zrobieniu. Przepis leżał dosyć długo w jednym z segregatorów z przepisami w kuchni na półce i w końcu nadszedł czas by go zrobić. Składniki: 500g wątróbki drobiowej 4 marchewki ugotowane 1 cebula 3 łyżki majonezu sół, pieprz, majeranek do smaku oliwa z oliwek Przygotowanie: 1. Wątróbkę oczyścić z błon i żyłek, umyć, zamoczyć w mleku na kilka minut, a następnie
Motylkowa Kuchniaobiad. Z podsmażoną cebulką, kwaśnym jabłkiem i majerankiem wyszła obłędnie. Rzadko jem wątróbkę, ale w takiej postaci mogłabym ją jeść niemal codziennie. Składniki: * 1/2 kg wątróbki drobiowej * 2 kwaśne jabłka * 2 cebule * 1 łyżeczka majeranku * sól, pieprz * mąka do obtoczenia wątroby * olej do smażenia Wykonanie: Wątróbkę delikatnie oprószyć solą i pieprzem. Każdy kawałek obtoczyć w mące i podsmażyć
Zrób to smaczniepozwoliłem sobie na odrobinę szaleństwa. Jabłka flambirowałem w wiśniówce. Pycha. Czas przygotowania: 25 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 7,00 zł SKŁADNIKI: 400 g wątróbki drobiowej 1 duże jabłko 1 cebula biała 60 ml wiśniówki 1 łyżeczka majeranku natka pietruszki sól, pieprz mąka PRZYGOTOWANIE: Wątróbkę myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Cebulę siekamy w piórka. Jabłko obieramy ze skórki
kulinarnyJazdrowie . Dzisiaj sezonowa wersja wątróbki, smażonej na krótko z boczkiem i młoda kapustką Pyszności ! Składniki : 1/2 małej główki świeżej kapusty białej ( czyli zwykłej ) 0,5 kg drobiowych wątróbek 1 średniej wielkości cebula kawałek wędzonego , nie parzonego boczku ( mniej więcej 7 x 7 cm ) 1 ząbek czosnku 1/2 pęczka świeżego koperku 1 płaska łyżeczka cukru lub miodu sól , pieprz do smaku(...)względem wypieczenia , wyłączacie gaz , doprawiacie solą ( koniecznie dopiero na końcu , inaczej , będzie gorzki wiór , a nie wątroba ) , pieprzem , posiekanym koperkiem . Serwujcie na gorąco z chrupiącą grzanką czosnkową Smacznego ! Artykuł Wątróbki drobiowe w młodej kapuście z boczkiem pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżymięsa drobiowego – u mnie ćwiartki z kurczaka – ewentualnie można część mięsa z kurczaka zastąpić mięsem z indyka ½ kg podgardla wieprzowego 200g wątróbki drobiowej PRZYPRAWY DO MIĘSA: 1 cebula – średnia 3 jaja – całe 2 bułki poznańskie – nie mogą być kajzerki, bo są zbyt napuszone i za małe 1 łyżka jarzynki warzywnej VEGETA NATUR – jest(...)drobiowe musi łatwo odchodzić od kości . Wyjąć mięso z wywaru, ale nie gasić ognia. Do garnka z wywarem włożyć wątróbkę i parzyć 5 minut, następnie przełożyć do reszty mięsa. Po ostygnięciu, mięso oddzielić od kości. W ostudzonym wywarze namoczyć bułki na około 10 minut. Następnie bułki lekko odcisnąć z płynu. Ostudzone mięso, sparzoną wątróbkę, namoczone bułki, przesmażoną cebulę
Grunt to przepis!Połączenie wątróbki z cebulą i jabłkiem, to efekt gwarantowany jeśli chodzi o łączenie takich smaków. Składniki 500 g wątróbki gęsiej 2 łyżki masła klarowanego 3
R'n'G KitchenTradycyjny przepis na pyszną i zdrową wątróbkę ! Więcej na temat przygotowania i czyszczenia wątróbki --> tu Składniki: ½ kg wątróbki drobiowej 2 szklanki mleka 3 cebule 2 łyżki mąki sól do smaku pieprz do smaku ½ paczka koperku tłuszcz do smażenia Wykonanie: Wątróbkę umyć, wyczyścić i namoczyć w mleku przez 6 godzin, następnie osuszyć na papierowym ręczniku. Cebulę drobno posiekać i przyrumienić
Tradycyjna KuchniaPrzedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę Produkty: 1 kg surowego boczku bez skóry 1 kg wątróbki drobiowej 1 gęś 3 cebule 2 główki czosnku 5 kajzerek 6 jajek 5 liści laurowych 20 ziaren liści 10 ziela angielskiego 4 łyżki soli po ugotowaniu pieprz do smaku 2 łyżki minimum 10 słoików
