wątróbka drobiowa z cebulą - 642 przepisów (strona:28/43)

Pasztet drobiowy. 164

działam :) Możecie ugotować mięso specjalnie na pasztet. Najlepiej ćwiartki. Składniki: 850 g. mięsa drobiowego ugotowanego i obranego z kości 300 g. wątróbki drobiowej 1 nie duża marchewka ugotowana 1 nie duża pietruszka ugotowana kawałek selera 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 jajka 1 bułka pszenna 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka suszonych pomidorów 1/2 papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki wędzonej(...)łyżeczki gałki muszkatałowej sól. pieprz Wykonanie: Mięso i warzywa miałam z rosołu, ale jeśli nie macie to trzeba je najpierw ugotować. Najlepiej sprawdzą się ćwiartki. Wątróbkę ugotować w wodzie lub w rosole. Bułkę namoczyć w mleku. Mięso, wątróbkę, czosnek, cebulę, marchewkę, pietruszkę i seler zmielić w maszynce. Następnie do zmielonej masy dodać bułkę namoczoną w mleku bez odciskania. Wszystko zmielić

Agusiowe smakołyki
wątróbka drobiowa z jabłkami,gruszkami,cebulą... 159

Składniki: wątróbka drobiowa 70 dag, olej rzepakowy 10 łyżek, masło 2 łyżki, mąka pszenna - do panierki, cebula 4 sztuki, jabłka 3 sztuki, gruszki 3 sztuki, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, majeranek 2 łyżeczki w rondlu na maśle podsmażyć pokrojone jabłka, gruszki, cebulę, dodać majeranek, kucharka, pieprz do smaku na gorącym oleju usmażyć oczyszczoną wątróbke i obsypaną mąką(...)rumiano z każdej strony, bez soli, do smaku posypać pieprzem mielonym wątróbkę posolić przed jedzeniem, wątróbkę podać z duszonymi owocami z cebulą do pieczywa lub z czym się lubi, smakuje również na zimno - wątróbka jest soczysta, aromatyczna...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Najlepszy pasztet wielkanocny 1436

smaczny. Polecam też inny przepis na pasztet. Przepis na pasztet wielkanocny: Składniki na bazę do pasztetu ½ kg łopatki wieprzowej, ½ kg wołowiny ½ kg wątróbki drobiowej ( u mnie z indyka) 1 szt. duża marchew 1 pietruszka, 1 szt. cebula, 1/4 szt. selera, 5 szt. ziele angielskie, 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego 3 szt. liście laurowe, 1 łyżeczka soli lub 1 kostka bulionu warzywnego(...)pokrojoną wieprzowinę i znów gotujemy 15 minut. Po tym czasie dodajemy wszystkie warzywa, gotujemy kolejne pół godziny. Mięso powinno być miękkie. Na ostatnie 15 minut dodajemy oczyszczoną z błon wątróbkę. Nic nie wyciągamy z garnka, wszystko razem studzimy (ja zostawiłam na całą noc pod przykryciem) i dopiero wtedy wyciągamy wszystkie ugotowane składniki. W płynie, który pozostał z gotowania moczymy pokrojoną

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gęsi pasztet z żurawiną 156

pieczony Przepis na Gęsi pasztet z żurawiną: 80 dag ugotowanej gęsiny (skrzydła i mięso z korpusu) 250 g surowego boczku 250 g wątróbki gęsiej lub innej drobiowej 1 gotowana marchewka kawałek gotowanego selera 1 łyżka oleju 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 czerstwe kajzerki sól do smaku, ½ łyżeczki pieprz ziarnisty, 2 ziarna ziela angielskiego, 2 listki laurowe 1 łyżka(...)mleku. Boczek kroimy na kawałki, zalewamy 1 szklanką wody, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy ok. 20 minut. Ugotowaną gęsinę oddzielamy od kości. Rozgrzewamy patelnię z olejem, dodajemy wątróbkę, posiekaną w kostkę cebulę i pokrojony czosnek, przyprawiamy solą, pieprzem, smażymy ok. 3 minuty. Studzimy, mielimy 2 krotnie ( lub rozdrabniamy blenderem) wraz z odciśniętymi kajzerkami, gotowaną gęsiną, ugotowanym kawałkiem boczku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasztet mięsny z domową ćwikłą 202

