wątróbka drobiowa z cebulą - 642 przepisów (strona:35/43)

Pasztet drobiowy – dwuwarstwowy 447

drobiowy – druga warstwa:400 g wątróbek drobionych (użyłam indyczych)2 łyżki oleju1 cebula100 ml białego, wytrawnego wina50 ml koniaku100 ml śmietany kremówki 30%1 łyżeczka suszonego majeranku2 łyżki posiekanej natki pietruszkisól morska świeżo mielony pieprzdodatkowo: garść pistacji, wędzony boczek do obłożenia pasztetu (ok. 150-200 g) Pierwsza warstwa: Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, a następnie solimy i pieprzymy. Cebulę(...)dusimy przez minutę. Wątróbki zdejmujemy, kroimy na mniejsze części i zalewamy sosem koniakowym z patelni. Patelnię czyścimy, rozgrzewamy następną łyżkę oleju i podsmażamy pokrojoną cebulę. Zalewamy ją winem i dusimy minutę. Zawartość patelni wlewamy do wątróbek. Dodajemy także majeranek, posiekaną pietruszkę, śmietanę kremówkę oraz sól i pieprz. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin lub całą noc.Na drugi dzień

Poezja smaku
#2 Pasztet drobiowy - smarowidło do chleba bez konserwantów ;) 116

drobiowe pasztety do smarowania, ale odkąd zaczęłam wnikliwie wczytywać się w ich składy - przestałam je kupować. Mięsa w nich mało co, masa soli  właściwie nie chcę wiedzieć, co stanowi pozostałą część takiego paszeciku. Zapewne chemia, od której kiedyś wszyscy zaczniemy świecić ;). Porcja na jeden słoik po dżemie + jedną kanapkę ;) Składniki Spora pierś z kurczaka (ok. 250 g) Wątróbka(...)praskę. Pierś kroimy w kostkę, przesmażamy na odrobinie oliwy. Gdy będzie już obsmażona dodajemy masło i cebulę. Gdy masło rozpuści się, a cebula zeszkli, dodajemy odsączoną wątróbkę, czosnek i łyżeczkę tymianku. Smażymy, aż... mięso się usmaży - wątróbka nie będzie czerwonawa w środku, a kurczak nie będzie różowy :P. Studzimy trochę mięso, przekładamy do wyższej miseczki (żeby nie pryskało) i blenderem

Kuchnia w szuwarach
Pasztet klasyczny pieczony, nie tylko na święta – kruchy i soczysty 186

wieprzowej 500g surowego boczku 200g słoniny surowej 2 cebule /250-300g 2 marchewki /150g 1 pietruszka /150g ½ średniego selera /200g 6 ziaren ziela angielskiego 6-8 kulek jałowca 4-5 liści laurowych 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu 1/3 kostki smalcu do smażenia 1,2l wody II dzień – wykańczanie 500g wątróbki wieprzowej (nie drobiowej, bo będzie za sucha) 150-200g słoniny

Karo in the Kitchen
Cudowny domowy pasztet 177

szybki, schabu, karkówki, mięsa drobiowego. Tak na prawdę sami decydujemy jakie mięso się w nim znajdzie. Ważne by nie było go więcej niż 2 kg (łącznie – połączonych mięs), bo na 2 kg jest ten przepis.   Składniki: 1 kg szynki wieprzowej 1 kg drobiu 20 dag boczku wędzonego 2 cebule 2 jajka 30 dag wątróbki 40 dag pieczarek

MojaQchnia.pl
Pikantny gulasz z serc 167

domu uwielbiamy wszelakie podroby: wątróbkę , cynaderki, gulasze z serc. Dzisiaj przepis na pikantny gulasz z serc z pęczakiem, papryczką habanero, marchewką, natką pietruszki i pomidorami koktajlowymi przygotowany w piekarniku. Jeśli ktoś ma ochotę na inną wersję gulaszu z serc to przepis można znaleźć tutaj. Pikantny gulasz z serc drobiowych: Składniki: 1 kg serc drobiowych, 1 cebula 1 opakowanie Pomysł

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Krótka wielkanocna przypominajka 176

Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Szpinakowe roladki z łososiemŚwiąteczna galantyna drobiowaWiosenna galaretka z kurczakiem Wiosenna sałatka z groszkiem Sałatka z ryżem kurczakiem i ananasem Sałatka ziemniaczana Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Klasyczna sałatka jarzynowa Domowy majonez w słoiku Pasztet mięsnyPate z drobiowych wątróbek Szynka pieczona w ziołachDrobiowa pieczeń

Kulinarne przygody Gatity
Wątróbka drobiowa z ryżem- Dirty rice 200

oleju smażymy wątróbkę drobiową. Wątróbce wystarczy 5-7 min I jest gotowa. *Bardzo ważne jest by jej nie solić ! Inaczej będzie twarda. Solimy zawsze po usmażeniu.  Z patelni zabieramy wątróbke , I na tym samym oleju smażymy pieczarki. Doprawiamy tymiankiem, pieprzem cayenne I solą. Smażymy do odparowania wody z pieczarek- ok 5 min. Dodajemy poszatkowaną cebulę I paprykę. Smażymy

Smaki Edyty
Wątróbka drobiowa z szalotkami i renetą w migdałach. 149

Nie wiem jak u Was, ale ja w swojej kuchni ze wszystkich dostępnych podrobów najczęściej używam wątróbki. Lubię ją po prostu. Ważne, by nie przeciągnąć jej

