wątróbka drobiowa z cebulą - 642 przepisów (strona:15/43)

Wątróbki drobiowe w młodej kapuście z boczkiem 205

zdrowie . Dzisiaj sezonowa wersja wątróbki, smażonej na krótko z boczkiem i młoda kapustką Pyszności ! Składniki : 1/2 małej główki świeżej kapusty białej ( czyli zwykłej ) 0,5 kg drobiowych wątróbek 1 średniej wielkości cebula kawałek wędzonego , nie parzonego boczku ( mniej więcej 7 x 7 cm ) 1 ząbek czosnku 1/2 pęczka świeżego koperku 1 płaska łyżeczka cukru lub miodu sól , pieprz do smaku(...)względem wypieczenia , wyłączacie gaz , doprawiacie solą ( koniecznie dopiero na końcu , inaczej , będzie gorzki wiór , a nie wątroba ) , pieprzem , posiekanym koperkiem . Serwujcie na gorąco z chrupiącą grzanką czosnkową Smacznego ! Artykuł Wątróbki drobiowe w młodej kapuście z boczkiem pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Pasztet drobiowy 224

mięsa drobiowego – u mnie ćwiartki z kurczaka – ewentualnie można część mięsa z kurczaka zastąpić mięsem z indyka  ½ kg podgardla wieprzowego  200g wątróbki drobiowej PRZYPRAWY DO MIĘSA:   1 cebula – średnia  3 jaja – całe  2 bułki poznańskie – nie mogą być kajzerki, bo są zbyt napuszone i za małe  1 łyżka jarzynki warzywnej VEGETA NATUR – jest(...)drobiowe musi łatwo odchodzić od kości .  Wyjąć mięso z wywaru, ale nie gasić ognia. Do garnka z wywarem włożyć wątróbkę i parzyć 5 minut, następnie przełożyć do reszty mięsa. Po ostygnięciu, mięso oddzielić od kości.  W ostudzonym wywarze namoczyć bułki na około 10 minut. Następnie bułki lekko odcisnąć z płynu. Ostudzone mięso, sparzoną wątróbkę, namoczone bułki, przesmażoną cebulę

Grunt to przepis!
Gęsie wątróbki z karmelizowaną cebulą i jabłkiem 140

Połączenie wątróbki z cebulą i jabłkiem, to efekt gwarantowany jeśli chodzi o łączenie takich smaków.  Składniki 500 g wątróbki gęsiej 2 łyżki masła klarowanego 3

R'n'G Kitchen
Złocista wątróbka z cebulką 126

Tradycyjny przepis na pyszną i zdrową wątróbkę ! Więcej na temat przygotowania i czyszczenia wątróbki --> tu Składniki: ½ kg wątróbki drobiowej 2 szklanki mleka 3 cebule 2 łyżki mąki sól do smaku pieprz do smaku ½ paczka koperku tłuszcz do smażenia Wykonanie: Wątróbkę umyć, wyczyścić i namoczyć w mleku przez 6 godzin, następnie osuszyć na papierowym ręczniku. Cebulę drobno posiekać i przyrumienić

Tradycyjna Kuchnia
pasztet z gęsi domowej roboty 123

Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę Produkty: 1 kg surowego boczku bez skóry 1 kg wątróbki drobiowej 1 gęś 3 cebule 2 główki czosnku 5 kajzerek 6 jajek 5 liści laurowych 20 ziaren liści 10 ziela angielskiego 4 łyżki soli po ugotowaniu pieprz do smaku 2 łyżki minimum 10 słoików

Ugotujmy Coś
Chrupiąca wątróbka drobiowa z jabłkiem 227

Cóż tu można napisać o wątróbce ? Chyba tylko tyle, że w ten prosty sposób można tanim kosztem przygotować wyśmienity obiad Składniki 0.5 kg wątróbki drobiowej 2 twarde, kwaskowe jabłka 2 cebule  olej do smażenia mąka pszenna do obtoczenia wątróbki sól i pieprz do smaku opcjonalnie majeranek  Przygotowanie Wątróbkę umyć, oczyścić z błon, odsączyć z nadmiaru wody i zasypać

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pasta kanapkowa 147

można także troszkę pokombinować i podać ją na kanapkach :) Tak właśnie zrobiłam z moim farszem wątróbkowym. Składniki: 4 żółtka (z ugotowanych na twardo jajek) 4 wątróbki drobiowe 2 łyżki majonezu 1 cebula 2 łyżki margaryny lub oleju 1 łyżka mąki sól, pieprz do smaku pęczek szczypiorku 2 łyżki prażonego sezamu Sposób przygotowania: Wątróbkę oczyszczamy, myjemy i osuszoną posypujemy delikatnie mąką