pełności w brzuchu. PASZTET z MIĘSA Składniki: 270 g łopatki wieprzowej 270 g boczku 250 g piersi z kurczaka 250 g wątróbki drobiowej 250 g wołowiny 1 marchew 1 pietruszka 1 mały seler 4 liście laurowe 2 cebule 5 łyżek bułki tartej 4 jajka sól i pieprz do smaku szczypta gałki muszkatołowej Przygotowanie: Mięso kroimy na mniejsze kawałki. Łopatkę, boczek(...)pierś z kurczaka i wołowinę obsmażamy na patelni. Następnie przekładamy do garnka z wodą, obranymi warzywami i liśćmi laurowymi. Gotujemy 50-55 min.  Wątróbkę obsmażamy na patelni.  Bułkę moczymy w niewielkiej ilości wody.  Ugotowane mięso, obsmażoną wątróbkę i warzywa studzimy.  Wyrzucamy liście laurowe. Mięso, warzywa, cebule i namoczoną bułkę dwukrotnie mielimy maszynką do mielenia mięsa

Bon appetit mon amie
Papryka faszerowana wątróbką pod majonezem 201

zaskoczy pozytywnie biesiadników . Doskonałe danie główne , jeśli jeszcze do niego podamy mizerię , to mamy kompletny obiadek . Składniki na 6 porcji : 0,5 kg drobiowej wątróbki 3 białe papryki 150 g wędzonego boczku 1 łyżeczka miodu 2 cebule średniej wielkości kawałek 4 -5 plastrów wędzonego sera np. rolady ustrzyckiej 4 łyżki majonezu 2 łyżki bułki tartej 1/2 płaskiej łyżeczki mielonego kminku

Ogrodnik w podróży
Smakowity pasztet z kruszonką pistacjową 165

udział w konkursie SMAKOWITA PAJDA TO KULINARNA FRAJDA! , którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda. Składniki :* 35 dag wątróbki drobiowej* 60 dag uda z indyka* 35 dag mięsa gulaszowego z indyka  * cebula* 2 ząbki czosnku* średnia marchewka * średnia pietruszka * kawałek selera* opakowanie Smakowitej Pajdy z ziołami ogrodowymi * 2 łyżki masła

Magiczne Życie Marty
Duszona wątróbka drobiowa „na kwaśno” 171

drobiowa „na kwaśno” 2015-05-02 21:16:29 Coś dla zwolenników podrobów, czyli zdrowa wątróbka z indyka uduszona „na kwaśno” w winie, kiszonych ogórkach oraz pomidorach. Stanowi kompletną potrawę samą w sobie, ale będzie bogatsza w smaku i wartościowsza jeśli podamy ją z ulubioną kaszą, np. pęczakiem lub gryczaną. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 500g wątróbek(...)border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-101 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pokrojona wątróbka i cebula Najpierw podsmażamy cebulę Następnie dodajemy wątróbkę Pokrojone pomidory i ogórki Pomidory i ogórki dodajemy pod koniec duszenia Duszona wątróbka drobiowa Post Duszona wątróbka drobiowa „na kwaśno” pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
WĄTRÓBKA DROBIOWA Z SERCAMI w sosie z pieczarkami 138

Dzisiaj mam dla Was przepis na przepyszną wątróbkę z sercami w sosie z pieczarkami. SKŁADNIKI: 👌1 cebula 👌1 duża puszka pieczarek 👌mąka do obtaczania 👌1 ząbek czosnku 👌sól wg.uznania 👌1/4 łyzeczki pieprzu 👌1 kostka bulionowa 👌750 gr. drobiowej wątróbki z sercami 👌2 łyzki smietanykremówki 30% WYKONANIE

Rita creative
Gęś pieczona w pomarańczach i mandarynkach 206

cebule sól, najlepiej gruboziarnista 100 ml porto lub innego słodkiego wina czerwonego 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka mielonych goździków 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej opcjonalnie wątróbka drobiowa/ żołądki drobiowe lub z gęsi masło Wykonanie: Jeśli używacie mrożonej gęsi należy ją rozmrozić w temperaturze pokojowej i najlepiej zacząć ją rozmrażać 24 godzin wcześniej, trochę to trwa. Rozmrożoną gęś(...)odciąć nadmiar tłuszczu. Natrzeć mieszaniną soli, przypraw i startej skórki z połowy mandarynek i pomarańczy (nie zapomnijcie natrzeć gęsi od środka). Do środka, po natarciu, wkładamy obraną 1 cebulę, 3 mandarynki, połowę śliwek, 2 pomarańcze (upchnąć porządnie) i podroby. W okolicach kuprach gęś ściągnąć wykałaczkami, a najlepiej zaszyć. Ułożyć w głębokiej brytfannie/ naczyniu żaroodpornym, na kratce. Obłożyć drugą pokrojoną cebulą

