Wątróbka smażona z jabłkiem

Wątróbka smażona z jabłkiem

Wątróbka smażona z jabłkiem

Nie mam wspomnień z dzieciństwa, w których wątróbka jest koszmarem. Moja mama dobrze gotuje, nawet bardzo dobrze i wszystko co przygotowała było smaczne. Szpinak też :)  Składniki: 500g wątróbki drobiowej (moja jest z kurczaka) 3 łyżki masła 1 cebulka szalotka łyżeczka majeranku 1 jabłko sól i pieprz Wątróbkę oczyszczam, cebulę kroję w plasterki, jabłko (umyte) razem ze skórką ścieram na tarce. Masło rozpuszczam na patelni, dodaję wątróbkę i smażę na dużym ogniu - z każdej strony na złoto. Zmniejszam ogień, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie i blogowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.