syrop - 6989 przepisów (strona:39/466)

Owsianka z czekoladą i migdałami 71

czym tylko chcecie. A na dole klasycznie podrzucę Wam parę moich propozycji, żeby Was czymś zainspirować. Owsianka z czekoladą i migdałami wylądowała w misce razem z wiśniami w syropie, które dostałam od mojego taty. Muszę w końcu zrobić to cudo i opublikować u siebie. Jest się czym dzielić, wierzcie mi. Jest tam stosunkowo niewielka ilość cukru, całe wydrylowane wiśnie(...)łyżka 15 ml Składniki: 1 szklanka mleka 5 łyżek płatków owsianych górskich 3 kostki gorzkiej czekolady szczypta cynamonu łyżka płatków migdałowych 1 łyżeczka ulubionej konfitury lub owoców w syropie (przepis na 1 porcję) Mleko wlewamy do garnka, dodajemy do niego płatki owsiane, gotujemy je na wolnym ogniu około 8-10 minut, płatki muszą wchłonąć prawie całe mleko. Pamiętajcie o częstym

Kardamonovy
Chrupiący baton z masłem orzechowym. 94

nastrój. węglowodany – dostarczają nam energię, magnez – niski poziom magnezu powoduje szybsze męczenie się naszego organizmu. Żelazo – wspomaga produkcję czerwonych krwinek. Składniki jakie są potrzebne: Masa kakaowa: – 4 łyżki syropu z agawy – ¾ szklanki masła orzechowego – 3 szklanki ekspandowanych zbóż u mnie kasza qiunoa – 2 łyżki kakao Masa orzechowa: – 4 łyżki syropu z agawy – ¾ szklanki masła(...)orzechowego – 3 szklanki ekspandowanych zbóż Wierzch: – 100 g gorzkiej czekolady – 3 łyżki mleka W dużej misce połącz masło orzechowe, syrop z agawy. Wsadź do mikrofalówki na 30 sekund, mieszaj dokładnie i następnie wsyp kakao oraz ekspandowane zboża. Ponownie wymieszaj. Formę o wymiarach 15×21 cm wyłóż papierem do pieczenia i przełóż masę kakaową. Mocno dociśnij

Zdrowy Styl Joanny
Dlaczego warto i jak stosować olej z czarnuszki w kuchni? 96

koktajlu, smoothie czy zupy krem, będzie całkowicie niewyczuwalny. Olej z czarnuszki można dodawać do past kanapkowych (np. z awokado). Olej można przyjmować w połączeniu z miodem, sokiem owocowym, syropem klonowym, syropem z agawy lub syropem z jagody kamczackiej/malin– jego smak będzie wówczas ledwie zauważalny (to dobry patent na podanie oleju dziecku). Może także stanowić jeden ze składnik prozdrowotnego syropu

Słodkie okruszki
Najlepsze przepisy z czekoladą — top 6 92

czekoladowych i deserów? Ja na pewno nie! Mam dziś dla Ciebie moje ulubione najpyszniejsze przypisy. Co dziś będzie? Szybsza i zdrowsza wersja tiramisu z perełkami gorzkiej czekolady, malinami w syropie i bez dodanego cukru, zdrowy koktajl z kakao prosto od dietetyczki, zupa z białej czekolady, zdrowsza wersja musu czekoladowego i ciasto czekoladowe w 2 wersjach. Perełki z gorzkiej czekolady(...)Składniki: opakowanie podłużnych biszkoptów (u mnie 140 g) – przełamanych na pół świeżo zaparzona kawa – pół szklanki mocnego espresso opakowanie mascarpone czekolada ciemna w postaci pastylek maliny w syropie Przepis na błyskawiczne tiramisu Połowę biszkoptów rozkładamy do pucharków, dodajemy łyżkę malin odsączonych z syropu i łyżkę syropu i po łyżce mascarpone na każdy pucharek. Na to idzie 2 warstwa

Ugotowane pozamiatane
Fit deser z truskawkami i nasionami chia – wegański przepis 365

zrobić kokosowy deser z… Drukuj Proporcje na: 3 szt. Czas przygotowania: 20 min. Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos/y ) składniki Część truskawkowa: 300 g truskawek 2 łyżeczki syropu klonowego (lub innego słodzika) 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej   Część z nasionami chia: 70 g nasion chia 100 g mleczka kokosowego 200 ml mleka roślinnego (użyłam(...)mleka migdałowego) 2 łyżeczki syropu klonowego (lub innego słodzika) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (można pominąć)   Dodatkowo: 4-5 truskawek na boki i wierzch deserków przygotowanie Przygotowanie deseru rozpocznij od zrobienia musu truskawkowego. Obrane i umyte truskawki umieść w blenderze. Dodaj pozostałe składniki, czyli syrop klonowy, sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Całość zblenduj na gładką masę. Zblendowane truskawki

