szumowiny (po około godzinie) wylewamy wodę i wstawiamy mięso na ogień w drugiej wodzie. Do niej dodajemy włoszczyznę i ziele angielskie oraz liścia laurowe a także przypaloną cebulę oraz dodajemy drobiową wątróbkę i podroby królika. Gotujemy wszystko aż do miękkości mięsa, podrobów i włoszczyzny. W między czasie gotujemy boczek do miękkości ale w osobnym garnku. Gdy mięso z królika(...)Zasada jest jedna: 1 cm mięsa pieczemy 15 minut.. Czyli np. 6 cm pieczemy 1,5 h. Ale lepiej mięso sprawdzać na bieżąco. MARMOLADA Z CEBULI:Składniki:4 duże czerwone cebule2 łyżki trzcinowego, brązowego cukru (u mnie z melasą)100 ml porto (lub wytrawnego wina czerwonego)2 łyżki octu balsamicznegołyżeczka suszonego tymiankuszczypta soli
Bon Appetit Małgorzatyszkl* jajko – 2 szt* mleko – 2 szkl* proszek do pieczenia -1 łyżeczka* sól – 1 szczypta* olej rzepakowy – 100 mlFARSZ:* wątróbka drobiowa – ok. 500 g* cebula – 3 szt*małe jabłko – 1 szt* mąka pszenna – do obtoczenia wątróbki* mleko – do zamoczenia wątróbki* olej rzepakowy – 125 ml* sól – do smaku* pieprz
Ostra na Słodkodaje energię w chłodne dni. Tym, którzy nie są zwolennikami kasz, polecam ryż. Będzie znakomicie komponował się ze smakiem wątróbki i owoców. Składniki: -1/2 kg drobiowej wątróbki -jedna duża cebula -jedno duże jabłko -jedna gruszka -cztery śliwki ( najlepiej węgierki ) -dwie łyżki miodu -dwie łyżki cytryny -dwie łyżki masła -olej do smażenia -pół szklanki kaszy pęczak -szklanka wody Potrzebna będzie
Kulinarne przemysleniaproste i szybkie do przygotowania, więc dodaję je do akcji "Błyskawiczny piątek" . Może dołączycie do naszej otwartej grupy na facebooku? Składniki na 3-4 porcje: 500 g drobiowej wątróbki 2 większe cebule 4-5 ząbków czosnku 3 jabłka - użyłam większych papierówek 3-4 łyżki masła mąka do oprószenia wątróbki sól, pieprz, majeranek Wątróbkę oczyścić z ewentualnych błonek. Opłukać pod bieżącą
Codzienna kuchnia niecodziennabazie pieczonej kaczki. Składniki 800 g pieczonego mięsa z kaczki (ze skórą) 100 g żołądków drobiowych (z kaczki) 100 g serc drobiowych (z kaczki) 100 g wątróbki drobiowej (z kaczki) cebula 100 g pieczarek 2 bułki wrocławskie 750 ml mleka skórka z 1/2 cytryny 2 łyżki masła 150 g surowego boczku por (biała część) mały seler natka pietruszki koperek
R'n'G Kitchenzajmuje trochę czasu. Jednak domowy pasztet jest o wiele smaczniejszy niż kupny, a także wiemy co dokładnie jemy. Składniki: 2 ugotowane ćwiartki z kurczaka 300 g drobiowej wątróbki 1 obrana cebula 1 ugotowana marchewka + pietruszka (mogą być to warzywa z rosołu) sól, pieprz gałka muszkatołowa 2 jajka 1 łyżka bułki tartej olej 1. Wątróbkę obrać, oczyścić. Na patelni rozgrzać
Ugotowaćimbir, cytryna grys, majeranek, curry, marchewka, czosnek granulowany, kminek, kozieradka, sól, pietruszka, gorczyca oraz kolendra .U mnie akurat jest to wątróbka wieprzowa,ale może być i drobiowa .. wątróbka wieprzowa mąka cebula przyprawa do wątróbki Rafex sól ziołowa Rafex Wątróbkę pokroić w plastry, obtoczyć w mące wymieszanej z przyprawą do wątróbki.Usmażyć z każdej strony, dodać pokrojoną cebulkę
Moje domowe kucharzenieilości składników danie to jest bardzo proste, dlatego świetnie nadaje się na studenckie stoły. Również koszt składników jest bardzo mały a przygotowanie dziecinnie proste. Składniki: -400g drobiowej wątróbki -2 duże cebule (można manipulować stosunkiem wątróbki do cebuli według uznania) -dwie łyżki oleju do smażenia -sól pieprz Przygotowanie: Wątróbkę myjemy, wycinamy białe lub żółte nieapetyczne ścięgna a w razie konieczności
