wątróbka drobiowa z cebulą - 642 przepisów (strona:21/43)

Pasztet drobiowy z suszonymi pomidorami 133

smaczniejszego. Tym bardziej, że wiemy co w nim znajduje się. Idealny na kanapki. Jeśli chcemy zrobić więcej, to do słoików i pasteryzujemy. Składniki 500 g wątróbek drobiowych z kurczaka 500 ml mleka 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonej bazylii 5 suszonych pomidorów z zalewy kilka łyżek oleju z suszonych pomidorów 1/2 szklanki soku pomarańczowego sól, pieprz Przygotowanie

R'n'G Kitchen
Pietruszkowy kuskus z wątróbką na grillowanej cukinii 193

Składniki: 2 porcje ¾ szklanki kuskusu, 150 g  wątróbki z indyka, 1 mała cukinia, 2 małe cebule, 250 ml bulionu drobiowego, 300 ml mleka, 4 łyżki oleju rzepakowego, 1 łyżka masła klarownego, zielona pietruszka, pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku, sól himalajska do smaku. Przygotowanie: Wątróbkę płuczemy, oczyszczamy z wystających żyłek. Moczymy w mleku ok. 10 min. Cebulę kroimy

Moniki Smakołyki
Kremowy pasztet z kurzych wątróbek z suszoną śliwką 248

łyżka suszonego tymianku 15 sztuk suszonych śliwek bez pestek 1 łyżka miodu akacjowego jabłuszka kaparowe i listki bazylii do dekoracji 1 szt duża cebula biała 150 g masła 82% tłuszczu   Do dzieła! Wątróbkę drobiową oczyszczamy, płuczemy i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy 20g masła, po czym smażymy wątróbkę tak, żeby w środku była lekko różowa (około 5 minut

Sajkofanka smaku
Pasztet domowy, klasyczny 157

niespodzianek w składzie. Mój klasyczny przepis, który Wy możecie wzbogacić o żurawinę czy orzechy.... Składniki na dwie średnie foremki keksówki: - 1 kg łopatki - 50 dag wątróbki drobiowej - 20 dag słoniny - 2 marchewki - 2 cebule - 5 białek - 3 kromki chleba + mleko do namoczenia - 1 szklanka wywaru w którym gotowały się warzywa i mięso - 3/4 płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej - sól - pieprz(...)łopatkę przekładamy do rondla, dokładamy pokrojoną w słupki marchew, sól, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz, zalewamy wodą do przykrycia mięsa i gotujemy do miękkości. 2. Na patelni przesmażamy wątróbkę, a następnie odkładamy ją na talerz do wystudzenia. Ostatnim składnikiem do podsmażenia jest cebula pokrojona w kostkę. Chleb zalewamy mlekiem. Mięso, wątróbkę, marchew, skwarki, cebulę i lekko odciśnięty chleb mielimy

Apetyczna babeczka
Pasztet z kaczki 139

family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}   Składniki na 3 jednorazowe foremki (8x20cm) 2kg kaczki 500g wątróbki indyczej lub drobiowej 500g surowego boczku 2 cebule 3 ząbki czosnku 5 jajek 1 czerstwa bułka 1 płaska łyżeczka gałki muszkatołowej   4 łyżki masła Sól, pieprz do smaku Do gotowania mięsa: 3 ziarenka(...)przed końcem gotowania. Gotujemy do miękkości mięsa- ok 1½h na małym ogniu. Gotowe mięso studzimy, a następnie obieramy usuwając wszelkie kości, kosteczki i żyłki. Przygotowanym bulionem zalewamy oczyszczoną wątróbkę i gotujemy ją przez kilka minut. Bułkę także zalewamy szklanką wywaru i odstawiamy na chwilkę, po czym porządnie odciskamy. Na maśle dusimy pokrojoną w piórka cebulę. Wszystkie przygotowane wcześniej składniki

Kuchnia w czekoladzie
100. Na setkę zamiast tortu... podroby, czyli wątróbka z jabłkami i karmelizowaną cebulą. 245

dzisiejszego postu. WĄTRÓBKA! Można ją zjeść ugotowaną i posypaną solą, smażoną z cebulką- najprościej i na wiele innych sposobów... My dziś zapraszamy na wątróbkę ze smażonymi jabłkami i karmelizowaną cebulą... Składniki (dla 2-3 osób)15 drobiowych wątróbekkilka łyżek mąkiodrobina soliWątróbki myjemy, oczyszczamy i jeśli są duże, kroimy na pół. Mąkę z solą wysypujemy na duży talerz i obtaczamy

Symfonia Smaków
Wątróbka z cebulką 134

Wątróbka z cebulkę do danie, które postanowiłam umieścić na moim blogu mimo, że ja niestety nie jadam. Zrobiłam je dla moich 

KuchniaWeDwoje.pl
Wątróbka z jabłkiem 153

duszeniu pozostaną chrupiące i nie staną się "maziste". I kolejna ważna rzecz- wątróbkę doprawiamy po usmażeniu - tylko wtedy będzie miękka i soczysta. 500g wątróbki drobiowej (może być wieprzowa) 1-2 jabłka (koniecznie twarde) 1 duża cebula mąka olej do smażenia sól, pieprz     Wątróbkę pokroić i dokładnie obtoczyć w mące. (Uprzednio można namoczyć w mleku.) Smażyć po kilka minut

