Gęsie wątróbki z karmelizowaną cebulą i jabłkiem

Gęsie wątróbki z karmelizowaną cebulą i jabłkiem

Gęsie wątróbki z karmelizowaną cebulą i jabłkiem

Połączenie wątróbki z cebulą i jabłkiem, to efekt gwarantowany jeśli chodzi o łączenie takich smaków.  Składniki 500 g wątróbki gęsiej 2 łyżki masła klarowanego 3 łyżki smalcu gęsiego 1 jabłko 2 średnie cebule sól pieprz 1 łyżeczka brązowego cukru mąka   Przygotowanie   Wątróbkę dokładnie umyłem, usunąłem błony i tłuszcz, pokroiłem na mniejsze kawałki. Cebulę obrałem i pokroiłem w piórka. Jabłka przeciąłem na cztery części, usunąłem gniazda nasienne i pokroiłem na mniejsze kawałki, jedną ćwiartkę ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.