Rolada z mięsa wołowego nadziana musem z wątróbki, kaparami i suszonymi morelami podana z ziołowym sosem beszamelowym oraz piwem
Rolada z mięsa wołowego nadziana musem z wątróbki, kaparami i suszonymi morelami podana z ziołowym sosem beszamelowym oraz piwem
Składniki: 500 g wołowego mięsa mielonego 400 g wątróbki drobiowej 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki kaparów 8 moreli suszonych 1 jajko 50 g masła 1 czerstwa bułka, namoczona i wyciśnięta 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonego tymianki 50 ml piwa Brown Ale 1 łyżeczka oleju sól, pieprz na ziołowy sos beszamelowy: 30 g masła 250 ml mleka 30 g mąki szczypta gałki muszkatołowej garść posiekanego koperku, natki pietruszki, estragonu sól, biały pieprz dodatkow... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Symfonia smakowa
Autor
symfoniasmakowa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, sosy, mięso mielone, mięso, roladki, sos ziołowy, mus, jajko, bułki, wątróbka drobiowa, sos beszamelowy, drobiowe, chleb, dania mięsne, sos do jajek, chleb mieszany, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, jajka z farszem, sos mięsny
Inne przepisy z Symfonia smakowa
Dodaj komentarz