Kluski śląskie ze szparagami i karmelizowanymi pestkami dyni

Kluski śląskie ze szparagami i karmelizowanymi pestkami dyni

Przepis na : obiad

Zielone szparagi z karmelizowanymi pestkami dyni i sezamu. Smaczny dodatek do makaronów, kopytek lub śląskich klusek. Kluski śląskie w klasycznej wersji serwuje się z duszonym mięsem w gęstym, aromatycznym sosie. Proponuję dla odmiany wegetariańską wersję ziemniaczanych klusek z dodatkiem zielonych szparagów. Zielone szparagi z karmelizowanymi pestkami dyni to pomysł zaczerpnięty z książki Anny Jones „Jeden garnek, jedna planeta”. Anna proponuje je podać z makaronem, u mnie tym razem są to klusk...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.