostkę 1/2 szklanki wina Porto (lub innego słodkiego) 4 gałązki tymianku, same listki 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 4 łyżki masła
karmelowy