wątróbka drobiowa z cebulą - 642 przepisów (strona:31/43)

pyszny,domowy pasztet drobiowy z marchewką... 155

Składniki: z rosołu: 2 uda, skrzydełka, skóry, wątróbka z kurczaka 1 kg, cebula 3 sztuki, smalec 1/2 kostki, mąka do obtaczania wątróbki - ile potrzeba, jajka 4

W Mojej Kuchni Lubię
Pasztet z gęsich wątróbek z żurawiną 191

słodkawy, robi się go szybko, bardzo polecam! A tutaj podobne wątróbkowe przysmaki Pate (pasta) z wątróbki gesiej Pasta z wątróbki drobiowej Pasta z wątróbki z wędzonymi śliwkami składniki ok 250 g wątróbki gęsiej mleko do zamoczenia wątróbki (opcjonalnie) 1/2 cebuli 2 - 3 ząbki czosnku ok. 50 g miękkiego masła łyżka żurawiny suszonej ok 100 ml wina Porto sól pieprz + roztopione

Stare Gary
Dietetyczny pasztet drobiowo-warzywny 516

dodatkiem przypraw do zupy pho. Gorąco polecam. Czas przygotowania: 2,5 godz. Składniki: 1 kg podudzi kurczaka, 200 g wątróbki  drobiowej, 200 g pieczarek, 1,5 szklanka płatków owsianych, 3 jaja, 4 marchewki, 2 pietruszki, 2 cebule, 2 łodygi selera naciowego, 1/2 dużego selera, 1 por, 2 czerwone chili, 4 ząbków czosnku, 5 ziaren ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki

SzczyptaSmaQ
WĄTRÓBKA WIEPRZOWA 152

Przepyszna wątróbka wieprzowa SKŁADNIKI 1 kg wątróbki wieprzowej 4 cebule mąka listek laurowy sól pieprz olej do smażenia 0,5 szklanki wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wątróbkę

RAROSSA
Wątróbka drobiowa z cebulką 196

Składniki : 40 dkg wątroby cielęcej lub drobiowej    1 duża cebula sól pieprz mielony majeranek olej Sposób wykonania : Wątrobę myjemy i kroimy na małe

Przepisy i porady kulinarne
Drobiowe wątróbki z warzywami...Fegato di volatili con verdure ... 171

 Składniki:                         

w mojej kuchni
Pasztet ” Tymiankowy prosiak „ 150

może kieliszek wytrawnego , czerwonego wina Składniki na dużą keksówkę : 0,1 kg golonki tylnej 3 podwójne wątróbki drobiowe pasek wędzonej słoniny – około 0,2 kg 2-3 duże liście laurowe 6-8 kulek ziela angielskiego 1 duża marchew 2 cebule 1 duża pietruszka ( korzeń) kawałek selera korzeniowego 1 jajko 1 czerstwa , bułka , namoczona w mleku 3 opakowania, suszonego tymianku(...)dużym garnku z wodą, zielem angielskim , liściem laurowym, dodajemy warzywa,solimy i gotujemy do miękkości , aż zacznie się rozpadać . Zdejmujemy z ognia , do wrzątku z golonką , dokładamy, surową, drobiową wątróbkę ( ma się tylko sparzyć ) . Odstawiamy do przestygnięcia , obieramy z kości , mielimy w maszynce o drobnych oczkach, mięso i warzywa , dwukrotnie przepuszczając przez sitko ( mięso ,razem ze skórą , słoniną i wątróbką

Ogrodnik w podróży
Pasztet wieprzowy z grzybami 125

wieprzowiny ( łopatka, szynka ), 100 g wołowiny, 0,6 kg podgardla, 1 kg wątróbki gęsiej lub innej drobiowej, 30 – 40 g grzybów suszonych 6 ziaren pieprzu czarnego, 6 ziaren ziela angielskiego, 1 listek laurowy, 2 cebule, 1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek selera 120 g suchej bułki, 7 jajek, 100 ml brandy, sól, gałka muszkatołowa, imbir mielony tłuszcz lub plastry surowego boczku(...)wodą ( tylko tyle aby przykryć mięso) i gotować na niewielkim ogniu do miękkości. Odstawić do ostudzenia. Wyjąć mięso i grzyby na półmisek. Wywar przecedzić, namoczyć w nim suchą bułkę. Wątróbkę podsmażyć na różowo w środku. Zemleć mięso razem z grzybami, wątróbką i odciśniętą bułką - TRZYKROTNIE. Masę mięsną dokładnie wymieszać dodając brandy i doprawiając do smaku świeżo tartą gałką muszkatołową, imbirem

królestwo garów
Wątróbka wieprzowa z sosem kaparowym 144

porcje: 50 g watróbki wieprzowej 1 duża cebula sól i pieprz d smaku olej do smażenia mąka do panierowania Sos kaparowy: 50 g kaparów 2/3 szklanki bulionu drobiowego 1 łyżka mąki  1 łużka masła 2 żółtka sok z połowy cytryny cukier i pieprz do smaku szczypta czerwonej słodkiej papryki Sposób przygotowania: Wątróbkę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym  i oczyścić(...)ścięgien.  Pokroić pod skosem i rozbić tłuczkiem. Tak przygotowaną przełożyć do miski i obsypać każdy kawałek mąką. Rozgrzać na patelni olej (2-3 łyżki) i wrzucić cebulę. Gdy będzie już prawie miękka, przełożyć ją do miseczki , a na pozostałym oleju usmażyć wątróbkę. Smażyć do momentu aż wątróbka będzie ciągle krwista, dorzucic na patelnię cebulę i poddusić do ulubionego momentu

