drobiowej 500 g filetów z kurczaka 1 cebula 1 ząbek czosnku 200 ml czerwonego wina majeranek pieprz, sól ostra i słodka papryka w proszku imbir w proszku gałka muszkatałowa olej do smażenia 1 łyżka masła Wykonanie: cebulę i czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę i lekko przysmażyć. Dodać mięso pokrojone w kostkę i przyprawy, przesmażyć razem. Dodać oczyszczona wątróbkę, zalać
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zrobić. Królik wylądował w pasztecie :) Taki domowy pasztet jest najlepszy! Składniki: 1 królik (1 kg) 1/2 kg surowego lub parzonego boczku (ewentualnie surowego podgardla) 40 dag wątróbki drobiowej 2 suche bułki 3-4 cebule 3 jajka majeranek bułka tarta sól, pieprz ziele angielskie liść laurowy 1-2 ząbki czosnku mielona słodka czerwona papryka smalec natka pietruszki gałka muszkatołowa Sposób przygotowania(...)pokroić w grubą kostkę. Mięso przełożyć do garnka, zalać wodą, zagotować i odszumować. Następnie dodać ziele angielskie, liść laurowy, obrane i pokrojone w cząstki cebule. Gotować przez 50 minut. 2. Po tym czasie dorzucić wątróbkę i dotować jeszcze 10 minut. 3. Mięso wyjąć z rosołu i ostudzić. Królika oddzielić od kości, razem z boczkiem, wątróbką i obranym ząbkiem czosnku przepuścić
Kuchnia domowa Anijedni ją uwielbiają a inni nie znoszą! ta przygotowana w marokańskiej marynacie wychodzi mięciutka i krucha. Wręcz idealna. Polecam! Inspiracje znalazłam tutaj. Składniki; 40 dag wątróbki drobiowej 1 pomidor bez skórki 1 cebula biała 1 cebula czerwona 2 łyżki oliwy z oliwek Marynata; 100 ml wody 50 ml oliwy 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki soku z cytryny 2 przeciśnięte(...)słodkiej lub odrobina chili Skworcu 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego Skworcu 1 łyżeczka mielonego kuminu Skworcu pół łyżeczki kolendry mielonej Skworcu szklanka zielonego groszku sól do smaku himalajska Skworcu Przygotowanie; Wątróbkę oczyszczamy. Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą a następnie wkładamy do niej wątróbkę, zostawiamy na około pół godziny. W garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy drobno pokrojone obie cebule, chwilę smażymy. Następnie
Radość kipiąca uśmiechem.mięsa. Polecam! Pasztet drobiowy z żurawiną Składniki na 2 formy 11 x 11cm: 2 udka z kurczaka 400g piersi z indyka 250g wątróbki drobiowej pęczek włoszczyzny 2 kajzerki 2 cebule 2 jajka 2 łyżki kaszy manny 100g żurawiny suszonej przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa w całości, 2 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego, majeranek, lubczyk, imbir(...)angielskie, liście laurowe i łyżeczkę soli i wstawiamy na panik o średniej mocy i gotujemy, aż mięso będzie miękkie (1h). Wyłączamy palnik, do wywaru wrzucamy na 5-10 minut wątróbkę, by się sparzyła. Wyjmujemy, a mięso odstawiamy do wystudzenia. Następnie mięso z udek oddzielamy od kości. Cebule kroimy w kostkę lub piórka, podsmażamy na łyżce masła
Smak mojej kuchniwygląda szczególnie apetycznie ale smak zachwyci każdego miłośnika wątróbki:-) Szybka w wykonaniu. Idealnie smakuje z tłuczonymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Składniki: 500 g wątróbki - może być drobiowa lub wieprzowa 1 duża cebula 1 duże jabłko - doskonale sprawdza się Champion 2 łyżki smalcu - oczywiście olej też może być 100-150 ml czerwonego wina wytrawnego sól, pieprz Wątróbkę oczyścić, opłukać
