Wątróbka smażona z pieczarkami podlana piwem [PRZEPIS]

Wątróbka smażona z pieczarkami podlana piwem [PRZEPIS]

Wątróbka smażona z pieczarkami podlana piwem [PRZEPIS]

Przepis na : obiad

Zwykłą smażoną wątróbkę z kurczaka można fajnie urozmaicić, dodając do niej pieczarki. Te dwa składniki świetnie do siebie pasują, a odrobina piwa znakomicie podkreśli wszystkie aromaty. Składniki: 600 granów wątróbki drobiowej, 400 gramów pieczarek, dwie duże cebule, sól, pieprz, majeranek, pół szklanki jasnego piwa, olej do smażenia. Zrób tak : na patelni przesmaż pieczarki pokrojone w plasterki i posiekaną cebulę, przełóż na półmisek i odstaw. Na tej samej patelni usmaż wątróbkę. Gdy zrobi się rumiana, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.