wątróbka drobiowa z cebulą - 642 przepisów (strona:24/43)

WYKWINTNY PASZTET Z INDYKA LUB KRÓLIKA 443

smakuje z żurawiną z chrzanem. Pychotka! Składniki:-750g mięsa z indyka lub królika ( filet)-400g słoniny (lub podgardla) -200g boczku-250g wątróbki (drobiowej lub wieprzowej)-800g karkówki wieprzowej-2 duże cebule-75g masła-100g pieczarek-100g kurek ( daję mrożone)-100g natki pietruszki-majeranek-gałka muszkatołowa-sól i pieprz-8 jajek-4 bułki namoczone w 200ml

Smaczne Zdrowe
Pasztet drobiowy z kaczką 156

kurczak ok 1,7 - 2 kg pół kaczki ok 1,5 kg 3 marchewki 1 cebula ziele angielskie listek laurowy pół gałki muszkatołowej sól pieprz pieprz ziołowy staropolski 1-3 wątróbki drobiowe żołądek 300 g kaszy manny Dodatkowo można podzielić na części i dodać koncentrat, śliwki suszone, grzyby suszone. Kurczaka i kaczkę podzielić na kawałki, włożyć do garnka, dodać marchewki(...)wodą i ugotować na małym ogniu do miękkości jak rosół. Mięso i warzywa wyjąć z rosołu. Wystudzić. Mięso oddzielić od kości, przez maszynkę razem z warzywami i surową wątróbką. Do masy dodać ok 1,5 l rosołu, zetrzeć pół gałki muszkatołowej, dodać kaszę manną i przyprawić przyprawami do smaku solą i pieprzem. Wszystko zmiksować blenderem. Masę można podzielić i zmiksować

Gotowanie jest łatwe
ŚWIĄTECZNY, DOMOWY PASZTET WIEPRZOWY, pieczony 295

przyprawy na pasztet wieprzowy: Domowy pasztet fot. Moja Książka Kucharska Składniki na pasztet wieprzowy: ok. 1 kg mięsa wieprzowego (np. karkówka, szynka, podgardle) 300g wątróbki drobiowej 150g wędzonego boczku + dodatkowe plasterki do obłożenia formy 3 cebule 2 marchewki 1/2 selera 3 ząbki czosnku po kilka ziarenek ziela, pieprzu i goździków 3 listki laurowe 3 łyżki bułki tartej 3 jajka kilka(...)śliwki, wlać około 1 litr wody i gotować na niewielkim ogniu przez 1 godzinę pod przykryciem. Następnie do mięsa i warzyw dodać wątróbkę i gotować przez kolejne 30 minut. Krok 3. Wyjąć z wywaru mięso, boczek, wątróbkę, grzyby oraz śliwki - wystudzić.  Po wystudzeniu zmielić wszystko 3 razy w maszynce do mielenia mięsa. Wywar przecedzić i odparować do 250ml. Krok

Moja Książka Kucharska
Wątróbka drobiowa z pieczarkami w sosie śmietanowym 258

prawie całą porcję - prawie, bo on nie lubi wątróbki :) Spróbujcie, nawet jeśli za wątróbką nie przepadacie gwarantuję, że nie pożałujecie :) 0,5 kg. wątróbki drobiowej 1 łyżka musztardy dijon (można użyć innej, ale ostrej) 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 4 duże pieczarki 150 ml. śmietanki 30% natka pietruszki sól pieprz czarny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wątróbkę umyć, oczyścić z błonek

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Wątróbka w cieście majonezowym 208

poczytajcie sobie co i jak, a ja idę leczyć zaziębienie, do poniedziałku musi mnie opuścić... ;-)  SKŁADNIKI ok. 500 g wątróbki drobiowej 4 czubate łyżki gęstego majonezu 2 jajka 2 czubate łyżki mąki pszennej  1 mała cebula sól, pieprz olej do smażenia Wątróbkę myjemy i oczyszczamy. Cebulę ścieramy na drobnej tarce, a następnie łączymy z majonezem, mąką, jajkami, solą

Czary - gary w kuchni
Pasztet domowy do słoików 258

PODGARDLA WIEPRZOWEGO 0,5 KG WĄTRÓBKI DROBIOWEJ 3-4 MARCHEWKI 1 PIETRUSZKA PÓŁ SELERA(NIEDUŻEGO) 2-3 CEBULE LIŚĆ LAUROWY 2 ZIELA ANGIELSKIE 2 JAJKA SÓL ,PIEPRZ,MAGGI PRZYGOTOWANIE: PODGARDLE Z MARCHEWKĄ,PIETRUSZKĄ,SELEREM JEDNĄ CEBULĄ LIŚCIEM LAUROWYM I ZIELEM ANGIELSKIM GOTUJEMY W NIEWIELKIEJ ILOŚCI WODY DO MIĘKKOŚCI WĄTRÓBKĘ PODSMAŻAMY Z POZOSTAŁĄ  POKROJONĄ CEBULĄ NA PATELNI JAK WSZYSTKO PRZESTYGNIE

Swojskie jedzonko
delikatny pasztet z cielęciny i wieprzowego boczku 160

białek jaj, doskonale współgra z wyrazistym wieprzowym smakiem. składniki 1 kg cielęciny ( mięso z łaty, mostka, lub gulaszowe)  300 g wątróbki cielęcej, lub drobiowej 3-4 łyżki smalcu  600 g boczku wieprzowego 3 jajka 2-3 cebule 2 liście laurowe 3-4 ziarna ziela angielskiego 1/4 szklanki bułki tartej kieliszek koniaku sól, pieprz gałka muszkatołowa sposób przygotowania Cielęcinę(...)małym ogniu, przez 25-30 minut, dodając na pięć minut przed końcem duszenia drobiowe wątróbki ( dziś użyłem drobiowych, ale równie dobrze sprawdza się wątroba cielęca). Mięso z patelni lekko studzimy i jeszcze ciepłe, mielimy maszynką do mięsa ( na pasztetowym sicie) razem z przesmażoną cebulą. Do zmielonych składników dodajemy, oddzielone od białek żółtka jaj, wywar spod duszonej cielęciny, przesmażony boczek, sól

Miód i pieprz
Pasztet z suszonymi pomidorami i grzybami 213

minut / 3 godziny w thermomixie Porcje: forma 30x12x10   Składniki: 300 g filetów z piersi indyka 300 g wątróbki drobiowej, pokrojonej na większe kawałki 200 g wołowiny pokrojonej na kawałki 200 g karkówki, pokrojonej na kawałki 200 g warzyw (cebula, marchewka, seler, pietruszka) 100 g surowego boczku w kawałkach 1 sucha bułka 3 jajka 10 suszonych pomidorów z oleju(...)wody 4 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe suszone 300 g filetów z piersi indyka 300 g wątróbki drobiowej, pokrojonej na większe kawałki 200 g wołowiny pokrojonej na kawałki 200 g karkówki, pokrojonej na kawałki 200 g warzyw (cebula, marchewka, seler, pietruszka) 100 g surowego boczku w kawałkach 1 sucha bułka 3 jajka 1 łyżka mielonego siemienia lnianego 10 suszonych

SzczyptaSmaQ
Wątróbka drobiowa z jabłkiem,suszoną cebulką i szczypiorkiem 141

www.facebook.com/gotowaniepatki/  oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/   Będzie mi bardzo miło SKŁADKINI DLA 4 OSÓB: 0.5 kg wątróbki drobiowej 2 jabłka 1 pęczek szczypiorku lub koperku 3 łyżki suszonej cebuli SKWORCU 1 łyżka naturalanej przyprawy uniwersalnej SKWORCU Sól i pieprz do smaku 1 łyżka majeranku SKWORCU 1 szklanka zimnego mleka Mąka np. orkiszowa do panierki Olej

Gotowanie Patki
wątróbka z jabłkiem,cebulą,chilli i pęczakiem pieczarkowym... 209

Składniki: wątróbki z kurczaka 1/2 kg, masło klarowane 4 łyżki, mąka pszenna 1/2 szklanki, cebula 2 sztuki, jabłka 2 sztuki, kucharek 1 łyżeczka, papryczka chilli 2

W Mojej Kuchni Lubię
Drobiowa wątróbka z warzywami i kurkumą 222

kwaśnym ogórkiem doskonale pasuje do wątróbki. Z daniem dobrze komponuje się delikatna kasza (najlepiej bulgur), ryż, albo klasycznie – ziemniaki. Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 3 średnie marchewki 3 średnie ogórki kiszone ½ szklanki mrożonego groszku 1 jabłko 1 cebula ½ płaskiej łyżeczki kurkumy sól, pieprz 3-4 łyżki oleju Wątróbkę umyć, oczyścić z błon i przekroić na nieco mniejsze kawałki. Cebulę obrać

Trzeci talerz
Gulasz z wątróbek indyczych według Ewy Wachowicz 169

Składniki: 1,5 kg wątróbek indyczych 750 g pieczarek 3 łyżki mąki 2 cebule 1,5 l bulionu drobiowego 1 łyżka masła klarowanego 4 ząbki czosnku sól, pieprz szczyptę papryki ostrej 1 łyżka majeranku 5 ziarenek ziela angielskiego 1 liść laurowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 pęczka natki pietruszki Wykonanie: Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić(...)cebuli i chwilę smażyć. Wątróbki obtoczyć w mące i układać na desce. Do dużego rondla przełożyć podsmażone pieczarki, a na patelni podsmażyć wątróbkę na złoty kolor,a następnie wystudzić je i pokroić na paseczki. Włożyć wątróbkę do garnka z pieczarkami. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,sól, pieprz,paprykę ostrą, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy. Wszystko zalać bulionem drobiowym. Pogotować około

O kuchni z uczuciem
Pasztet drobiowy w słoiku. 225

zrobienia pasztetu wykorzystałam mięso drobiowe z rosołu. Składniki: 600 g. mięsa drobiowego z rosołu (zważyłam już obrane mięso z kości) 100 g. wątróbki drobiowej 100 ml śmietanki 30% 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 cebula ugotowana lub podsmażona 1 ząbek czosnku 1/2 ugotowanej marchewki 1/2 ugotowanej pietruszki sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany, majeranek Wykonanie: Wątróbkę ugotować w małej

Agusiowe smakołyki
Wątróbka drobiowa z pieczarkami i jabłkiem 145

jabłkiem oraz cebulką to propozycja na smaczny i syty obiad. Klasyka kuchni polskiej, czasem warto się na nią skusić -bogactwo żelaza. Składniki: ½ kg wątróbki drobiowej Mleko do namoczenia 30 dag świeżych pieczarek 3  duże cebule dymki 1 duże jabłko 200 ml śmietanki słodkiej 18% 1 łyżka ziół prowansalskich 2 łyżki klarowanego masła Sól morska do smaku Świeżo mielony(...)obtoczenia Olej do smażenia Jak wykonać ?  W ątróbkę obieramy z błonek, płuczemy, wkładamy do miski zalewamy zimnym mlekiem, odstawiamy do lodówki na godzinę.  Po tym czasie wątróbkę odcedzamy, osuszamy, obtaczamy w mące pszennej. Smażymy na małej ilości rozgrzanego oleju na patelni. Umyte pieczarki oraz cebulę-bez szczypioru  kroimy w plasterki, obrane jabłko w kostkę, podduszamy

Wanilia i Kardamon
Placki ziemniaczane z gofrownicy z wątróbką i ognistymi pomidorkami. 236

wątróbką  i Ognistymi pomidorkami Eterno , obiad smakował wybornie :) Zapraszam :) Składniki na placki : około 6 dużych ziemniaków 1 duża marchewka 1 cebula 2 jajka 3 łyżki mąki zwykłej sól, pieprz do smaku 0,5 kg wątróbki drobiowej 1 łyżka  oregano Skworcu   1 łyżka przyprawy złocisty kurczak Skworcu   domowa vegeta do smaku pieprz, szczypta chili 1 łyżka czerwonej(...)jarzynowej o małych oczkach.Następnie dodać roztrzepane jajka, przyprawy i mąkę, wymieszać i przyprawić do smaku. Gofrownicę rozgrzać i lekko natłuścić, wlać porcję ziemniaczaną i piec na złoty kolor. Wątróbkę umyć, osuszyć i obtoczyć w mące. Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć z obydwu stron wątróbkę, dodać pokrojona w piórka cebulę, przyprawy i podlać polową bulionu, dusić pod przykryciem

Sama słodycz i szczypta chili