Via Gusto
RAW batony - 2KEEP natural bites 80

sięgnąć. Nazwa: Batony raw Firma: 2KEEP natural bites Skład: Kokos i chia – pasta z daktyli, susz kokosowy 20%, orzechy nerkowca, nasiona chia 5%, płatki owsiane, nasiona lnu, syrop z agawy, skoncentrowany syrop z winogron. Migdał, chia i kakao – pasta z daktyli, migdały 8%, nasiona chia 6%, siemię lniane, płatki owiane, alkalizowane kakao w proszku 3%, regulator kwasowości E501. Kakao(...)jagody goji – pasta z daktyli, migdały, jagody goji 9%, susz kokosowy, kakao w proszku 4%, płatki owsiane, nasiona lnu, miazga kakaowa 2%, syrop z agawy, skoncentrowany syrop z winogron. Mango i banan – pasta z daktyli, suszone mango 10%, suszony banan 10%, susz kokosowy 5%, orzechy nerkowca 5%, płatki owsiane. Masa netto: 3x30g Wartości odżywcze: Kokos i chia – 30g/ 112 kcal

Candy Pandas
Jogurtowe babeczki z wiśniami 146

wiśnie do deserów i wypieków? Czasem padają pytania dotyczące owoców. Jaka wersja najlepiej sprawdza się do deserów i wypieków. Odpowiedź jest prosta. Praktycznie każda. Możecie śmiało dodawać wiśnie z syropu, tylko wcześniej należy je dobrze odsączyć. Sprawdzą się też mrożone owoce. Tu wcześniej należy je rozmrozić. Można też oczywiście używać świeże wiśnie po wydrylowaniu. Każda wersja sprawdzi się zarówno(...)łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią lub cukru wanilinowego 2 jajka 1 szklanka (250 ml) naturalnego jogurtu pół szklanki oleju rzepakowego (sprawdzi się też słonecznikowy) drylowane wiśnie z syropu lub mrożone wiśnie (po 3 na babeczkę) /mrożone owoce należy wcześniej rozmrozić, a owoce z syropu odsączyć na sicie Propozycja podania: prosty lukier z cukru pudru i soku z cytryny

Słodkie okruszki
Wielkanocne drożdżowe zajączki, orkiszowe bułeczki z syropem klonowym 88

przygotowałam na bazie przepisu na złotą chałkę na oleju i wodzie. Zamieniłam tylko mąkę pszenną typ 500 na jasną mąkę orkiszową typ 650. Zajączki przed pieczeniem zamiast jajkiem posmarowałam syropem klonowy. To jest bardzo pyszna odmiana, polecam! Z tego przepisu upieczemy 8 bułeczek zajączków*. Składniki 400 g mąki orkiszowej jasnej typ 650 To ta! 30 g cukru 2 jajka(...)oleju roślinnego 150 ml wody 8 g soli 12 g świeżych drożdży syrop klonowy  do smarowania rodzynki na oczy dla zajączka nożyczki Wykonanie Drożdże rozpuszczamy w misce  w wodzie. Następnie dodajemy pozostałe składniki, oprócz syropu klonowego i rodzynek. Całość mieszamy i wyrabiamy, tak długo, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne.  Dobrze wyrobione ciasto przykrywamy wilgotną ściereczką

Tajemnice Smaku
Ciasto Piña Colada 113

cytryny szczypta soli odrobina aromatu waniliowego Beza kokosowa: 4 białka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 200 g wiórków kokosowych Krem budyniowy: 1 puszka ananasa (ok. 400 g) – syrop też będzie potrzebny (1 szklanka) 1/2 szklanki mleka 4 płaskie łyżki cukru 4 żółtka 1 torebka budyniu śmietankowego bez cukru 200 g masła o temperaturze pokojowej Zaczynamy od przygotowania biszkoptu(...)biszkoptu)  (fot.3) , równo rozsmarować. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C (grzanie góra dół) i piec przez około 25 minut. Wystudzić  (fot.4) . Ananasa dobrze odcedzić z syropu (można nawet trochę odcisnąć) i pokroić w drobną kostkę. Syrop wlać do szklanki i jeżeli nie wyjdzie pełna, to dolać wody (ja użyłam wody kokosowej), a następnie przelać do garnuszka

