wątróbka drobiowa z cebulą - 642 przepisów (strona:29/43)

Duszona wątróbka drobiowa „na kwaśno” 139

drobiowa „na kwaśno” 2015-05-02 21:16:29 Coś dla zwolenników podrobów, czyli zdrowa wątróbka z indyka uduszona „na kwaśno” w winie, kiszonych ogórkach oraz pomidorach. Stanowi kompletną potrawę samą w sobie, ale będzie bogatsza w smaku i wartościowsza jeśli podamy ją z ulubioną kaszą, np. pęczakiem lub gryczaną. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 500g wątróbek(...)border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-101 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pokrojona wątróbka i cebula Najpierw podsmażamy cebulę Następnie dodajemy wątróbkę Pokrojone pomidory i ogórki Pomidory i ogórki dodajemy pod koniec duszenia Duszona wątróbka drobiowa Post Duszona wątróbka drobiowa „na kwaśno” pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
WĄTRÓBKA DROBIOWA Z SERCAMI w sosie z pieczarkami 98

Dzisiaj mam dla Was przepis na przepyszną wątróbkę z sercami w sosie z pieczarkami. SKŁADNIKI: 👌1 cebula 👌1 duża puszka pieczarek 👌mąka do obtaczania 👌1 ząbek czosnku 👌sól wg.uznania 👌1/4 łyzeczki pieprzu 👌1 kostka bulionowa 👌750 gr. drobiowej wątróbki z sercami 👌2 łyzki smietanykremówki 30% WYKONANIE

Rita creative
Gęś pieczona w pomarańczach i mandarynkach 173

cebule sól, najlepiej gruboziarnista 100 ml porto lub innego słodkiego wina czerwonego 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka mielonych goździków 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej opcjonalnie wątróbka drobiowa/ żołądki drobiowe lub z gęsi masło Wykonanie: Jeśli używacie mrożonej gęsi należy ją rozmrozić w temperaturze pokojowej i najlepiej zacząć ją rozmrażać 24 godzin wcześniej, trochę to trwa. Rozmrożoną gęś(...)odciąć nadmiar tłuszczu. Natrzeć mieszaniną soli, przypraw i startej skórki z połowy mandarynek i pomarańczy (nie zapomnijcie natrzeć gęsi od środka). Do środka, po natarciu, wkładamy obraną 1 cebulę, 3 mandarynki, połowę śliwek, 2 pomarańcze (upchnąć porządnie) i podroby. W okolicach kuprach gęś ściągnąć wykałaczkami, a najlepiej zaszyć. Ułożyć w głębokiej brytfannie/ naczyniu żaroodpornym, na kratce. Obłożyć drugą pokrojoną cebulą

Pociąg Do Kuchni
Rolada pasztetowa z kaszą jaglaną, szpinakiem i boczkiem 246

plasterki świetnie smakują podane z ketchupem na kromce chleba. Prezentują się niebanalnie i przyciągają wzrok. kurczak (ok 1,5kg) 250g cielęciny 400g wątróbek drobiowych 2 marchewki pietruszka kawałek selera 2 liście laurowe Galeo 5 ziarenek ziela angielskiego cebula 2 jajka kajzerka 1/2 szkl. kaszy jaglanej 200 g mozzarelli ok 50-70 g świeżego szpinaku baby kilka plasterków boczku gałka muszkatołowa(...)około 40-45 minut (do miękkości mięsa). W międzyczasie pokrojoną w kostkę cielęcinę podsmażamy na rumiano, na rozgrzanym oleju. Cebulę kroimy w piórka. Dodajemy do podsmażonego mięsa. Smażymy jeszcze chwilę, aż do zeszklenia się cebuli. Gdy to nastąpi dodajemy oczyszczone wątróbki, wlewamy chochlę/dwie rosołu i dusimy wszystko przez około 5 minut. Odkładamy do przestudzenia. Kurczaka wyjmujemy z rosołu, studzimy