Tanie przepisy studenckiesmażonej wątróbki, sama za nią nie przepadam. Mam jednak domowników, którzy po prostu ją uwielbiają, dlatego trzeba było nauczyć się jej przyrządzać. SKŁADNIKI: 0,5 kg.- 1kg. drobiowych wątróbek 2-3 cebule 250 ml mleka 4-5 łyżek mąki 2-3 łyżki masła klarowanego przyprawy: sól, pieprz WYKONANIE: wątróbkę myję i oczyszczam, kroję kawałki wątróbki wkładam do miseczki z mlekiem
Kuchnia Beatyszumowiny (po około godzinie) wylewamy wodę i wstawiamy mięso na ogień w drugiej wodzie. Do niej dodajemy włoszczyznę i ziele angielskie oraz liścia laurowe a także przypaloną cebulę oraz dodajemy drobiową wątróbkę i podroby królika. Gotujemy wszystko aż do miękkości mięsa, podrobów i włoszczyzny. W między czasie gotujemy boczek do miękkości ale w osobnym garnku. Gdy mięso z królika
Bon Appetit Małgorzatydrobiowa jest delikatniejsza i aksamitna w smaku, a druga jej zaleta – przygotowuje się ją ekspresowo ( po samym podsmażeniu, jest już praktycznie gotowa do zjedzenia ). Składniki: 500g wątróbki drobiowej 1 jabłko 1 cebula sól, pieprz 1/4 szkl. wody ( opcjonalnie ) Przygotowanie: Umytą, wyczyszczoną z białych błonek i wysuszoną wątróbkę, partiami podsmażamy z dwóch stron, na patelni posmarowanej odrobiną tłuszczu. Po obsmażeniu(...)około 5 minut. Do jabłek z cebulą, z powrotem wrzucamy podsmażoną wątróbkę i całość już tylko mieszamy i chwilę smażymy razem, by smaki i składniki połączyły się ze sobą. W tym momencie, możemy podlać wątróbkę wodą i chwilę smażyć, powstanie nam wtedy naturalnie sos. Wasza wątróbka jest gotowa :) Artykuł Przepis na wątróbkę drobiową pochodzi z serwisu NiePieprz
NiePieprz.plwątróbką i cebulką – danie rewelacyjnie smakuje. PRZEPIS NA KOPYTKA I WĄTRÓBKA Z CEBULKĄ Składniki na kopytka i wątróbka z cebulką: 500g kopytek – przepis tutaj 150g wątróbki drobiowej 50g boczku 1 cebula olej lub smalec sól pieprz Jak zrobić kopytka i wątróbka z cebulką: Wątróbkę myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku, kroimy w mniejsze kawałki i układamy na patelni
Dorota Smakujelubię jej smażyć, więc ugotowałam. Jest bardzo smaczna, polecam tym którzy lubią, bo wiem że jest też znienawidzona przez szerokie grono społeczeństwa. Składniki: 40 dag wątróbki drobiowej szklanka mleka 1 cebula czerwona 2 gruszki łyżka majeranku łyżeczka miodu Sposób przyrządzenia: Wątróbkę oczyścić z żyłek, namoczyć w mleku, ugotować. Cebulę zeszklić na oliwie
pieprzny smaczekczterech osób 1 kaczka sól, pieprz 1 łyżka majeranu 2 łyżki oleju składniki farszu 200 g kaszy jęczmiennej pęczak 150 g wątróbek drobiowych 100 g wymieszanych orzechów i bakalii 1 cebula 2 łyżki masła sól, pieprz sposób przygotowania Kaczkę luzujemy według tego przepisu . Możemy co prawda nie luzować ptaszyska, ale wtedy wewnątrz(...)patelni rozgrzewany masło i na niewielkim ogniu szklimy cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Teraz zwiększamy ogień i do zeszklonej cebuli dodajemy umyte i posiekane drobiowe wątróbki, które smażymy przez kilka minut. Następnie dodajemy bakalie, całość lekko solimy i pieprzymy. Wątróbki z owocami trzymamy na ogniu jeszcze
Miód i pieprz