Kaczka faszerowana po niemiecku

Kaczka faszerowana po niemiecku

Kaczka faszerowana po niemiecku

Chodziła za mną gęś , a kaczka wylądowała w piekarniku :)   Składniki kaczka , ok 3 kg Farsz : podroby (żołądek , wątróbka i serce kaczki) 15 dag boczku surowego 15 dag pieczarek 1 cebula 1 dymka 1 pęczek natki 2 jajka skórka z otarta z 1/2 cytryny 3 bułki 3/4 l mleka 2 łyżki śmietany 18 % 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 1 łyżeczka estragonu półtora łyżeczki majeranku sól , pieprz Sos : 1 pęczek włoszczyzny 1 cebula 125 ml czerwonego wina 150 ml bulionu drobiowego Czerwona kapusta : 1/2 kg czerwonej kapusty 1 ceb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kaczki, kapustą, sosy, czerwona kapusta, pieczarki, bułki, jabłka, boczek, mielone, jajko, drobiowe, jajka z farszem, sos do jajek, pieczarki w sosie, wątróbka drobiowa, boczek w sosie, sos do mielonego , mielone pieczarki, pieczony boczek, pieczone jabłka, jabłka pieczone, pieczeń z mielonego

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.