Smaki Na Talerzu
Kaczka faszerowana 128

kaczka, 1 cebula (około 160 g), 100 g wędzonego boczku, 230 g mięsa z kaczki, 160 g wątróbki drobiowej, 2-3 ząbki czosnku, 60 g suchej bułki, 50 ml brandy, 2 jajka, tłuszcz (najlepiej z kaczki), sól cukier Kaczkę można wyluzować, ale nie jest to konieczne. Odciąć kuper i szyję. Ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć mostek. Ostrym nożem, przy(...)kuper i szyję. Ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć mostek).  Kaczkę natrzeć solą, odstawić na co najmniej godzinę. Cebulę pokroić w kostkę. Czosnek posiekać. Boczek pokroić w plasterki a następnie w paski. Mięso kaczki pokroić niezbyt drobno. Połowę wątróbki pokroić. Bułkę namoczyć w brandy. Na tłuszczu podsmażyć boczek, dodać cebulę, szczyptę soli i cukru. Smażyć 3-4 minuty. Dodać

królestwo garów
PASZTET WIELKANOCNY 186

różnych gatunków mięsa  oraz warzyw, idealnie wpisuje się w tradycyjne   potrawy Wielkanocne SKŁADNIKI 2 kg łopatki wieprzowej 1 kg wątróbki drobiowej 1 kg karkówki, 4 marchewki 3 pietruszki 1/2 średniego selera 5 średnich cebul 6  jajek czerstwa 10 ziarenek  ziela angielskiego 10 ziarenek  pieprzu kilka   liści   laurowych 4 łyżki majeranku mielone  ziele

RAROSSA
Pasztet drobiowy do smarowania 514

Bardzo prosty i szybki do zrobienia - pasztet do smarowania. Gotowany z wątróbki drobiowej. Fantastyczny do smarowania na kanapki ;-) Przy diecie ketogenicznej polecam dać tylko odrobinę cebuli a więcej masła :-) Łączny czas przygotowywania:  około 40 minut Ilość porcji:  około 800 g pasztetu

AniaGotuje.pl
pasztet z drobiowych wątróbek i suszonych śliwek 142

Delikatność drobiowej wątróbki, połączona ze słodko cierpkim smakiem suszonych śliwek sprawia że wyrób ten jest wprost niesamowity w smaku składniki 1 kg drobiowych wątróbek 3 łyżki smalcu gęsiego 6 jaj 250 ml słodkiej śmietany 36%  2 cebule 80 g suszonych śliwek 1 kieliszek koniaku 1/4 szklanki bułki tartej sól, pieprz  gałka muszkatołowa sposób przygotowania Owoce śliwek zalewamy koniakiem

Miód i pieprz
zupa z wątróbką 138

zupa z nią bardzo mi smakowała. Była tak syta, że wystarczyła za cały obiad.  Składniki: 1/2 kalafiora 3 duże ziemniaki cebula korzeń pietruszki korzeń selera duża marchew 4 łyżki zielonego groszku 400 g wątróbki drobiowej 3 łyżki śmietanki 12% z kartonika sól pieprz łyżka masła ziele angielskie i liść laurowy Warzywa obrać. Pietruszkę i selera zostawić w całości, resztę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Aksamitny pasztet z drobiową wątróbką 146

mniam..po prostu " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 0,5 kg wątróbki drobiowej 2 uda drobiowe ( tzw. L ) 0,5 kg łopatki wieprzowej ( dość tłustej ) 1 opakowanie boczku wędzonego nie parzonego ( plastry ) 1 marchewka 1 cebula – duża lub dwie małe 1,5 łyżeczki mielonego pieprzu sól do smaku 1 łyżka miodu 1 ząbek czosnku(...)brytfanki , dodajemy cebulę i marchew ( można w całości – byle obrane ) , solimy do smaku . Dusimy pod przykryciem , w razie potrzeby dolewając szklankę wody ,żeby się nie przypalało , tak długo ,aż mięso będzie miękkie i rozpadające . Odstawiamy do wystygnięcia . Wątróbkę podsmażamy na patelni , dosłownie 2 minuty , tylko tyle żeby się lekko ścięła z wierzchu . Mięso drobiowe obieramy z kości , przepuszczamy przez

