smaczniejszego. Tym bardziej, że wiemy co w nim znajduje się. Idealny na kanapki. Jeśli chcemy zrobić więcej, to do słoików i pasteryzujemy. Składniki 500 g wątróbek drobiowych z kurczaka 500 ml mleka 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonej bazylii 5 suszonych pomidorów z zalewy kilka łyżek oleju z suszonych pomidorów 1/2 szklanki soku pomarańczowego sól, pieprz Przygotowanie
R'n'G KitchenSkładniki: 2 porcje ¾ szklanki kuskusu, 150 g wątróbki z indyka, 1 mała cukinia, 2 małe cebule, 250 ml bulionu drobiowego, 300 ml mleka, 4 łyżki oleju rzepakowego, 1 łyżka masła klarownego, zielona pietruszka, pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku, sól himalajska do smaku. Przygotowanie: Wątróbkę płuczemy, oczyszczamy z wystających żyłek. Moczymy w mleku ok. 10 min. Cebulę kroimy
Moniki Smakołykiłyżka suszonego tymianku 15 sztuk suszonych śliwek bez pestek 1 łyżka miodu akacjowego jabłuszka kaparowe i listki bazylii do dekoracji 1 szt duża cebula biała 150 g masła 82% tłuszczu Do dzieła! Wątróbkę drobiową oczyszczamy, płuczemy i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy 20g masła, po czym smażymy wątróbkę tak, żeby w środku była lekko różowa (około 5 minut
Sajkofanka smakuniespodzianek w składzie. Mój klasyczny przepis, który Wy możecie wzbogacić o żurawinę czy orzechy.... Składniki na dwie średnie foremki keksówki: - 1 kg łopatki - 50 dag wątróbki drobiowej - 20 dag słoniny - 2 marchewki - 2 cebule - 5 białek - 3 kromki chleba + mleko do namoczenia - 1 szklanka wywaru w którym gotowały się warzywa i mięso - 3/4 płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej - sól - pieprz(...)łopatkę przekładamy do rondla, dokładamy pokrojoną w słupki marchew, sól, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz, zalewamy wodą do przykrycia mięsa i gotujemy do miękkości. 2. Na patelni przesmażamy wątróbkę, a następnie odkładamy ją na talerz do wystudzenia. Ostatnim składnikiem do podsmażenia jest cebula pokrojona w kostkę. Chleb zalewamy mlekiem. Mięso, wątróbkę, marchew, skwarki, cebulę i lekko odciśnięty chleb mielimy
Apetyczna babeczkafamily:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na 3 jednorazowe foremki (8x20cm) 2kg kaczki 500g wątróbki indyczej lub drobiowej 500g surowego boczku 2 cebule 3 ząbki czosnku 5 jajek 1 czerstwa bułka 1 płaska łyżeczka gałki muszkatołowej 4 łyżki masła Sól, pieprz do smaku Do gotowania mięsa: 3 ziarenka(...)przed końcem gotowania. Gotujemy do miękkości mięsa- ok 1½h na małym ogniu. Gotowe mięso studzimy, a następnie obieramy usuwając wszelkie kości, kosteczki i żyłki. Przygotowanym bulionem zalewamy oczyszczoną wątróbkę i gotujemy ją przez kilka minut. Bułkę także zalewamy szklanką wywaru i odstawiamy na chwilkę, po czym porządnie odciskamy. Na maśle dusimy pokrojoną w piórka cebulę. Wszystkie przygotowane wcześniej składniki
Kuchnia w czekoladziedzisiejszego postu. WĄTRÓBKA! Można ją zjeść ugotowaną i posypaną solą, smażoną z cebulką- najprościej i na wiele innych sposobów... My dziś zapraszamy na wątróbkę ze smażonymi jabłkami i karmelizowaną cebulą... Składniki (dla 2-3 osób)15 drobiowych wątróbekkilka łyżek mąkiodrobina soliWątróbki myjemy, oczyszczamy i jeśli są duże, kroimy na pół. Mąkę z solą wysypujemy na duży talerz i obtaczamy
Symfonia SmakówWątróbka z cebulkę do danie, które postanowiłam umieścić na moim blogu mimo, że ja niestety nie jadam. Zrobiłam je dla moich
KuchniaWeDwoje.plduszeniu pozostaną chrupiące i nie staną się "maziste". I kolejna ważna rzecz- wątróbkę doprawiamy po usmażeniu - tylko wtedy będzie miękka i soczysta. 500g wątróbki drobiowej (może być wieprzowa) 1-2 jabłka (koniecznie twarde) 1 duża cebula mąka olej do smażenia sól, pieprz Wątróbkę pokroić i dokładnie obtoczyć w mące. (Uprzednio można namoczyć w mleku.) Smażyć po kilka minut
