Niewątpliwie jest to deser dla dorosłych a dzieciom można zrobić podobny na bazie soków, będzie pysznie. Tapioka jak już pisałam wcześniej to produkt skrobiowy uzyskiwany z manioku. Deser smakuje obłędnie i polecam wszystkim bardzo serdecznie. Deser winny z tapioki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewraz z cząstkami cytryny i miseczkami z wodą do maczania rąk. Krewetki każdy sam obierze sobie na talerzu. Należy oderwać głowę (w niektórych krajach za przysmak uważa się soki z niej wyssane), następnie odnóża i zdjąć pancerz wraz z ogonkiem. PS: Zawsze gdy przygotowuję krewetki, przed obróbką pozbawiam je przewodu pokarmowego (cienkiej i ciemnej struny biegnącej wzdłuż skorupiaka). Gdy rozetniemy
Poezja smakułyżka oliwy z oliwek 2 szalotki sól i pieprz świeży tymianek Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni (góra/dół). W moździerzu ucieramy miętę z chili i szczyptą soli. Dodajemy sok z limonki i nadal chwilę całość ucieramy. Łososia kroimy na mniejsze kawałki i nacieramy powstałą pastą. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem z każdej strony i układamy na kawałku papieru do pieczenia
Mango Papajawarstwę czekolady. W zależności od tego jak dużo chcemy czekolady. Jeżyny włożyć do garnuszka, zasypać 1/4 szklanki cukru i podgrzewać na małym ogniu często mieszając. Kiedy owoce puszczą dużo soku, zaczną się rozpadać, zdjąć z ognia i przetrzeć przez sito. Dodatkowo, dla ułatwienia, można zmiksować blenderem. 3-4 łyżki musu odlać i odstawić. Oddzielić białka od żółtek i utrzeć
https:KKuchniaMniamtruskawki itp. Składniki: - po 1-2 garści rukoli na porcję - schłodzony arbuz (dowolny kawałek) - czerwona cebula - feta (u mnie owczo-kozia) - świeżo mielony pieprz (u mnie kolorowy) - 1 łyżka soku wyciśniętego z cytryny (lub dowolnie) - kilka łyżek oliwy z oliwek - kilka malin, truskawek itp. (nie trzeba) - szczypta soli - natka pietruszki - listki świeżej mięty Cebulę obrać, przekroić na ćwiartki, a następnie
Smaczne Zdrowejest niesamowita. Zapraszam do gotowania! * SKŁADNIKI na 2 porcje Marynata i krewetki: 300 g dużych krewetek 1 papryczka chili 2 ząbki czosnku 3 cm kłącza imbiru 4 cebule dymki sok z 1/2 limonku 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżeczka gochugaru (lub płatków chili) Makaron: 200 g wstążek z makaronu ryżowego 100 g młodego zielonego groszku
Food Squaresmak! Zapraszam! SKŁADNIKI: NA CIASTO KRUCHE: - 200 g mąki pszennej - 100 g masła - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 jajo - 50 g cukru - kilka kropel soku z cytryny - płaska łyżka jogurtu - mąką do podsypywania Ciasto szybko zagnieć i włóż do lodówki na minimum 20 minut. NA MASĘ: - śliwki węgierki około 1 kilograma Śliwki myjemy i drylujemy, kroimy
SMYKWKUCHNIświetnym cukiernikiem ale i mentorem. Dowiedzieliśmy się wiele ciekawych rzeczy i poznaliśmy nowe smaki. Taka ciekawostką to powidła śliwkowe - niby tak proste bo każdy je jadł, jednak z dodatkiem soku z pomarańczy, startą skórką pomarańczową i laską cynamonu zmieniły smak w 100% - były obłędne. Oczywiście ekipa, która brała udział w warsztatach jest fenomenalna i pracowita. Każdy starannie przygotowywał sobie
Niezły MłynekPiwo pijane z sokami jest dość normalną formą podania piwa w wersji posłodzonej. Ja miałam ochotę na coś innego, dlatego rozejrzałam się po kuchni, poszłam na balkon i popatrzyłam na moje zielska, które hoduję i tak powstało piwo z cytrynką z maliną i szałwią ananasową. Ten post niech nie będzie sztywnym przepisem, ale inspiracją. Można do piwa wrzucić kawałki
Blondynka Gotujegruba laska cynamonu Wykonanie: Śliwki umyłam dokładnie.Następnie pozbawiłam je pestek. Wsypałam je do woka i podlałam ok 50 ml wody. Smażyłam do czasu, w którym śliwki puściły dużo soku, wtedy wsypałam cukier i włożyłam laskę cynamonu. Każdego dnia smażyłam śliwki po ok. 2 godziny, Studziłam, wkładałam do lodówki i następnego dnia znowu na gaz, dwie godzinki i lodówka. Trzeciego
Blondynka Gotujeobrany cały ząbek czosnku. Wlać ocet i oliwę, dodać sól, cukier, musztardę. Wymieszać. Gotować całość 13-15 minut na średnim ogniu bez przykrycia, często mieszając (pomidory dość szybko puszczą sok) . Zdjąć z ognia, przyprawić świeżo mielonym pieprzem (szczyptą) i całość zmiksować. Ketchup postawić z powrotem na średnim ogniu i gotować dalej bez przykrycia, często mieszając przez około 45-50 minut
Moja Delicjaangielskim, przykryć i dusić pod przykryciem aż kapusta zmięknie. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę lub przetrzeć w palcach do mięsa z kapustą. Dusić do odparowania większości soku. Przyprawić solą, cukrem, mielonym pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Podawać z ziemniakami
Czerwień i błękitprzykrycie. Podajemy na ciepło, z sosem z pieczenia oraz z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami, które przygotowujemy równolegle. Uwagi Jeśli chcemy nieco bardziej podkreślić cytrynowe nuty, dodajmy 1–2 łyżki soku z cytryny do mieszanki sosu sojowego i oliwy, w której leżakujemy mięso. Cytryną możemy pokropić również pieczone ziemniaki jeśli to z nimi podajemy kurczaka. Pokrewne inspiracje Filet z kurczaka zapiekany
Kulinarna Pokusaproszku do pieczenia - 1 łyżka cukru - 1 łyżka kakao naturalnego - 1/3 szklanki oleju rzepakowego Rapso bita śmietana: - 200g śmietanka 30% - 1 płaska łyżka cukru pudru dodatki: - koktajl owocowy w soku owocowym Beach Flower (brzoskwinie, gruszki, winogrona, ananas, czereśnie) - kolorowa posypka cukrowa - olej rzepakowy Rapso do posmarowania gofrownicy Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto przekładam do miski i miksuję na gładką masę
Kuchnia co dniakroimy w kostkę. Rybę dzielimy na kawałki. Koperek kroimy. Wszystkie składniki wkładamy do dużej miski. Sos: 1/2 szklanki oliwy 1 łyżka musztardy 1/3 łyżeczki octu balsamicznego sól, pieprz sok z cytryny (ok. 1 łyżeczki) Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy i dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy delikatnie. Smacznego
tojestpyszne.blogspot.com