sok - 13499 przepisów (strona:527/900)

Sernik karmelowo-kokosowy. 207

minut. Po tym czasie wyłączamy grzanie i uchylamy drzwiczki piekarnika. Po 15 minutach wyjmujemy ciasto z piekarnika i studzimy. LUKIER: 200 g cukru pudru 2-3 łyżki wody lub soku z cytryny      Cukier puder przesiewamy, dodajemy kolejno 1 łyżkę wody, za każdym razem dokładnie mieszając. Zimne ciasto dekorujemy lukrem i kandyzowaną skórką z cytrusów ( cytrynową ,  pomarańczową

Rozpustne gotowanie
Pyzy z mięsem 118

szkl · jajka 2 szt FARSZ: · cebula 1 szt · mięso mielone 0,5 kg · olej 1/4 szkl · sól · pieprz  Ciasto: Połowę ziemniaków gotujemy i mielimy. Resztę ziemniaków trzemy, odciskamy sok, odstawiamy, po czym zlewamy płyn. Skrobię dodajemy do ziemniaków. Łączymy z jajami, solą oraz mąką i zagniatamy. Farsz: Cebulę obieramy, siekamy i szklimy na oleju, następnie odstawiamy i przestudzamy. Dodajemy

Camilla w kuchni
Sałatka z cukinii na zimę - pikantna 697

zasypać 3 łyżkami soli, wymieszać i odstawić na całą noc. Cebulę pokroić w piórka, zasypać 1 łyżką soli w osobnym i naczyniu odstawić na noc  warzywa odcisnąć z soku. Wymieszać ze startą marchewką, pokrojoną w paski papryką i drobniutko pokrojoną papryczką chili zagotować wodę z cukrem, aż się rozpuści, następnie dolać ocet. Gorącą zalewę wymieszać z warzywami i odstawić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kasza gryczana z aromatycznymi jabłkami i rabarbarem 112

gryczanej ok. dwóch szklanek aromatyzowanych jabłek z rabarbarem Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Kaszę wyłożyć na papier. Przygnieść łyżką do dna. Na wierzch wyłożyć jabłka z rabarbarem (razem z sokiem). Równo rozprowadzić. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekać ok. 20-25 minut. Smak tej potrawy zależy od użytych przypraw. U mnie to były: odrobina cynamonu, zielony

Weekendy w domu i ogrodzie
Bigos z czerwonym winem 206

liście laurowe,  2-3 ziarna ziela angielskiego,  2-3 łyżki przecieru pomidorowego,  sól, pieprz, ostra papryka, przyprawa do bigosu,  olej do smażenia Kapustę odciskamy ze soku (jeśli lubimy mniej kwaśne kapustę należy przepłukać), kroimy i przekładamy do dużego garnka. Marchewkę obieramy, trzemy na tarce o dużych oczkach i dokładamy do kapusty. Dodajemy liść laurowy i ziele

Pelusiowa Kuchnia
Piątkowy obiad 200

łyżki kwaśnej gęstej śmietany 1 łyżka miodu 1 cytryna Wykonanie Buraki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, doprawiamy kwaśną gęstą śmietaną, miodem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dokładanie mieszamy . Pieczenie buraków.... Składniki: 2-4 buraki ze skórką Wykonani Rozgrzewamy piekarnik do 180 -190 stopni. Buraki porządnie szorujemy i myjemy.Nastepnie zawijamy w folie aluminiową

w mojej kuchni
Cukinia faszerowana a'la sushi 141

oliwie 5 minut. Wydrążone środki z cukinii i pomidora drobno siekamy, dodajemy do cebuli. Dodajemy również przyprawy: chili, słodką paprykę, majeranek, sól i pieprz i całość podsmażamy do odparowania soku. Jeśli zostało nam trochę zaczętej cukinii, bo na przykład mamy za małe naczynie żaroodporne, to kroimy tą niewykorzystaną cukinię na drobną kostkę i również dorzucamy na patelnię. Na koniec