Pociąg Do Kuchni
Rolada pasztetowa z kaszą jaglaną, szpinakiem i boczkiem 281

plasterki świetnie smakują podane z ketchupem na kromce chleba. Prezentują się niebanalnie i przyciągają wzrok. kurczak (ok 1,5kg) 250g cielęciny 400g wątróbek drobiowych 2 marchewki pietruszka kawałek selera 2 liście laurowe Galeo 5 ziarenek ziela angielskiego cebula 2 jajka kajzerka 1/2 szkl. kaszy jaglanej 200 g mozzarelli ok 50-70 g świeżego szpinaku baby kilka plasterków boczku gałka muszkatołowa(...)około 40-45 minut (do miękkości mięsa). W międzyczasie pokrojoną w kostkę cielęcinę podsmażamy na rumiano, na rozgrzanym oleju. Cebulę kroimy w piórka. Dodajemy do podsmażonego mięsa. Smażymy jeszcze chwilę, aż do zeszklenia się cebuli. Gdy to nastąpi dodajemy oczyszczone wątróbki, wlewamy chochlę/dwie rosołu i dusimy wszystko przez około 5 minut. Odkładamy do przestudzenia. Kurczaka wyjmujemy z rosołu, studzimy

Smaki Na Talerzu
Kaczka faszerowana 160

kaczka, 1 cebula (około 160 g), 100 g wędzonego boczku, 230 g mięsa z kaczki, 160 g wątróbki drobiowej, 2-3 ząbki czosnku, 60 g suchej bułki, 50 ml brandy, 2 jajka, tłuszcz (najlepiej z kaczki), sól cukier Kaczkę można wyluzować, ale nie jest to konieczne. Odciąć kuper i szyję. Ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć mostek. Ostrym nożem, przy(...)kuper i szyję. Ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć mostek).  Kaczkę natrzeć solą, odstawić na co najmniej godzinę. Cebulę pokroić w kostkę. Czosnek posiekać. Boczek pokroić w plasterki a następnie w paski. Mięso kaczki pokroić niezbyt drobno. Połowę wątróbki pokroić. Bułkę namoczyć w brandy. Na tłuszczu podsmażyć boczek, dodać cebulę, szczyptę soli i cukru. Smażyć 3-4 minuty. Dodać

królestwo garów
PASZTET WIELKANOCNY 214

różnych gatunków mięsa  oraz warzyw, idealnie wpisuje się w tradycyjne   potrawy Wielkanocne SKŁADNIKI 2 kg łopatki wieprzowej 1 kg wątróbki drobiowej 1 kg karkówki, 4 marchewki 3 pietruszki 1/2 średniego selera 5 średnich cebul 6  jajek czerstwa 10 ziarenek  ziela angielskiego 10 ziarenek  pieprzu kilka   liści   laurowych 4 łyżki majeranku mielone  ziele

RAROSSA
Pasztet drobiowy do smarowania 565

Bardzo prosty i szybki do zrobienia - pasztet do smarowania. Gotowany z wątróbki drobiowej. Fantastyczny do smarowania na kanapki ;-) Przy diecie ketogenicznej polecam dać tylko odrobinę cebuli a więcej masła :-) Łączny czas przygotowywania:  około 40 minut Ilość porcji:  około 800 g pasztetu

AniaGotuje.pl
pasztet z drobiowych wątróbek i suszonych śliwek 175

Delikatność drobiowej wątróbki, połączona ze słodko cierpkim smakiem suszonych śliwek sprawia że wyrób ten jest wprost niesamowity w smaku składniki 1 kg drobiowych wątróbek 3 łyżki smalcu gęsiego 6 jaj 250 ml słodkiej śmietany 36%  2 cebule 80 g suszonych śliwek 1 kieliszek koniaku 1/4 szklanki bułki tartej sól, pieprz  gałka muszkatołowa sposób przygotowania Owoce śliwek zalewamy koniakiem

Miód i pieprz