Ze smakiem bez glutenuspróbujcie!). Przepis na pasztet z pieczarkami Drukuj przepis Porcji: 1 keksówka Czas gotowania: 2 godziny Składniki 350 g piersi z kurczaka 250 g boczku 200 g wątróbki drobiowej 100 g pieczarek 100 g cebuli 80 g bułki tartej 2 łyżki oleju 2 jajka pieprz i sól do smaku (po około pół łyżeczki) łyżeczka vegety, najlepiej domowej szczypta gałki muszkatołowej(...)laurowe. 2 Kiedy boczek się lekko podgotuje dodajemy do niego pierś kurczaka. 3 Kiedy pierś z kurczaka się podgotuje wkładamy do garnka pokrojone pieczarki. 4 Cebulę kroimy w pióra i podsmażamy razem z wątróbką. 5 Gdy wszystkie składniki mamy gotowe, przekładamy je do naczynia. Całość miksujemy na gładką masę, bądź mielimy przez maszynkę. 6 Do masy dodajemy (cały czas wyrabiając
Kuchnia Bazyliiwstępów przed każdym przepisem? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi, ponieważ tworzę ten blog z myślą o Was :-). Składniki: 300 g mieszanki sałat 500 g wątróbki drobiowej 1 łyżeczka musztardy dijon czerwona cebula 2 łyżki czerwonego octu winnego 3 łyzki soku malinowego 3 łyzki oliwy z oliwek sól i pieprz opcjonalnie: kilka świeżych malin 1. W rondelku mieszamy oliwę(...)minuty. Ani na chwilę nie przestajemy mieszać, gdyż sos łatwo przypalić. RADA: Kiedy ostygnie i okaże się, że jest zbyt gęsty, możemy dolać troszkę soku malinowego i wymieszać. 2. Wątróbkę obieramy z żyłek i błonek. Następnie myjemy i odsączamy. 3. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, gdy już będzie gotowa, doprawiamy solą oraz pieprzem. 4. N a talerzach bądź na jednym dużym
Perfect home lifedoskonałą alternatywą. Składniki: gotowane mięso z kurczaka lub indyka 2 marchewki pietruszka kawałek pora ok.10cm kawałek selera 2 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 200g wątróbki drobiowej 3 jajka sól pieprz gałka muszkatałowa Przygotowanie: Ja wykorzystałam ugotowane mięso z zupy (były to dwie duże ćwiartki z kurczaka i duże skrzydło(...)gotować na wolnym ogniu, aż wszystko będzie miękkie. Obrane mięso, przestudzone warzywa i wątróbkę przepuścić przez maszynkę. Jeśli chcemy uzyskać gładki pasztet to najlepiej mięso i warzywa zmielić dwa razy. Gdy nam nie zależy na gładkości, to możecie zrobić tak jak ja i wszystko potraktować blenderem. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do zmielonego mięsa, przecisnąć czosnek, wbić jajka
Dieta Rozdzielna i ZdrowieSkładniki: 500 g wątróbki drobiowej 200 g pieczarek 1 jabłko 1 cebula 250 g makaronu 200 ml śmietany 30% 1/2 pęczka koperku olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, przelać wodą i odcedzić. Wątróbkę umyć, oczyścić z błonek i pokroić na mniejsze kawałki. Pieczarki oczyścić i pokroić w dużą kostkę. Cebulę pokroić w półksiężyce, jabłko
magiczna kuchnia Kasiśniadanie bądź kolację . Jest bardzo smaczna a do tego niezwykle prosta w przygotowaniu. Zapraszam do wypróbowania. składniki na 2 porcje 4 liście sałaty 20 dag wątróbki drobiowej 2 jajka ugotowane na twardo 1 cebula 2 łyżki margaryny do smażenia sos 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki oliwy z oliwek szczypta cukru szczypta
