sok - 13499 przepisów (strona:529/900)

tradycyjne tabbouleh 233

myjemy pod zimną wodą i dokładnie siekamy szczypiorek z dymką kroimy w cienkie plasterki ząbek czosnku przeciskamy i wraz z pozostałymi składnikami przekładamy do miski wsypujemy przestygniętą kaszę, wyciskamy sok z połowy cytryny oraz ścieramy z niej skórę pomidory koktajlowe kroimy w połówki lub ćwiartki zgodnie z własnym gustem i dodajemy do reszty całość dokładnie mieszamy w misce, doprawiamy solą

zobacz ich smak
Sałatka z buraków do obiadu 170

kęs".  Cebulę pokroić w cienkie piórka lub ćwierćtalarki. Skroić skórę z pomarańczy, a następnie wyciąć cząstki do owocu i dorzucić do buraków. Z resztki pomarańczy wycisnąć do buraków sok. Całość wymieszać i polać oliwą

Weekendy w domu i ogrodzie
Wegetariańskie fit kotlety z kaszy jaglanej (porcja ok. 435 kcal) 215

smażenia kotletów przyprawy: sól, pieprz, tymianek, oregano, słodka papryka Przygotowanie:  1. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. 2. Bakłażana najpierw kroimy w plastry, posypujemy solą, jak wypuści sok, ścieramy go ręcznikiem kuchennym albo opłukujemy. 3. Paprykę, bakłażana, pomidora kroimy w drobną kostkę. 4. Pora ciekamy 5. Na łyżeczce oleju smażymy i dusimy do miękkości: paprykę, bakłażana i pora

Malowane smakiem
Zupa pomidorowa ze świeżych pieczonych pomidorów 157

skórka z pomidorów się zmarszczyła i lekko ściemniała dzięki temu będzie się łatwo się ściagała. Podpieczone pomidory i czosnek obrać i przełożyć do garnka. Do garnka wlać też sok z blaszki, który puściły pomidory podczas pieczenia. Pomidory w garnku zalać bulionem, dodać 1 łyżkę przyprawy i zagotować. Gotować ok 10 minut. Zestawić z ognia. Dodać śmietanę i wszystko zmiksować blenderem

Monia miesza i gotuje
rolada cielęca z żurawiną 111

Następnie zmniejszamy temperaturę do 175 stopni, przykrywamy roladę i pieczemy przez kolejne 60 minut. Wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim cielęcinę na 30-40 minut, pozwalając, żeby pieczeń wchłonęła sok.  Po upłynięciu tego czasu wyjmujemy roladę z piekarnika i odlewamy sos spod pieczeni do oddzielnego garnka. Trzymając roladę w ciepłym miejscu przygotowujemy sos. W garnku roztapiam 50 g ,masła

Miód i pieprz
Sałatka z grillowanym kurczakiem i młodą kukurydzą 184

Zamarynowane wcześniej mięso oczyść z cebuli i czosnku, usmaż na patelni grillowej. Odstaw do wystygnięcia, w tym czasie przygotuj tymianek oraz bazylię (obierz listki) oraz sos do sałatki. Wyciśnij sok z połowy cytryny oraz limonki, wymieszaj widelcem z oliwą z oliwek (w ilości według uznania).  Gotową sałatkę wymieszaj z sosem dopiero na krótko przed podaniem.  Smacznego

Garniec Magalie
Lin pieczony w folii 155

chemicy mogą rozszyfrować. Można prościej i smaczniej! Składniki Lin Cytryna Czosnek Pietruszka Sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania Lina sprawić, dokładnie umyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć z obu stron oraz do środka. Do środka ryby włożyć 2-4 ząbki czosnku, 2-3 plasterki cytryny, pół natki pietruszki. Tak przygotowaną rybę zawinąć

Mr. Taste
Kalarepa z marchwią z mlekiem kokosowym i czarnym sezamem 178

sosie serowo-cytrynowym. Składniki: 2 kalarepy 1 marchew 3 łyżki posiekanej natki lub kolendry 1 łyżeczka drobno posiekanego lub startego imbiru 3 łyżki mleczka kokosowego 2-3 łyżki soku z cytryny skórka z połowy cytryny sól świeżo mielony pieprz 2 łyżeczki czarnego sezamu Kalarepę umyć, obrać, wyciąć zdrewniałe części. Pokroić w 1-centymetrowe plastry, a następnie w kostkę. Wrzucić