Kuchnia w czekoladzie
Pasztet drobiowo - wołowy z mięsa z rosołu 194

lepić pierogi, pyzy czy gotować potrawkę.  Składniki: * 1,5 kg mieszanego mięsa z rosołu (drobiowe, wołowe) * 3 ugotowane marchewki * 2 ugotowane pietruszki * 30 dkg surowej wątróbki drobiowej * 2 - 3 bułki  * 2 cebule * 4 ząbki czosnku * 5 jajek rozm. L * sól, pieprz czarny i ziołowy * gałka muszkatołowa * 2 łyżki masła * mleko Bułki namoczyłam w mleku. Jak już były miękkie(...)błonek i opłukałam. Pokroiłam na mniejsze kawałki. Cebulę pokroiłam w piórka.  Na patelni rozgrzałam masło i wyłożyłam wątróbkę i cebulę. Smażyłam do momentu aż wątróbka przestanie puszczać krew.  Ostudziłam.  Przemieliłam przez maszynkę mięso z rosołu, wątróbkę z cebulką,  bułki, marchew i pietruszkę.  Do przemielonego mięsa dodałam 5 żółtek, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawiłam solą, pieprzem

Pieprzyć z Fantazją
pâté z galaretką z jabłek 188

Przed obróbką wątróbkę moczę ją w mleku, co zdecydowanie poprawia  jej smak i usuwa goryczkę. Tym razem proponuję przygotować pâté z galaretką z jabłek: 500 g wątróbek drobiowych 100 g masła 1 mała cebula biała 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku 50 ml  brandy sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz 2 jabłka 1 łyżeczka żelatyny Na dużej patelni(...)oczyszczonej, świeżej wątróbki drobiowej. Wątróbkę smażymy przez około 5 minut na dużym ogniu, z zewnątrz wątróbka ma być obsmażona, a w środku ma być delikatnie kremowa, podlewamy 50 ml brandy i chwilkę trzymamy na ogniu. Nie można przesmażyć wątróbki, gdyż będzie gorzka i twarda. Doprawiamy wątróbkę solą oraz pieprzem, odstawiamy z ognia, przekładamy wątróbkę do kielichowego blendera i miksujemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wątróbka drobiowa z pomarańczą i jabłkami 301

jest takie trudne. Dzisiaj polecam wątróbkę drobiową z pomarańczą i jabłkami. Połączenie tego charakterystycznego w smaku mięsa i owoców to naprawdę niezapomniane wrażenie. Składniki: 500g wątróbki drobiowej 1 duże jabłko 1 duża cebula 1 pomarańcza 200ml soku pomarańczowego sól pieprz mąka Przygotowanie: Wątróbkę dokładnie oczyszczamy. Obtaczamy w mące i kładziemy na rozgrzany olej. Podsmażamy około 2-3 minut z każdej

Jacob Tastes
pasztet z selerem 294

Lekki, delikatny i pyszny! Zdecydowanie powinien powędrować na listę: do przetestowania SKŁADNIKI 2 duże piersi z kurczaka (ok. 0,5 kg) 35 dag wątróbki drobiowej 2 średnie selery 3 cebule 1 margaryna (np. PALMA) 1,5 szkl. bułki tartej 4 jajka sól pieprz 6-8 liści laurowych 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej pęczek natki pietruszki PRZYGOTOWANIE Wątróbkę sparzyć wrzątkiem. Selery umyć

zabawa smakiem
Wątróbka smażona z wątróbką i jabłkiem 148

cebulą i jabłkiem. Przepis krok po kroku         Składniki dla 4 osób:   700 g wątróbki drobiowej 1 szklanka mleka 1 łyżeczka nasion kminku 4 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 3 średnie cebule 2 spore kwaskowe jabłka 100 g mąki pszennej do obtoczenia wątróbki 6 łyżek oleju roślinnego 1 łyżka suszonego majeranku sól

kuron.com.pl
Indyk pieczony, peklowany i faszerowany kaszą gryczaną 191

zaplątałam sznurek. 180-200 g wątróbki drobiowej 2 małe jabłka 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 1,5 szklanki kaszy gryczanej  4 gałązki selera naciowego 1 łyżka oleju sól świeżo zmielony czarny pieprz ok 1/2 l bulionu grzybowego ( lub wody po  namoczonych grzybach ) Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju, dodać wątróbkę i pokrojone w ćwiartki jabłka oraz

Jemy Pijemy
Krem z wątróbki na kanapki 317

Składniki: 500 g drobno pokrojonej wątróbki drobiowej 100 g masła jedna cebula drobno pokrojona 2 listki laurowe pół kieliszka brandy 100 g śmietanki 30% 2 łyżeczki oliwy z oliwek pieczywo gałązka rozmarynu słoiczek dżemu figowego sól, pieprz Wykonanie: 1.Rozpuścić na patelni 2 łyżki masła i zeszklić na nim cebulę a następnie dodać wątróbki i obsmażyć na sporym ogniu

Mama z miasta