Smak mojego domu
Sałatka owocowa z lodami waniliowymi 142

mango 0,5 szt. melon 1 szt. banan 1 szt. limonka cynamon Przygotowanie: Owoce obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Następnie wymieszaj w misce. Wyciśnij na owoce sok z limonki. Podziel sałatkę owocową pomiędzy 4 pucharki.Włóż owoce a na wierzch nałóż po gałce lodów . Deser z lodami posyp cynamonem i podawaj zaraz po przygotowaniu. Smacznego. Podoba Ci się

Smaczne Potrawy
Szybki pudding z kaszy manny 125

budyń zgęstnieje. Poczekaj aż budyń ostygnie wyłożyć na wierzch z masy kaszy manny i odstawić do lodówki do schłodzenia. Pudding z kaszy manny z budyniem można podać z ulubionym sokiem. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż go innym i kliknij ,,Udostępnij” i ,, Lubię

Smaczne Potrawy
Kotlety panierowane w plackach ziemniaczanych 139

lubczyk • olej Sposób przygotowania 1. • piersi z kurczaka posypać solą i pieprzem  odstawić na 2 godziny do lodówki 2. Zetrzeć ziemniaki na drobnej tarce  Z ziemniaków odcisnąć sok do szklanki  Zetrzeć do ziemniaków na drobnej tarce marchew  czosnek i cebulę.  Dodać jajka mąkę,skrobię osadzoną na dnie szklanki  i posiekane zioła wszystko razem wymieszać

W królestwie smaków Beaty
Szakszuka 468

soli 3 gałązki natki pietruszki opcjonalnie: można dodać płaską łyżeczkę koncentratu. Wykonanie: Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę posolić - zostawić na 10 minut by puściły sok. Włożyć na patelnię. Paprykę także pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę, dołożyć do pomidorów wraz z papryką. Dodać przyprawy: bazylię, sól, pieprz. Sos gotować przez kilka minut, by pomidory

Poezja Smaków - blog kulinarny
Ciasto cytrynowo - cukiniowe 158

szklanka startej cukinii,  szczypta soli,  2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia. Wykonanie: Jajka ubić trzepaczką z olejem. Dodać maślankę, cukier, skórkę startą z całej cytryny oraz sok wyciśnięty z połowy cytryny. Wymieszać. Dodać cukinię startą na średnich oczkach. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Krótko wymieszać. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą keksówki

Z miłości do słodkości
Konfitura borówkowa z szampanem i cynamonem 128

cukru 1 limonka 100 ml szampana półsłodkiego * 1 szczypta cynamonu   Przygotowanie: Borówki umyć i osuszyć na sitku. Przełożyć do garnka wsypać cukier, cynamon, otartą skórkę i sok z wyparzonej limonki. Mieszając doprowadzić do wrzenia. Gotować około 10 minut. Zostawić na 8-10 godzin najlepiej na całą noc. Ponownie mieszając doprowadzić do wrzenia, wlać szampana i gotować na wolnym

Ala piecze i gotuje
Tort czekoladowy z kremem jeżynowym 200

jeżyn+ jeżyny do przybrania 4 łyżki cukru 4 listki żelatyny 1 łyżka gorącej wody Składniki na nasączenie: 3/4 szklanki wody 2 łyżki rumu lub wódki 2 łyżeczki cukru sok z cytryny Wykonanie: obie mąki i kakao odmierzyć i dokładnie wymieszać. Jajka (w całości, bez odzielania żółtek od białek) ubić na puszysty biały kogel-mogel. W trzech partiach bardzo delikatnie przy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort z M&Msami 118

czubate łyzki dobrego kakao 1 łyżka oleju Nadzienie: 250ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru, Wiśnie w lekkim syropie (dla dorosłych będę lepsze w likierze ;-)) Lekki poncz z wody, soku cytrynowego i cukru do nasączenia biszkoptu Dekoracja: 400g czekolady  (pół na pół gorzka i mleczna) 150g śmietanki kremówki Odrobina masła 2 opakowania M&Msów Wafelki czekoladowe Piekarnik rozgrzać

Smaki Przyprawy i Kolory