Rolada z mięsa wołowego nadziana musem z wątróbki, kaparami i suszonymi morelami podana z ziołowym sosem beszamelowym oraz piwem

Rolada z mięsa wołowego nadziana musem z wątróbki, kaparami i suszonymi morelami podana z ziołowym sosem beszamelowym oraz piwem

Rolada z mięsa wołowego nadziana musem z wątróbki, kaparami i suszonymi morelami podana z ziołowym sosem beszamelowym oraz piwem

Składniki: 500 g wołowego mięsa mielonego   400 g wątróbki drobiowej   2 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki kaparów   8 moreli suszonych   1 jajko 50 g masła 1 czerstwa bułka, namoczona i wyciśnięta 1 łyżeczka suszonego oregano   1 łyżeczka suszonego tymianki   50 ml piwa Brown Ale 1 łyżeczka oleju   sól, pieprz na ziołowy sos beszamelowy: 30 g masła 250 ml mleka 30 g mąki szczypta gałki muszkatołowej garść posiekanego koperku, natki pietruszki, estragonu sól, biały pieprz dodatkow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Symfonia smakowa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.