Świat Ciasta
BRZOSKWINIE W SYROPIE 122

Udało mi się kupić w promocji brzoskwinie więc musiałam zrobić parę słoiczków w syropie . To obowiązkowa pozycja na zimę.  Składniki: 1 kg brzoskwiń twardych ale dojrzałych 1 litr wody 400 g cukru sok wyciśnięty z jednej cytryny  Zagotować wodę w garnku. Wkładać na ok 2 minuty brzoskwinie, wyciągać pojedynczo i ściągać z nich skórkę. Przekroić na pół(...)wyciągnąć pestkę.  Połówki owoców wkładać do wcześniej umytych słoików,zostawiając ok 2 cm wolnej przestrzeni. W garnku zagotować wodę z cukrem, aż powstanie syrop. Trwa to ok 15 min. Pod koniec dodać sok z cytryny . Gorącym syropem zalać owoce by były całkiem przykryte.  Zakręcić dobrze słoiki i pasteryzować ok 10-15 minut. Wyjąć słoiki z brzoskwiniami w syropie

Niespełnione zdolności kulinarne
DESER CZEKOLADOWY Z MALINAMI 106

cukru 250 g serka mascarpone 250 g margaryny 3 łyżki kremu kakaowego Nasączenie: 200 ml gorącej wody 5 torebek herbaty earl grey 300 ml zimnej przygotowanej wody 3 łyżki syropu barmańskiego o smaku czekoladowo - wiśniowym lub czekoladowym Dodatkowo: biszkopty podłużne (ok. 36 szt.) 700 ml gorącej wody 2 opakowania galaretki o smaku malinowym ok. 300 g świeżych malin(...)puszki malin w syropie 4 wafelki Grześki Przygotowanie: Nasączenie -  w 200 ml gorącej wody zaparzyć herbatę earl grey, wyjąć torebki herbaty i dodać ok. 300 ml zimnej przygotowanej wody. Na koniec dodać do smaku syropu barmańskiego o smaku czekoladowo - wiśniowym (lub czekoladowym). Odstawiamy do całkowitego wystudzenia.  Maliny -   jeśli używamy malin świeżych należy je wypłukać pod zimną

Ciastka - domowe słodkości
Cytrynowe naleśniki z makiem i jagodami! Przepyszne! 181

Obłęd! To chyba najlepszy smak naleśników! Totalne mistrzostwo, cytrynowe naleśniki z makiem, oblane stopionym masłem cytrynowym i syropem klonowym, podane w towarzystwie świeżych jagód leśnych lub konfitury jagodowej. Ten pomysł na naleśniki musi zagościć w Waszych domach, są przepyszne, proste i nie wymagają, od Was żadnych nadzwyczajnych umiejętności kulinarnych. Sezonowe jagody leśne, to bogactwo nie tylko smaku, ale przede wszystkich(...)soli Otrzymasz około 15 naleśników Wykonanie : W/w składniki oprócz maku, zmiksuj blenderem na gładką masę, dodaj mak, całość wymieszaj. Ja do naleśników nie dodaje cukru, ponieważ jemy je z syropem klonowym, jeśli lubisz dość słodkie dodaj 3 łyżki cukru do ciasta. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni do naleśników. CYTRYNOWE MASŁO - 100 g masła stop na patelni, dodaj pokrojoną w plasterki

SMYKWKUCHNI
Pancakes – amerykańskie naleśniki 101

mąki pszennej – 250 ml maślanki – 2 jajka rozmiar L – 50 g cukru pudru – 50 g roztopionego masła – 1 płaska łyżeczka sody – do podania: syrop klonowy lub syrop z agawy – dowolne owoce: maliny, truskawki, jeżyny, winogrona, borówki, inne – dodatkowo cukier puder do posypania Przygotowanie : Przygotuj ciasto. Do miski dodaj maślankę, mąkę, jajka, cukier(...)Wylewaj porcje ciasta tworząc spore placuszki. Naleśniki jeszcze urosną dlatego zostaw im trochę przestrzeni. Smaż na średnim ogniu aż zbrązowieją, 1-2 minuty z każdej strony. Naleśniki podawaj polane syropem klonowym lub syropem z agawy, z dodatkiem świeżych owoców, możesz dodać jeszcze nieco cukru pudru dla koloru i ładniejszego efektu. SMACZNEGO! Artykuł Pancakes – amerykańskie naleśniki pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl