wątróbka drobiowa z cebulą - 642 przepisów (strona:16/43)

Wątróbka smażona z wątróbką i jabłkiem 117

cebulą i jabłkiem. Przepis krok po kroku         Składniki dla 4 osób:   700 g wątróbki drobiowej 1 szklanka mleka 1 łyżeczka nasion kminku 4 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 3 średnie cebule 2 spore kwaskowe jabłka 100 g mąki pszennej do obtoczenia wątróbki 6 łyżek oleju roślinnego 1 łyżka suszonego majeranku sól

kuron.com.pl
Indyk pieczony, peklowany i faszerowany kaszą gryczaną 159

zaplątałam sznurek. 180-200 g wątróbki drobiowej 2 małe jabłka 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 1,5 szklanki kaszy gryczanej  4 gałązki selera naciowego 1 łyżka oleju sól świeżo zmielony czarny pieprz ok 1/2 l bulionu grzybowego ( lub wody po  namoczonych grzybach ) Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju, dodać wątróbkę i pokrojone w ćwiartki jabłka oraz

Jemy Pijemy
Krem z wątróbki na kanapki 240

Składniki: 500 g drobno pokrojonej wątróbki drobiowej 100 g masła jedna cebula drobno pokrojona 2 listki laurowe pół kieliszka brandy 100 g śmietanki 30% 2 łyżeczki oliwy z oliwek pieczywo gałązka rozmarynu słoiczek dżemu figowego sól, pieprz Wykonanie: 1.Rozpuścić na patelni 2 łyżki masła i zeszklić na nim cebulę a następnie dodać wątróbki i obsmażyć na sporym ogniu

Mama z miasta
Pieczeń z mielonego mięsa 111

wołowe 500g • wątróbka cielęca lub drobiowa 150g • mała cebula 1szt • jajka 2szt • szklanka rosołu • plasterki tłustego wędzonego boczku • sól • czarnuszka lub pieprz • mielona słodka papryka • majeranek Wartości odżywcze (1 porcja) : Kalorie : 385,8 Węglowodany : 2,98g Tłuszcz : 31,8g Białko : 24,9g Przygotowanie : 1. Na smalcu podsmażamy posiekaną cebulę, gdy się zeszkli dodajemy wątróbkę, rumienimy. 2. Usmażoną wątróbkę z mięsem

Keto Przepisy
Pasztet drobiowy z wiśniami 255

zbytnio naszej kieszeni. Polecam też inne przepisy na pasztety: przepis na pasztet pieczony. i najlepszy pasztet wielkanocny z mięs mieszanych Składniki 5 ćwiartek kurczaka 400 g wątróbki drobiowej 2 czerstwe kajzerki 1 cebula 2 ząbki czosnku sól do smaku, ½ łyżeczki pieprz ziarnisty, 2 ziarna ziela angielskiego, 2 listki laurowe 2 łyżki: majeranek ok. 1/3 łyżeczki: gałka muszkatołowa 2 jajka(...)Kajzerkę moczymy w mleku. Luzujemy z kości ćwiartki kurczaka, skórę zostawiamy. Rozgrzewamy patelnię, podsmażamy 4 kawałki kurczaka skórą do patelni, 1 zostawiamy, odwracamy. Gdy będą rumiane, dodajemy wątróbkę, posiekaną w kostkę cebulę i pokrojony czosnek, przyprawiamy solą, pieprzem, zielem i listkiem laurowym, smażymy jeszcze chwilę. Studzimy , mielimy 2-krotnie wraz z odciśniętymi kajzerkami, jednym surowym kawałkiem kurczaka, przyprawami, dodajemy jajka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wątróbka z karmelizowanym jabłkiem i cebulą 188

się połączą dodajemy jabłko pokrojone w plastry ( bez gniazdek nasiennych). W ten sam sposób można karmelizować cebulę. Wyśmienita wątróbka z karmelizowanym jabłkiem i czerwoną cebulą, idealna na obiad lub kolację. Składniki 250 g wątróbki drobiowej (namoczonej wcześniej w mleku) ½ szt.- Sałata rzymska 1 jabłko 1 czerwona cebula do karmelizacji: 1 łyżka masła 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka cukru trzcinowego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasztet z wątróbką 225

wątróbki drobiowej albo cielęcej 3-4 cebule 5 jajek przyprawy (sól, pieprz, gałka muszkatołowa) tłuszcz: masło klarowane, smalec i/lub oliwa z oliwek opcjonalnie kilka ząbków czosnku Mięso (o ile nie było zmielone) i boczek pokrój w kostkę o boku 2-3 cm i podsmaż na tłuszczu z drobno pokrojoną cebulą i czosnkiem w garnku pod przykryciem. Wątróbkę na razie zostaw

PaleoSMAK
Pasztet z drobiowych wątróbek 169

szybki w przygotowaniu. Ten pasztet z drobiowych wątróbek przyrządza się go na jednej patelni z  masłem, oraz brandy, alkohol nadaje głębszego posmaku tej  potrawie. 250 g wątróbek drobiowych 50 g masła 1 mała cebula czerwona 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku 30 ml brandy sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz 1 łyżka siekanej natki pietruszki Na dużej patelni

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasztet z wątróbek drobiowych 128

bardzo smaczny pasztet. Wątróbki mają trochę słodkawy smak, dlatego radzę dość pikantnie doprawić. Oczywiście to rzecz gustu, można zawsze według własnego uznania. Składniki 1 kg wątróbek drobiowych 300 g pieczarek 4 jajka 3 cebule 1 marchewka,pietruszka liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu czarnego 2-3 ząbki czosnku papryka słodka … Czytaj dalej Pasztet z wątróbek drobiowych

gotuj ze mną
Wątróbka z pieczarkami 154

Jedyne o czym musimy pamiętać to to aby przyprawić ją solą dopiero po usmażeniu ( inaczej nam stwardnieje i będzie sucha). Zapraszam!!! Składniki: ok. 0,5 kg wątróbki drobiowej, 0,3 kg pieczarek, 2 cebule ( średniej wielkości), garść drobno posiekanego szczypiorku, sól, pieprz, olej/oliwa do smażenia, ¾ szkl. mleka   Wykonanie: Wątróbkę oczyszczamy z błonek, kroimy w mniejsze kawałki. Moczymy w mleku

Passion of Cooking
Zapiekanka ziemniaczana z wątróbką + film 153

kolację. To nieskomplikowane w przygotowaniu, proste, bardzo smaczne, sycące i pożywne danie szczególnie polecam wielbicielom wątróbki. składniki na żaroodporne naczynie 23cm na 35 cm 1 kg wątróbki drobiowej 1 kg ziemianków 2 cebule 1 jabłko 1 papryka czerwona 3 jajka 200g śmietany 18% olej do smażenia 2 łyżki majeranku czarny pieprz sól przepis Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie(...)studzimy i obieramy ze skórki. Cebulę siekamy, czerwoną paprykę i jabłko kroimy w kostkę. Ostudzone ziemniaki kroimy w grubsze plastry. Oczyszczoną z błonek i wymoczoną w mleku lub wodzie wątróbkę dzielimy na mniejsze części. Na rozgrzanym tłuszczu rumienimy cebulę od czasu do czasu mieszamy. Dodajemy wątróbkę i obsmażamy ją z każdej strony, następnie wrzucamy pokrojone jabłko oraz paprykę i wszystko

Smakowite Dania
Rolada z mięsa wołowego nadziana musem z wątróbki, kaparami i suszonymi morelami podana z ziołowym sosem beszamelowym oraz piwem 188

Składniki: 500 g wołowego mięsa mielonego   400 g wątróbki drobiowej   2 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki kaparów   8 moreli suszonych   1 jajko 50 g masła 1 czerstwa bułka, namoczona i wyciśnięta 1 łyżeczka suszonego oregano   1 łyżeczka suszonego tymianki   50 ml piwa Brown Ale 1 łyżeczka oleju   sól, pieprz na ziołowy(...)beszamelowy: 30 g masła 250 ml mleka 30 g mąki szczypta gałki muszkatołowej garść posiekanego koperku, natki pietruszki, estragonu sól, biały pieprz dodatkowo do podania: piwo Brown Ale Przygotowanie: Wątróbki oczyszczamy i zalane mlekiem wstawiamy na noc do lodówki w dniu poprzedzającym przygotowanie. Na patelni roztapiamy 20 g masła, wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek oraz tymianek, smażymy przez około

Symfonia smakowa
Pasztet domowy 531

Składniki: • 2 kg mięsa (wieprzowego i cielęcego w proporcjach pół na pół lub dowolnie najlepiej różne, łopatka, karczek) • 1/2 kg surowego boczku • 1/2 kg wątróbki drobiowej • 200 g słoniny • 3 cebule • 2 ząbki czosnku • 3-4 suszone grzybki • 1-2 marchewki • 1 pietruszka • 1/2 małego selera • 3 ziela angielskie • 2 liście laurowe • 5 ziarenek jałowca • sól, pieprz • ok. 3/4 łyżeczki(...)odciśnięte • 4 jajka ponadto: • smalec do smażenia i smarowania blaszek • ok. 100 g słoniny w plastrach do wyłożenia blaszek • bułka tarta do wysypania • mleko do namoczenia bułek i wątróbki Przygotowanie : Mięsa, boczek i słoninę pokroić w kostkę i podsmażyć chwilkę na smalcu. Cebule pokroić w piórka, czosnek przecisnąć i także podsmażyć. Do dużego garnka włożyć mięso, obrane marchewki, pietruszkę, selera

KUCHNIA POLSKA
Pasztet z wątróbką i jabłkiem 132

wątróbki drobiowej wymoczonej w mleku 5 cebul 330 ml słodkiej śmietany 30% (kwaśna nie może być) 4 jajka 150 g bułki tartej 4-5 łyżek miodu płynnego 1 duże jabłko pokrojone w kostkę sól, pieprz, majeranek olej do smażenia Cebulę pokroić w piórka i smażyć ok 30-40 minut na małym ogniu do zezłocenia, cebula powinna nabrać(...)łodkiego smaku (nie można jej przypalić).   Wątróbkęusmażyć na patelni. Następnie  zmiksować w maszynce lub blenderem na gładką masę. Jajka roztrzepać, dodać je do wątróbki, razem z bułką tartą, jabłkiem, śmietaną, cebulą, miodem i przyprawami.  Masę przełożyć do keksówki - podana proporcja mieści się w keksówce o wymiarach 35x10 cm. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 30-40 minut

Jadło i czytadło
Pasztet drobiowy 145

świąteczne potrawy. Dzisiaj zaprezentuję Wam mój pasztet drobiowy. Wyszedł kremowy, delikatny i pachnący - świetna propozycja na Wielkanocny stół. Składniki: 3 ćwiartki z kurczaka 500 g wątróbki drobiowej 3 pokrojone w kostkę cebule 2 obrane i pokrojone na kawałki pietruszki 4 obrane i pokrojone na kawałki marchewki 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 3 jajka 2 namoczone w wodzie bułki pełnoziarniste(...)suszonej) sól, pieprz olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: 1. Ćwiartki ugotowałam z marchewką i pietruszką, ostudziłam. 2. Mięso oddzieliłam od kości (wywar można wykorzystać jako bazę do zupy). 3. Wątróbkę z cebulką podsmażyłam na oleju rzepakowym, ostudziłam. 4. Kurczaka, wątróbkę z cebulką, marchewkę, pietruszkę i odciśnięte bułki zmieliłam dwukrotnie w maszynce do mięsa. 5. Do masy dodałam jajka, czosnek, natkę

Kulinarny Pamiętnik