Ogrodnik w podróży
Pasztet z królika 160

roku, bo upiekłam wcześniej i zamroziłam, nie było więc oficjalnej degustacji. Składniki: • 1 królik • 500 g wątróbek drobiowych • 800 g boczku surowego • 4 liście laurowe • ziele angielskie i jałowiec po kilka sztuk • 2 cebule • 2 marchewki • 1 mały seler • 3 jajka • 2 kajzerki • sól, pieprz do smaku • 2 łyżeczki ziół prowansalskich • 5 łyżek oliwy • 1 szklanka(...)boczek zalać wodą, dodać ziele angielskie, jałowiec, liście laurowe, 1 łyżkę soli i zagotować. Dodać obrane marchewki, seler i całe cebule. • Gotować ok 1,5 godziny na wolnym ogniu. • Pod koniec gotowania dodać wątróbki, zagotować, wyłączyć ogień i wystudzić całość. • Wystudzone mięso królika oddzielić od kości. • Zmielić w maszynce do mielenia mięso

To co kocham
Domowy pasztet 130

Znakomicie komponuje się z dodatkiem chrzanu lub konfiturą z żurawiny. Polecam! SKŁADNIKI: - 5 udek z kurczaka bez skóry -30 dag wątróbki drobiowej -2 jaja -2 nieduże marchewki -2 pietruszki -mały seler -zielona część pora -bułka czerstwa -1 duża cebula -2-3 ząbki czosnku -1-2 liście laurowe -2-3 ziarna ziela angielskiego -1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej -1 łyżeczka majeranku(...)łyżki oleju - sól i pieprz do smaku  Podana ilość wystarcza na dwie foremki keksowe o wymiarach 24 x 10 cm. Wątróbkę zalewamy zimną wodą i moczymy godzinę. Udka, marchewkę, pietruszkę, seler, por, zalewamy zimną wodą tak, aby tylko przykryła składniki. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy na bardzo wolnym ogniu ok.godziny. W tym czasie wątróbkę odcedzamy z wody

Kulinarne przemyslenia
Przepis na pasztet 241

piersi z kurczaka, 0,5 kg wołowiny, 1 kg karkówki) 0,5 kg surowego boczku 0,3 kg wątróbki drobiowej 3 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 4 ziarenka pieprzu 1/2 selera 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula ok. 500 ml wywaru z mięsa Do przyprawienia: sól, pieprz, 3-4 łyżki majeranku 1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżeczka chilli(...)łyżeczka gałki muszkatołowej 5 jajek (osobno żółtka i białka) 1 kajzerka Sposób przygotowania Kajzerkę namaczamy w mleku. Mięso z wyjątkiem wątróbki i piersi z kurczaka wkładamy z warzywami do garnka, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy z pierwszej części przepisu. Jak mięso zacznie mięknąc, dodajemy pierś z kurczaka i gotujemy do całkowitej miękkości. Do gorącego wywaru dodajemy oczyszczoną wątróbkę, zostawiamy

Mieszam w Garnku
Wątróbka na sposób libański z sumakiem 203

posmak, który bardzo dobrze do niej pasuje. Polecam, szczegolnie na przelamanie niecheci do tego miesa.  Składniki :  400g wątróbki drobiowej 0,25 łyżeczki mielonego cynamonu 0,25 łyżeczki mielonego ziela angielskiego (ucieram w moździerzu) oliwa z oliwek 1 średnia cebula 1 łyżka sumaku 1 łyżka syropu z granatów 1-2 łyżki soku z cytryny (lub do smaku) sól, pieprz

Codzienne Gotowanie
Kieszonki z kurczaka nadziewane wątróbką w sosie pomidorowym 507

Piersi z kurczaka napełnione nadzieniem z wątróbki drobiowej i papryki czerwonej. Duszone w aromatycznym sosie pomidorowym to propozycja na smaczny, mięsny obiad. 4 filety z kurczaka sól pieprz czarny przyprawa do kurczaka NADZIENIE: 1 cebula 20 dag wątróbki z kurczaka 2 połówki papryki marynowanej majeranek sól pieprz czarny SOS: 1 cebula 3 szklanki przecieru pomidorowego lub 2 puszki pomidorów Pelati

https:KKuchniaMniam