Di gotuje
Wątróbka z gruszką FIT 201

zawsze byłam fanką tego typu jedzenia , ale smak się zmienia , więc zapraszam , może wam też zasmakuje taka propozycja .  Składniki  250 dag wątróbki drobiowej  1 szklanka mąki ryżowej  1 gruszka  3 duże cebule  sól  pieprz ziołowa  pieprz czarny  olej kokosowy do smażenia  szczypta papryczki chilli  Wykonanie  Na wstępnie oczyszczamy

Mój Smak
Kotlety z wątróbki z ciecierzycą 247

Delikatne kotlety z wątróbki drobiowej z cieciorką i warzywami.     Składniki: -1/2 kg wątróbki drobiowej -filet z piersi kurczaka -puszka cieciorki -suszone pomidory -cebula -2 marchewki -papryka -natka pietruszki -3 jajka -bułka tarta -przyprawa do mięs -słodka papryka, sól, pieprz -olej    Wątróbkę przyprawiamy przyprawą do mięs, słodką papryką, skrapiamy olejem i odstawiamy na czas przygotowania warzyw

Maminek kulinarny
Pasztet domowy 180

małe aluminiowe foremki): mięso na pasztet: 30 dag karkówki 40 dag łopatki 20 dag boczku świeżego 1 podwójna pierś z kurczaka 10 dag wątróbki drobiowej składniki dodawane do gotowania mięsa: 1 cebula mały kawałek selera 1 mała marchewka 1 mała pietruszka 3 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 10 ziaren pieprzu czarnego 1 czubata łyżeczka soli składniki dodawane do pasztetu(...)natki pietruszki (świeżej lub mrożonej) około 180 ml wywaru z gotowania  mięsa olej do wysmarowania formy Wykonanie: Mięso myjemy.  Karkówkę, łopatkę i boczek wkładamy do garnka.  Cebulę, seler, marchewkę, pietruszkę obieramy, myjemy i dokładamy do mięsa.  Dorzucamy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz czarny, sól.  Całość zalewamy jak najmniejszą ilością zimnej wody, ale tak, aby przykryć

Smak mojego domu
Świąteczny pasztet wieprzowo-drobiowy 268

wspólnymi siłami upiekliśmy przepyszny pasztet. Składniki (na 2 duże keksówki o wymiarach 40 x 13cm): 1kg łopatki wieprzowej 2 udka z kurczaka 200g wątróbki drobiowej 250g słoniny i opcjonalnie kawałek do wyłożenia dna blaszek 2 duże cebule płaska łyżeczka czosnku granulowanego 2 łyżki smalcu i trochę do nasmarowania blach 2 liście laurowe 8 ziarenek ziela angielskiego sól i pieprz(...)Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Po ostygnięciu usuwamy ziele angielskie i liście laurowe.   Wątróbkę drobiową myjemy i oczyszczamy z resztek żółci. Wkładamy do rondelka, zalewamy wywarem spod gotowanego mięsa. Gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Wyciągamy do ostygnięcia.   Przygotowane mięso z cebulą mielimy w maszynce do mięsa 3 razy – zaczynamy od grubych oczek, a dwa kolejne mielimy

Smaczna Strona
Wątróbka drobiowa z jabłkiem 173

nigdy nie byłam głodna, albo zakopywałam ją na talerzu pod ziemniaki. Smaki jednak się zmieniają i dzisiaj jem ze smakiem. Składniki 600 g wątróbki drobiowej 3 łyżki masła klarowanego 1 łyżka mąki pszennej 2 średnie cebule 1 duże jabłko natka pietruszki sól pieprz Wątróbkę umyć  i pokroić w mniejsze kawałki, a następnie każdy kawałek oprószyć mąką. Połowę masła

O kuchni z uczuciem
Wątróbka drobiowa na winie z jabłuszkiem 225

spróbować to nie spróbuje jednak Ci co wiedzą, że jest pycha to na pewno się skuszą. Porcja dla 4 osób Składniki: 500 g oczyszczonej wątróbki drobiowej 100 ml czerwonego wina 2 jabłka 1 duża czerwona cebula 1 łyżka masła  sól i pieprz do smaku Fajne składniki znajdziecie  tutaj Przygotowanie:  Wątróbkę, podsmażamy na maśle na koniec

Niezły Młynek
Wątróbka wieprzowa 169

przygotował, no może z niewielkim wkładem doradczym z mojej strony. Wyszła bardzo smaczna, był bardzo dumy ze swojej pierwszej samodzielnie przygotowanej wątróbki. Polecam również wątróbkę drobiową.  Składniki: 1 kg wątróbki wieprzowej 3 - 4 cebule majeranek świeżo mielony pieprz sól olej do smażenia mąka do obtaczania (u mnie żytnia) 1/2 szklanki ciepłej wody Przygotowanie: Wątróbkę umyć w zimnej wodzie, oczyścić

Kuchcik gotuje