Pasztet drobiowo - wołowy z mięsa z rosołu

8
  • Pasztet drobiowo - wołowy z mięsa z rosołu
  • Pasztet drobiowo - wołowy z mięsa z rosołu

    Cześć! Rosół gości w wielu domach a najczęściej w niedzielę.  Pozostaje potem mięso, nad którym głowimy się, co z niego zrobić. Ja czasami piekę pasztet zamiast lepić pierogi, pyzy czy gotować potrawkę.  Składniki: * 1,5 kg mieszanego mięsa z rosołu (drobiowe, wołowe) * 3 ugotowane marchewki * 2 ugotowane pietruszki * 30 dkg surowej wątróbki drobiowej * 2 - 3 bułki  * 2 cebule * 4 ząbki czosnku * 5 jajek rozm. L * sól, pieprz czarny i ziołowy * gałka muszkatołowa * 2 łyżki masła * mleko Bułk... Czytaj dalej na blogu Pieprzyć z Fantazją


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Pieprzyć z Fantazją

    Dodaj komentarz