BRZOSKWINIE W SYROPIE

BRZOSKWINIE W SYROPIE

BRZOSKWINIE W SYROPIE

 Udało mi się kupić w promocji brzoskwinie więc musiałam zrobić parę słoiczków w syropie . To obowiązkowa pozycja na zimę.  Składniki: 1 kg brzoskwiń twardych ale dojrzałych 1 litr wody 400 g cukru sok wyciśnięty z jednej cytryny  Zagotować wodę w garnku. Wkładać na ok 2 minuty brzoskwinie, wyciągać pojedynczo i ściągać z nich skórkę. Przekroić na pół i wyciągnąć pestkę.  Połówki owoców wkładać do wcześniej umytych słoików,zostawiając ok 2 cm wolnej przestrzeni. W garnku zagotować wodę z cuk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niespełnione zdolności kulinarne

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.