Ugotujmy CośCóż tu można napisać o wątróbce ? Chyba tylko tyle, że w ten prosty sposób można tanim kosztem przygotować wyśmienity obiad Składniki 0.5 kg wątróbki drobiowej 2 twarde, kwaskowe jabłka 2 cebule olej do smażenia mąka pszenna do obtoczenia wątróbki sól i pieprz do smaku opcjonalnie majeranek Przygotowanie Wątróbkę umyć, oczyścić z błon, odsączyć z nadmiaru wody i zasypać
Kulinaria - potrawy z różnych stron światamożna także troszkę pokombinować i podać ją na kanapkach :) Tak właśnie zrobiłam z moim farszem wątróbkowym. Składniki: 4 żółtka (z ugotowanych na twardo jajek) 4 wątróbki drobiowe 2 łyżki majonezu 1 cebula 2 łyżki margaryny lub oleju 1 łyżka mąki sól, pieprz do smaku pęczek szczypiorku 2 łyżki prażonego sezamu Sposób przygotowania: Wątróbkę oczyszczamy, myjemy i osuszoną posypujemy delikatnie mąką
Kuchnia w czekoladzielepić pierogi, pyzy czy gotować potrawkę. Składniki: * 1,5 kg mieszanego mięsa z rosołu (drobiowe, wołowe) * 3 ugotowane marchewki * 2 ugotowane pietruszki * 30 dkg surowej wątróbki drobiowej * 2 - 3 bułki * 2 cebule * 4 ząbki czosnku * 5 jajek rozm. L * sól, pieprz czarny i ziołowy * gałka muszkatołowa * 2 łyżki masła * mleko Bułki namoczyłam w mleku. Jak już były miękkie(...)błonek i opłukałam. Pokroiłam na mniejsze kawałki. Cebulę pokroiłam w piórka. Na patelni rozgrzałam masło i wyłożyłam wątróbkę i cebulę. Smażyłam do momentu aż wątróbka przestanie puszczać krew. Ostudziłam. Przemieliłam przez maszynkę mięso z rosołu, wątróbkę z cebulką, bułki, marchew i pietruszkę. Do przemielonego mięsa dodałam 5 żółtek, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawiłam solą, pieprzem
Pieprzyć z FantazjąPrzed obróbką wątróbkę moczę ją w mleku, co zdecydowanie poprawia jej smak i usuwa goryczkę. Tym razem proponuję przygotować pâté z galaretką z jabłek: 500 g wątróbek drobiowych 100 g masła 1 mała cebula biała 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku 50 ml brandy sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz 2 jabłka 1 łyżeczka żelatyny Na dużej patelni(...)oczyszczonej, świeżej wątróbki drobiowej. Wątróbkę smażymy przez około 5 minut na dużym ogniu, z zewnątrz wątróbka ma być obsmażona, a w środku ma być delikatnie kremowa, podlewamy 50 ml brandy i chwilkę trzymamy na ogniu. Nie można przesmażyć wątróbki, gdyż będzie gorzka i twarda. Doprawiamy wątróbkę solą oraz pieprzem, odstawiamy z ognia, przekładamy wątróbkę do kielichowego blendera i miksujemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjest takie trudne. Dzisiaj polecam wątróbkę drobiową z pomarańczą i jabłkami. Połączenie tego charakterystycznego w smaku mięsa i owoców to naprawdę niezapomniane wrażenie. Składniki: 500g wątróbki drobiowej 1 duże jabłko 1 duża cebula 1 pomarańcza 200ml soku pomarańczowego sól pieprz mąka Przygotowanie: Wątróbkę dokładnie oczyszczamy. Obtaczamy w mące i kładziemy na rozgrzany olej. Podsmażamy około 2-3 minut z każdej
Jacob TastesLekki, delikatny i pyszny! Zdecydowanie powinien powędrować na listę: do przetestowania SKŁADNIKI 2 duże piersi z kurczaka (ok. 0,5 kg) 35 dag wątróbki drobiowej 2 średnie selery 3 cebule 1 margaryna (np. PALMA) 1,5 szkl. bułki tartej 4 jajka sól pieprz 6-8 liści laurowych 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej pęczek natki pietruszki PRZYGOTOWANIE Wątróbkę sparzyć wrzątkiem. Selery umyć
zabawa smakiem