Gosia gotuje
Pasztet świąteczny 131

dodatków, które możemy zamieniać i łączyć na swój sposób. SKŁADNIKI 1 kura wiejska 70 dag. łopatki wieprzowej 25 dag. wątróbki drobiowej 30 dag. podgardla 2 skrzydła z indyka 4 jajka 2-3 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego 4 cebule 1 marchewka  1/2 pora pietruszka kawałek selera świeżo mielona gałka muszkatołowa sól, pieprz do smaku WYKONANIE  Kurę dokładnie(...)dusimy pod przykryciem  na małym ogniu. Od czasu do czasu mieszamy.W trakcie duszenia dodajemy pokrojoną w  większe kawałki cebulę. Okres duszenia mięsa ok. 1, 5 godziny. Pod koniec duszenia na ok. 15 min dodajemy wątróbkę i jeszcze podduszamy. Mięso z rosołu wyjmujemy i studzimy , to samo robimy z pozostałym mięsem. Oddzielamy od kości i wszystko przekręcamy przez bardzo

W kuchennym oknie Ewy
Pasztet z wątróbki drobiowej, bez pieczenia 177

Składniki: 400g wątróbki drobiowej, mały kawałek selera ( ja miałam po obraniu 35g), mała marchew ( ja miałam po obraniu 50g ), 1/2 cebuli,  1 łyżka masła, olej, sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Przygotowanie: Smacznego

W kuchni u Moniki
Tydzień z podrobami: Cynaderki duszone w ciemnozłotym sosie z cebulą 189

drobiowe serca i żołądki w galarecie, czy smażoną wątróbkę. Mogła to oczywiście robić przed moimi narodzinami, ale generalnie tego nie pamiętam. Dzisiaj cynaderki, które nie przerażają tak, jak przerażały płucka. Mają jednak swój szkopuł - długi czas czyszczenia i bardzo charakterystyczny zapach podczas przyrządzania. Myślę jednak, że akurat one mogłyby wielu osobom zasmakować. CYNADERKI DUSZONE W CIEMNOZŁOTYM SOSIE Z CEBULĄ Składniki

Życie zamknięte w smaku
Dietetyczny pasztet z kaszą jaglaną 355

glutenu.     Ilość porcji: 2 keksówki Składniki: 500g mięsa z indyka 500g wątróbki drobiowej 500g wieprzowiny (u nas było to mięso z łopatki) 300g karkówki (fajną cenę na karkówkę bez kości znajdziecie TUTAJ ) 250g wołowiny 150g surowego boczku 150g słoniny Pęczek włoszczyzny 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 jajka Garść suszonej żurawiny 1,5 szklanki wywaru drobiowego (lub wywar(...)mięso oraz warzywa i pozostawiamy do ostygnięcia. Wywaru nie wylewamy. Również mięso z indyka oraz wątróbkę rozkładamy do ostygnięcia. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli. W maszynce do mięsa mielimy dwukrotnie mięso, ugotowaną kaszę, warzywa, czosnek oraz cebulę. Dodajemy żółtka, garść żurawiny i obficie doprawiamy świeżo mieloną solą oraz pieprzem. Całość dokładnie mieszamy

Kolizje Smaków
Wątróbka wieprzowa z cebulą 128

Opis Wątróbka wieprzowa z cebulą: Wątróbka wieprzowa z cebulą ma swoich wielbicieli i tyle samo przeciwników. Jednak dobrze usmażona i z odpowiednimi dodatkami to prawdziwy rarytas. Wątróbka wieprzowa różni się od wątróbki drobiowej oczywiście wielkością, ale także smakiem. Drobiowa jest delikatniejsza, a w wieprzowej jest wyczuwalny dość charakterystyczny metaliczny posmak. Jak dobrze przyrządzić wątróbkę? Musimy pamiętać o kilku ważnych zasadach(...)praktycznie niczym od smażenia wątróbki drobiowej. Podczas smażenia nie należy nakłuwać wątróbki. Najlepiej przewracać ją szpatułką. Z nakłutej wątróbki wypłynie płyn, który w zetknięciu z gorącym tłuszczem będzie pryskał i parzył. Wątróbkę smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Pamiętajcie o tym, że wątróbkę solimy dopiero na samym końcu. Należy też pamiętać o tym, że wątróbka jest tanim źródłem substancji odżywczych niezbędnych

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Francuski pasztet z wątróbki. 184

grzanki lub bagietki. Doskonałym dodatkiem do tego pasztetu może być konfitura z porzeczek, powidła śliwkowe lub chutnej z czerwonej cebuli ( przepis tuta j). Francuski pasztet z wątróbki podany na bagietce z dodatkiem konfitury porzeczkowej Składniki: 250 g wątróbki z drobiowej (do wyboru wątróbka z kaczki, indyka lub gęsi) 2 łyżki masła klarowanego 50 g masła 2 ząbki czosnku 2 szalotki

Codziennik Kuchenny

Proponowane wyszukiwania