BaRepas
Pasztet drobiowy z marchewką i szczypiorkiem 141

rozgrzana patelnie i smażę. Marchew pokrojoną w kostkę dodaje do indyka i razem dusze i podsmażam. Dodaje suszony szczypiorek,szczypiorek niedźwiedzi ,ziele angielskie, liść laurowy sól i pieprz. Wątróbkę drobiową myje wycinam co nie potrzebne i smażę z przyprawami,solą i pieprzem . Po ostudzeniu wszystko miele . Dodaje pół szklanki wywaru z rosołu i mieszam farsz.Dwie foremki smaruje masłem i obsypuje(...)oznaka, że nadeszły święta ! 1 szt. Pasztet - kogutek (Turbo Smak FN) a 70 g - Kompletna mieszanka przypraw (baza smakowa) do pasztetu "kogutek". Smak dopasowany do użytego mięsa i wątróbki drobiowej: delikatny stonowany, bez pikantnych "fajerwerków". I taki właśnie jest smak pasztetu "kogutek". 1 szt. Liść laurowy a 120 g - Przyprawa o aromatycznym zapachu i korzenno - gorzkim smaku. W masarstwie liście

Różowa kuchnia
Polędwica Wellington 190

pasztetu z wątróbek drobiowych oraz duszonych na maśle borowików.Składniki:1/2 kg polędwicy wołowej1 płat gotowego ciasta francuskiego200 g borowików200 g pasztetu z wątróbek drobiowychgarść posiekanej natki pietruszki1 jajo1 cebula3 łyżki oleju2 łyżki masłasól, pieprzNa patelni rozgrzać olej i obsmażyć na nim polędwicę z każdej strony.  Zdjąć ją z patelni i oprószyć solą i pieprzem. Cebulę i grzyby posiekać

wyzwania kuchenne
GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW DROBIOWYCH 138

drobiowych, oprócz wątróbki i pierogów z podrobami jest najbardziej popularnym daniem, gdzie je wykorzystuję. Dzisiejsza propozycja jest najprostszą wersją gulaszu, bo taki smakuje mi najbardziej. Najlepszy z kaszą gryczaną, świeżą bagietką, kluskami śląskimi lub po prostu z ziemniakami. GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW DROBIOWYCH 1 kg żołądków drobiowych 2 średnie marchewki kawałek pora, selera i pietruszki 2 średnie cebule liść laurowy, ziele

Pieguskowa Kuchnia
PASZTET DROBIOWY, BEZGLUTENOWY, DIETETYCZNY- NAJLEPSZY 196

rosołu, z pieczeni, itp.), opisuję i mrożę. Gdy nachodzi mnie ochota (ostatnio dość często), wyjmuję paczki z zamrażarki, dokupuję wątróbkę, pieczarki i do dzieła. Czym więcej gatunków mięs, tym smaczniejszy pasztet. Można przygotować go na bazie samych mięs drobiowych, można z dodatkiem cielęciny, to ciągle wersja fit, ale można też dodać chudą wieprzowinę (u mnie ostatnio smażona na szybko szynka(...)cielęcina, perliczka, kurczak, gęś, kaczka, ostatnio też szynka wieprzowa) - 3-5 jajek (zwykle daję 5, ale ostatnio miałam tylko 3 i wystarczyły) - 250g pieczarek - 500g wątroby drobiowej - 1 duża lub 2 mniejsze cebule - 3 ząbki czosnku - 110-300g ugotowanych warzyw z rosołu lub tak jak miałam ostatnio warzywa w paski (pozostały od obiadu) - 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej

Smaczne Zdrowe
gulasz z żołądków drobiowych... 143

smalcu cebulę pokrojoną, wsypać żołądki, podsmażać z 5 minut, dodać kostkę rosołową, pieprz mielony, wlać wywar i zagotować śmietanę wymieszać z mąką, wodą i wlać do sosu, dodać posiekaną drobno natkę pietruszki, mieszać do zagotowania, podać z czym się lubi, podałam z kaszą gryczaną białą i surówką z kiszonej kapusty - podroby drobiowe typu żołądki, serca, wątróbka są bardzo lubianym

W Mojej Kuchni Lubię
Curry z drobiowych serduszek , pyszne 95

serduszka , wątróbki , płucka ,żołądki i inne ” obrzydliwości ” . Piata ćwiartka mięsa , jak zwą ją rzeźnicy jest bardzo wartościowa zarówno pod względem odżywczym jak i smakowym . Dobrze przyrządzone serduszka nie mają sobie równych . Polecam wszystkim odważnym lub tym którzy tak jak ja uwielbiają podroby . Ta wersja curry jest niesamowita i bardzo pikantna Składniki : 1 kg serduszek drobiowych 2 cebule

Ogrodnik w podróży
Pâté z drobiowych wątróbek 202

drobiowych wątróbek1 mała cebula2 ząbki czosnku2-3 łyżki smalczyku roślinnego Smakowita Pajda100 g masła w temperaturze pokojowej1 łyżeczka suszonego tymianku1/4 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego60 ml whisky2 łyżki śmietanysólpieprz3 łyżki roztopionego masła Wykonanie:Na patelni rozgrzewamy smalczyk roślinny Smakowita Pajda, wkładamy i wątróbki i smażymy do momentu, aż wątróbki się przyrumienią, ale w środku pozostaną lekko różowe. Cebulę

Kulinarne przygody Gatity