Smakowite DaniaWątróbka drobiowa w sosie chili Wątróbka ze szpinakiem i pomidorkami Wątróbka wieprzowa panierowana palce lizać Wątróbka drobiowa w ziołach prowansalskich Wątróbka drobiowa smażona z cebulką Dzisiaj zrobiłam w zupełnie innym zestawieniu smakowym: z jabłkiem i suszonymi śliwkami, czerwoną cebulą z dodatkiem octu balsamicznego, wątróbka była pyszna. Skuście się na taką ze śliwkami i jabłkiem. Jest rewelacyjna! Wątróbka pieczona z jabłkiem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwiele lepsze będzie własne ( na przykład zrobione według tego przepisu ) farsz pasztetowy na około 30 szt pasztecików 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 200 g boczku 300 g wątróbki drobiowej 1 łyżka bułki tartej 1 żółtko szczypta gałki muszkatołowej szczypta lubczyku sól, pieprz Sposób wykonania Boczek kroimy w drobną kostkę i wkładamy go na dużą rozgrzaną(...)patelnię ( z przykrywką), lekko wysmażając mięso. Następnie do boczku dodajemy drobno posiekaną cebulę, oraz ząbek czosnku, całość wpierw smażymy na niewielkim ogniu, a później nakrywamy patelnię i dusimy mięso prze 30 minut. Do podduszonego boczku dodajemy umyte i oczyszczone z błon drobiowe wątróbki, całość doprawiamy, gałką muszkatołową, lubczykiem, solą, oraz pieprzem, a następnie dusimy przez dziesięć minut
Miód i pieprzcebula, 500 g kurek, 60 g wątróbki drobiowej, 2 łyżki bułki tartej, 2 żółtka, 1 białko, 50 ml białego wina, gałązka rozmarynu, 110 g masła, kilka gałązek tymianku, sól, pieprz, Perliczkę umyć, oczyścić, odciąć kuperek, końcówki skrzydełek, pozbawić resztek piór, osuszyć. Polecam wyluzować. Faszerowany, luzowany drób dużo łatwiej jeść niż taki z kośćmi. Trochę zabawy przy luzowaniu jest(...)jeść). Żółtka zmiksować z wątróbką, dodać bułkę tartą, wymieszać, odstawić. Kurki oczyścić z piasku, umyć w wodzie z solą (do miski wlać zimną wodą, wsypać sól, zamieszać, włożyć kurki, szybko je umyć - nie mają się moczyć w wodzie). Odłożyć kilka ładnych kurek do przybrania. Resztę pokroić niezbyt drobno. 50 g masła zmiksować z tymiankiem. Cebulę pokroić w kostkę, poddusić
królestwo garówproszku do pieczenia 2 żółtka 2 łyżki zimnej wody Na pasztet: 1,5 kg łopatki wieprzowej 3 udka z kurczaka 500g surowego boczku wieprzowego 300g wątróbki drobiowej 3 jajka 3 czerstwe bułki 3 cebule pęczek włoszczyzny przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa, majeranek Wykonanie: Ciasto: mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia. Następnie siekamy z masłem. Dodajemy żółtka i zimną(...)liście laurowe i łyżeczkę soli. Wstawiamy na palnik o średniej mocy i gotujemy, aż mięso będzie miękkie (około 1,5 godziny). Wyłączamy palnik, do wywaru wrzucamy na 5 minut wątróbkę, by się sparzyła. Wątróbkę wyjmujemy, a mięso z wywarem odstawiamy do wystudzenia. Następnie mięso z udek oddzielamy od kości. Cebule kroimy w piórka, podsmażamy na łyżce tłuszczu, odstawiamy do wystudzenia
Smak mojej kuchnikrążki gałązka tymianku 200 g oczyszczonych wątróbek drobiowych sól, pieprz 2 łyżki czerwonego octu winnego 100 g świeżego szpinaku baby 4 figi, pokrojone w ćwiartki oliwa do skropienia Przygotowanie: Na dużej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cebulę oraz tymianek. Smażymy na średnim ogniu około 8 minut, aż cebula zmięknie i lekko się przyrumieni. Wątróbki oprószamy solą i pieprzem. Przed włożeniem
Smakowity Blog Kulinarny