Di gotujezawsze byłam fanką tego typu jedzenia , ale smak się zmienia , więc zapraszam , może wam też zasmakuje taka propozycja . Składniki 250 dag wątróbki drobiowej 1 szklanka mąki ryżowej 1 gruszka 3 duże cebule sól pieprz ziołowa pieprz czarny olej kokosowy do smażenia szczypta papryczki chilli Wykonanie Na wstępnie oczyszczamy
Mój SmakDelikatne kotlety z wątróbki drobiowej z cieciorką i warzywami. Składniki: -1/2 kg wątróbki drobiowej -filet z piersi kurczaka -puszka cieciorki -suszone pomidory -cebula -2 marchewki -papryka -natka pietruszki -3 jajka -bułka tarta -przyprawa do mięs -słodka papryka, sól, pieprz -olej Wątróbkę przyprawiamy przyprawą do mięs, słodką papryką, skrapiamy olejem i odstawiamy na czas przygotowania warzyw
Maminek kulinarnymałe aluminiowe foremki): mięso na pasztet: 30 dag karkówki 40 dag łopatki 20 dag boczku świeżego 1 podwójna pierś z kurczaka 10 dag wątróbki drobiowej składniki dodawane do gotowania mięsa: 1 cebula mały kawałek selera 1 mała marchewka 1 mała pietruszka 3 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 10 ziaren pieprzu czarnego 1 czubata łyżeczka soli składniki dodawane do pasztetu(...)natki pietruszki (świeżej lub mrożonej) około 180 ml wywaru z gotowania mięsa olej do wysmarowania formy Wykonanie: Mięso myjemy. Karkówkę, łopatkę i boczek wkładamy do garnka. Cebulę, seler, marchewkę, pietruszkę obieramy, myjemy i dokładamy do mięsa. Dorzucamy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz czarny, sól. Całość zalewamy jak najmniejszą ilością zimnej wody, ale tak, aby przykryć
Smak mojego domuwspólnymi siłami upiekliśmy przepyszny pasztet. Składniki (na 2 duże keksówki o wymiarach 40 x 13cm): 1kg łopatki wieprzowej 2 udka z kurczaka 200g wątróbki drobiowej 250g słoniny i opcjonalnie kawałek do wyłożenia dna blaszek 2 duże cebule płaska łyżeczka czosnku granulowanego 2 łyżki smalcu i trochę do nasmarowania blach 2 liście laurowe 8 ziarenek ziela angielskiego sól i pieprz(...)Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Po ostygnięciu usuwamy ziele angielskie i liście laurowe. Wątróbkę drobiową myjemy i oczyszczamy z resztek żółci. Wkładamy do rondelka, zalewamy wywarem spod gotowanego mięsa. Gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Wyciągamy do ostygnięcia. Przygotowane mięso z cebulą mielimy w maszynce do mięsa 3 razy – zaczynamy od grubych oczek, a dwa kolejne mielimy
Smaczna Stronanigdy nie byłam głodna, albo zakopywałam ją na talerzu pod ziemniaki. Smaki jednak się zmieniają i dzisiaj jem ze smakiem. Składniki 600 g wątróbki drobiowej 3 łyżki masła klarowanego 1 łyżka mąki pszennej 2 średnie cebule 1 duże jabłko natka pietruszki sól pieprz Wątróbkę umyć i pokroić w mniejsze kawałki, a następnie każdy kawałek oprószyć mąką. Połowę masła
O kuchni z uczuciemspróbować to nie spróbuje jednak Ci co wiedzą, że jest pycha to na pewno się skuszą. Porcja dla 4 osób Składniki: 500 g oczyszczonej wątróbki drobiowej 100 ml czerwonego wina 2 jabłka 1 duża czerwona cebula 1 łyżka masła sól i pieprz do smaku Fajne składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Wątróbkę, podsmażamy na maśle na koniec
Niezły Młynekprzygotował, no może z niewielkim wkładem doradczym z mojej strony. Wyszła bardzo smaczna, był bardzo dumy ze swojej pierwszej samodzielnie przygotowanej wątróbki. Polecam również wątróbkę drobiową. Składniki: 1 kg wątróbki wieprzowej 3 - 4 cebule majeranek świeżo mielony pieprz sól olej do smażenia mąka do obtaczania (u mnie żytnia) 1/2 szklanki ciepłej wody Przygotowanie: Wątróbkę umyć w zimnej wodzie, oczyścić
Kuchcik gotuje