energię by cieszyć się letnim dniem. Składniki dla czterech osób 3 niewielkie mięsiste pomidory 1/2 główki sałaty puszka sardynek garść czarnych oliwek 4 jajka sok z ćwiartki cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek ( z pierwszego tłoczenia) 1 łyżka octu balsamicznego sól, pieprz Sposób przygotowania Sałatę i pomidory myjemy, a następnie suszymy. Jaja gotujemy na pół twardo
Miód i pieprz/35-linia-woll-logic Pierwszą potrawą, która „ochrzciła” garnek było leczo. Leczo bezmięsne, z minimalną ilością tłuszczu. Pyszne, warzywne i lekko zaskakujące. W tym garnku nie użyłam żadnego dodatkowego płynu, oprócz tych soków, które puściły warzywa. Jeśli nie macie garnka, który nie przypala, nie ma grubego dna i nie trzeba go pilnować też dacie radę Potrzebujemy: 4 czerwone papryki 2 żółte papryki
ladykitchenmodelem aparatu. Była użyta tylko raz . Zainteresowanych ogłoszeniem proszę o kontakt - wyślę też więcej zdjęć. (mail - anytrami@o2.pl) PRZEPIS /1 porcja/ ~200g ugotowanej ciecierzycy (może być z puszki) ~łyżka soku z cytryny ~25g masła orzechowego (u mnie crunchy - polecam, fajnie chrupie! :D) ~2 daktyle (jeśli są suche zalej gorącą wodą na 10-20 minut) ~cukier/stevia do posłodzenia do smaku Wszystkie składniki
breakfast of dreamsduszona zielona papryka (bez gniazda nasiennego) 80 g migdałów bez skórki (mogą być płatki) 80 ml oleju migdałowego (oliwy lub innego dowolnego oleju) 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny sól i świeżo mielony pieprz 1/2 łyżeczki oregano 2 czubate łyżki sera Grana Padano (lub Parmezanu) 100 g świeżych niewielkich kurek 1 łyżeczka klarowanego mała gruby makaron Makaron ugotować
Czerwień i błękitpiekarniku. Najlepiej zostawiając blaty bezowe na całą noc. KREM: Śliwki wypestkować i przełożyć do garnka. Podlać odrobiną wody i podgrzewać na małym ogniu, często mieszając. Kiedy śliwki puszczą dużo soku i zaczną się rozpadać zmiksować blenderem przyprawiając cynamonem (ilość wg gustu). Wystudzić i połączyć z alkoholem. Odlać 1/4 szklanki sosu śliwkowego. Zimną kremówkę i serek mascarpone włożyć do misy miksera
https:KKuchniaMniampieprz sposób przygotowania Myjemy dokładnie sprawione tuszkę szczupaka (możemy go również pozbawić łba, ale należy pamiętać że ryba pieczona w całości jest bardziej "soczysta"), oprószamy go solą, oraz skrapiamy sokiem z połowy cytryny i odstawiamy na co najmniej dwie godziny w chłodne miejsce. Sporą blachę wykładamy aluminiową folią. Wyjętego z lodówki szczupaka nacinamy nożem, wzdłuż obu boków ( delikatnie
Miód i pieprzminut. Po tym czasie wyłączamy grzanie i uchylamy drzwiczki piekarnika. Po 15 minutach wyjmujemy ciasto z piekarnika i studzimy. LUKIER: 200 g cukru pudru 2-3 łyżki wody lub soku z cytryny Cukier puder przesiewamy, dodajemy kolejno 1 łyżkę wody, za każdym razem dokładnie mieszając. Zimne ciasto dekorujemy lukrem i kandyzowaną skórką z cytrusów ( cytrynową , pomarańczową
Rozpustne gotowanieszkl · jajka 2 szt FARSZ: · cebula 1 szt · mięso mielone 0,5 kg · olej 1/4 szkl · sól · pieprz Ciasto: Połowę ziemniaków gotujemy i mielimy. Resztę ziemniaków trzemy, odciskamy sok, odstawiamy, po czym zlewamy płyn. Skrobię dodajemy do ziemniaków. Łączymy z jajami, solą oraz mąką i zagniatamy. Farsz: Cebulę obieramy, siekamy i szklimy na oleju, następnie odstawiamy i przestudzamy. Dodajemy
Camilla w kuchnizasypać 3 łyżkami soli, wymieszać i odstawić na całą noc. Cebulę pokroić w piórka, zasypać 1 łyżką soli w osobnym i naczyniu odstawić na noc warzywa odcisnąć z soku. Wymieszać ze startą marchewką, pokrojoną w paski papryką i drobniutko pokrojoną papryczką chili zagotować wodę z cukrem, aż się rozpuści, następnie dolać ocet. Gorącą zalewę wymieszać z warzywami i odstawić
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!gryczanej ok. dwóch szklanek aromatyzowanych jabłek z rabarbarem Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Kaszę wyłożyć na papier. Przygnieść łyżką do dna. Na wierzch wyłożyć jabłka z rabarbarem (razem z sokiem). Równo rozprowadzić. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekać ok. 20-25 minut. Smak tej potrawy zależy od użytych przypraw. U mnie to były: odrobina cynamonu, zielony
Weekendy w domu i ogrodzieliście laurowe, 2-3 ziarna ziela angielskiego, 2-3 łyżki przecieru pomidorowego, sól, pieprz, ostra papryka, przyprawa do bigosu, olej do smażenia Kapustę odciskamy ze soku (jeśli lubimy mniej kwaśne kapustę należy przepłukać), kroimy i przekładamy do dużego garnka. Marchewkę obieramy, trzemy na tarce o dużych oczkach i dokładamy do kapusty. Dodajemy liść laurowy i ziele
Pelusiowa Kuchniałyżki kwaśnej gęstej śmietany 1 łyżka miodu 1 cytryna Wykonanie Buraki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, doprawiamy kwaśną gęstą śmietaną, miodem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dokładanie mieszamy . Pieczenie buraków.... Składniki: 2-4 buraki ze skórką Wykonani Rozgrzewamy piekarnik do 180 -190 stopni. Buraki porządnie szorujemy i myjemy.Nastepnie zawijamy w folie aluminiową
w mojej kuchnioliwie 5 minut. Wydrążone środki z cukinii i pomidora drobno siekamy, dodajemy do cebuli. Dodajemy również przyprawy: chili, słodką paprykę, majeranek, sól i pieprz i całość podsmażamy do odparowania soku. Jeśli zostało nam trochę zaczętej cukinii, bo na przykład mamy za małe naczynie żaroodporne, to kroimy tą niewykorzystaną cukinię na drobną kostkę i również dorzucamy na patelnię. Na koniec
Smak mojego domumango 0,5 szt. melon 1 szt. banan 1 szt. limonka cynamon Przygotowanie: Owoce obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Następnie wymieszaj w misce. Wyciśnij na owoce sok z limonki. Podziel sałatkę owocową pomiędzy 4 pucharki.Włóż owoce a na wierzch nałóż po gałce lodów . Deser z lodami posyp cynamonem i podawaj zaraz po przygotowaniu. Smacznego. Podoba Ci się
Smaczne Potrawybudyń zgęstnieje. Poczekaj aż budyń ostygnie wyłożyć na wierzch z masy kaszy manny i odstawić do lodówki do schłodzenia. Pudding z kaszy manny z budyniem można podać z ulubionym sokiem. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż go innym i kliknij ,,Udostępnij” i ,, Lubię
Smaczne Potrawy