wątróbka drobiowa z cebulą - 642 przepisów (strona:32/43)

Wątróbka wieprzowa z cebulą 108

Opis Wątróbka wieprzowa z cebulą: Wątróbka wieprzowa z cebulą ma swoich wielbicieli i tyle samo przeciwników. Jednak dobrze usmażona i z odpowiednimi dodatkami to prawdziwy rarytas. Wątróbka wieprzowa różni się od wątróbki drobiowej oczywiście wielkością, ale także smakiem. Drobiowa jest delikatniejsza, a w wieprzowej jest wyczuwalny dość charakterystyczny metaliczny posmak. Jak dobrze przyrządzić wątróbkę? Musimy pamiętać o kilku ważnych zasadach(...)praktycznie niczym od smażenia wątróbki drobiowej. Podczas smażenia nie należy nakłuwać wątróbki. Najlepiej przewracać ją szpatułką. Z nakłutej wątróbki wypłynie płyn, który w zetknięciu z gorącym tłuszczem będzie pryskał i parzył. Wątróbkę smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Pamiętajcie o tym, że wątróbkę solimy dopiero na samym końcu. Należy też pamiętać o tym, że wątróbka jest tanim źródłem substancji odżywczych niezbędnych

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Francuski pasztet z wątróbki. 173

grzanki lub bagietki. Doskonałym dodatkiem do tego pasztetu może być konfitura z porzeczek, powidła śliwkowe lub chutnej z czerwonej cebuli ( przepis tuta j). Francuski pasztet z wątróbki podany na bagietce z dodatkiem konfitury porzeczkowej Składniki: 250 g wątróbki z drobiowej (do wyboru wątróbka z kaczki, indyka lub gęsi) 2 łyżki masła klarowanego 50 g masła 2 ząbki czosnku 2 szalotki

Codziennik Kuchenny
Szpinakowe pierogi z farszem z wątróbki drobiowej i sosem koperkowym 113

nadzieniem z wątróbki drobiowej i sosem koperkowym. Koniecznie musicie kiedyś spróbować, tym bardziej jeżeli kochacie pierogi. A więc zapraszam po przepis! :-) SKŁADNIKI Na pierogi: 200 g mąki pszennej typ 500 130 g mrożonego szpinaku 30 g masła 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% 3 łyżki wrzątku 1 jajko Na farsz: 300 g wątróbki z kurczaka 1 cebula 1 łyżka masła

Passions hobbies life
KOTLETY Z WĄTRÓBKI W PŁATKACH OWSIANYCH Z GALARETKĄ Z CZERWONEJ PORZECZKI 145

Uwielbiam robić różne dania z wątróbki.Pasują do niej i warzywa ,wszelkie przyprawy dalekiego wschodu , owoce i musy.Zdrowa i pełna witamin.Jednak dla osób z dną moczanową nie polecana.Zapraszam. 20 dag.wątróbki drobiowej 7 łyżek mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 cebula 2 jajka pęczek natki pietruszki 1 łyżka przyprawy uniwersalnej 2 szkl.wody pieprz i sól olej do smażenia płatki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
PASZTET ROSOŁOWY Z WĄTRÓBKĄ 163

wiadomo  nie ma tu ani grama konserwantów. Wszystko naturalnie smaczne.   ~~SKŁADNIKI~~ wątróbki drobiowe 300 g.  mięso z rosołu drobiowe ok. 700 g woszczyzna z rosołu (por, marchew, seler itp. ) surowa słonina lub boczek 100 g.  bułka 1 szt. (namoczona, odsączona) cebula 1 szt. czosnek 2 ząbki sól, pieprz do smaku wg. gustu jaja(...)masło 2 łyżki tłuszcz do posmarowania formy ~~METODA~~ Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić cebulę, podsmażyć. Dodać czosnek i wątróbkę. Dusić 10 minut. Wystudzić.  Oskubane mięso z rosołu zmielić dwa razy w maszynce wraz z warzywami,bułką, cebulą i wątróbką.  Białka oddzielić od żółtka. Ubić na sztywna pianę. Żółtka dodać do masy. Doprawić

Kuchnia Paulettes
PASZTET DOMOWY Z KACZKI Z ŻURAWINĄ - kremowy i aromatyczny 162

odrobinę go zmieniłam. Polecam pięknie :) SKŁADNIKI: 1,5kg kaczych udek 3 cebule, pokrojona w kostkę 2 marchewki, pokrojona na kawałki kawałek selera, pokrojony na kawałki 4 ząbki czosnku, posiekane 1 pęczek natki pietruszki po kilka ziarenek ziela angielskiego i goździków 2-3 listki laurowe 200g wątróbki cielęcej lub drobiowej niecałe pół szklanki słodkiego czerwonego wina 3 łyżki tartej bułki(...)wierzchu pasztetu sól, pieprz, mielony imbir, gałka muszkatołowa do smaku PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Kacze udka rumienimy z obu stron na patelni bez tłuszczu. Krok 2. Obraną i pokrojoną cebulę, marchew, czosnek i selera rumienimy na tłuszczu z pod kaczki. Krok 3. Tak przygotowane składniki wkładamy do garnka, zalewamy około 1 litrem wody, dodajemy liście laurowe, pęczek pietruszki, ziele angielskie, goździki

Moja Książka Kucharska
Kotlety z wątróbki wieprzowej 159

Wątróbka ze szpinakiem i pomidorkami – Wątróbka wieprzowa panierowana palce lizać – Wątróbka drobiowa w ziołach prowansalskich – Wątróbka drobiowa smażona z cebulką Składniki na 12 siekanych kotletów z wątróbki wieprzowej: 500 g wątroby wieprzowej 250 ml mleka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól i czarny pieprz do smaku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wątróbka smażona z jabłkiem 131