Czerwień i błękit
mirabelkowa nalewka z miodem 242

mocno) i szczelnie zamykamy. Słój odstawiamy w nasłonecznione miejsce  i czekamy, kolejny tydzień potrząsając słojem,  co dwa dni. Po kolejnym tygodniu, zlewamy miód wraz z sokiem z owoców do butli i zalewamy mirabelki wódką. Nastaw trzymamy trzeci już tydzień, a następnie zlewamy  ( filtrując  przez płótno) do butli. Teraz możemy połączyć ze sobą zawartość, ze wszystkich nastawów

Miód i pieprz
Slow pizza z cukini 171

wyobraźnia poniesie :* Cukinię zetrzeć na tarce o grubszych oczkach, umieścić w sitku, posolić i odstawić na kilkanaście minut. Co jakiś czas proponuję ją ''ugniatać'' aby pozbyć się jej naturalnych soków! Musi być koniecznie ich jak najmniej. Bardzo o to zadbajcie! ;) Sos pomidorowy: do miski wlać przecier, do niego dodać rozgniecione ząbki obranego czosnku, posolić, popieprzyć i dodać zioła prowansalskie

fitolarun.blogspot.com
FasoLOVE 174

łyżki mleka w proszku - łyżka sody oczyszczonej (proszku do pieczenia) -2 łyżki wiórek kokosowych - 2 łyżki płaskie dżemu truskawkowego 100% (chociaż cukier się tam czai pod nazwą " zagęszczony sok jabłk owy" ale zjadłam już wszystkie domowe dżemy truskawkowe:( smuteczek) - kilka truskawek           WYKONANIE: Wypłucz dokładnie fasolę pod bieżącą wodą. Wrzuć wszystkie składniki

fitolarun.blogspot.com
NIE-NUDNY KURCZAK: curry i papryczka chilli 168

czuje jak rymuje? SKŁADNIKI PODANE NA JEDNĄ PORCJĘ. SKŁADNIKI: - 100G piersi z kurczaka - papryka czerwona -papryczka chili - cebula malutka lub 1/5 dużej - ząbek czosnku - 1/4 pora - sok z połowy cytryny - łyżeczka maggi PRZYPRAWY: - kminek 1/2 łyżeczki - chilli 1/2 łyżeczki - papryka słodka 1 łyżeczka - curry 1 1/2 łyżeczki +ryż według uznania u mnie 40g PRZYGOTOWANIE: +ryż według instrukcji na opakowaniu

fitolarun.blogspot.com
(jeszcze letnia) SAŁATKA Z ANANASEM 149

PIERŚ Z KURCZAKA kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie i smażymy na wodzie. 2) ANANASA kroimy na mniejsze kawałki 3) MIX sałat przekładamy na talerz, solimy odrobinę i dodajemy soku z 1/3 cytrynki. Mieszamy. 4) Dodajemy Gotową pierś z kurczaka, kukurydzę, ananasa, rodzynki, orzechy i polewamy ketchupem! 337kcal

fitolarun.blogspot.com
JABŁECZK IDEALNY 80kcal 177

instrukcji na opakowaniu, ale ZALEWAMY JĄ 300ml wody! (nie 500ml)   WYKONANIE JABŁKA: 1) Obieramy. 2) Trzemy na tarce. 3) Przyprawiamy cynamonem. 4) ODSTAWIAMY ją w sitku, by sok spłynął. WYKONANIE CIASTO: Rozgrzewamy piekarnik do 180* 1) Fasolę płuczemy pod bieżącą wodą. 2) Oddzielamy białka od żółtek. 3) Opłukaną fasolę dodajemy do jogurtu, miodu, żółtek. BLENDUJEMY NA GŁADKĄ MASĘ

fitolarun.blogspot.com
Zielony koktjal 138

zielonej herbaty np. wybornej Senchy Royal TEEKANNE 1 banan 1 garść liści szpinaku ½ cytryny  Zaparzamy herbatę i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie umieszczamy w blenderze banana, liście szpinaku oraz sok z cytryny. Ilość cytryny można zmieniać w zależności od preferencji smakowych. Jeśli są duże upały można też dodać ze dwie, trzy kostki lodu. Całość zalewamy herbatą, blenderujemy i koktajl gotowy

Kolizje Smaków

Proponowane wyszukiwania