Moja mama dobrze gotuje, nawet bardzo dobrze i wszystko co przygotowała było smaczne. Szpinak też :)  Składniki: 500g wątróbki drobiowej (moja jest z kurczaka) 3 łyżki masła 1 cebulka szalotka łyżeczka majeranku 1 jabłko sól i pieprz Wątróbkę oczyszczam, cebulę kroję w plasterki, jabłko (umyte) razem ze skórką ścieram na tarce. Masło rozpuszczam na patelni, dodaję wątróbkę i smażę

Gotowanie i blogowanie
Pasztet z gęsich wątróbek 192

gęsich - myślę, ze z powodzeniem da się je zastąpić wieprzowymiduża cebulapieprz, sól, gałka muszkatołowakilka suszonych grzybów20 dag gotowanego mięsa drobiowego, najlepiej gęsiego lub z kurczakaewentualnie kilka suszonych śliwek wcześniej lekko namoczonychsmalec gęsi, masłoPrzygotowanie :Umytą wątróbkę pokroiłam dość drobno, podobnie cebulę i przesmażyłam na smalcu gęsimMięso ugotowałam, a jeśli mamy np. z rosołu to takie będzie tu w sam razGrzyby namoczyłam

Proste Potrawy
Pasztet z królika 177

PASZTET Z KRÓLIKA Składniki na pasztet z królika: 1 królik (ok 1,5-2kg) 300g wątróbki drobiowej 1 kg surowego boczku wieprzowego 2 bułki kajzerki 1 marchewka 1 korzeń pietruszki sól pieprz 2 liście laurowe 10 szt ziela angielskiego 5 jajek 1 cebula gałka muszkatołowa Jak zrobić pasztet z królika: Do garnka włożyć królika, boczek. Dodać obraną cebulę, marchew(...)angielskie i liście laurowe. Posolić. Zalać wodą (tylko tyle by przykryła mięso) i gotować do miękkości (ok 1,5h) w trakcie sprawdzając czy mięso jest dobrze doprawione, szczególnie solą. Wątróbkę dodać na ostatnie 15 min gotowania. Mięso i warzywa odcedzić z wywaru (zachowując go), ostudzić. W wywarze namoczyć bułki. Wszystko przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa 2 lub 3 razy

Dorota Smakuje
PIECZONY PASZTET MIESZANY 167

kiedyś,w przyszłości z pewnością skorzystacie. Składniki:   3 kg mięsa (wołowe,wieprzowe,drobiowe)(tym razem dałam 1 kg drobiowego tj 2 udka,pierś z kurczaka oraz 2 kg wieprzowego) 1/2 kg podgardla wieprzowego 1/2 kg wątróbki wieprzowej 2-3 cebule 6 jajek 5 dag suszonych grzybów 2 marchewki 2 mniejsze pietruszki kawałek selera 1 łyżeczka gałki muszkatołowej

Niespełnione zdolności kulinarne
PASZTET WIEPRZOWY 115

Pasztet bardzo smaczny.  Składniki: 60 dag wieprzowiny 25 dag wątróbek drobiowych 20 dag słoniny 3 jajka przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie,sól, pieprz, gałka muszkatołowa (1/2 łyżeczki) dodatkowo: bułka tarta i masło Sposób wykonania: Wieprzowinę ugotować z przyprawami. W rondelku na maśle zeszklić pokrojoną w grube plastry cebulę, dodać pokrojoną słoninę( 15 dag ), dusić przez ok. 15 minut, dodać

Darcia w kuchni
Wątróbka z indyka w sosie chrzanowym 103

puree. Wiem, wiem są miłośnicy tego dania i  osoby, które nie jedzą wątróbki. Ja lubię wątróbki tylko drobiowe i takie znajdziecie na moim blogu. Polecam również inne przepisy, które znajdziecie w zakładce PODROBY Składniki 600 g wątróbki indyczej 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego 2 łyżki mąki 400 ml śmietany (dałam 18%) 2 łyżeczki chrzanu 2 łyżki posiekanego koperku

O kuchni z uczuciem
PASZTET POMIDOROWY 138

całej rodziny. Do dzieła!!! Składniki:  500 g mięsa na gulasz z indyka  450 g drobiowej wątróbki  135 g wędzonego boczku  2 małe jajka  2 duże marchewki puszka pomidorów krojonych w całości razem z zalewą 3 małe cebule białe  6 łyżek kaszy manny + 1 łyżka  sól, pieprz ziołowy, majeranek, ząbek czosnku 1 piramidka

pieprzny smaczek
Pasztet bezglutenowy z ziarnami dyni 145

proporcje na dwie blaszki po 700-800 gramów 30 dkg piersi z kurczaka 30 dkg wątróbki drobiowej 50 dkg tłustej wieprzowiny (klasa 2 A tzw. pucówka) 27-30 g kaszki kukurydzianej (osoby, którym nie przeszkadza gluten mogą zastąpić czerstwą bułką) 5 jajek 3 średnie cebule przyprawy - przybliżone ilości: 3 średnie liście laurowy, 5-6 ziarenek ziela angielskiego, sól i pieprz(...)kilka kropli maggi opcjonalnie 3-4 łyżki stołowe nasion dyni do dekoracji Przygotowanie Mięso ugotować w jak najmniejszej ilości wody na wolnym ogniu razem z cebulą i przyprawami (bez gałki muszkatołowej i majeranku). Wątróbkę sparzyć w wywarze pozostałym po gotowaniu mięsa. Po sparzeniu wątróbki, wymieszać kaszkę kukurydzianą z około 250 ml wywaru, tak aby powstała dość gęsta papka, którą następnie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania