Koktajl kokosowo- arbuzowy z limonką 174limonki, 1 łyżka miodu. PRZYGOTOWANIE: 1. Z arbuza odkrawam skórę. Usuwam pestki. Arbuza kroję na mniejsze kawałki. Przekładam do blendera i miksuję. Wlewam mleko kokosowe, dodaję miód oraz sok wyciśnięty z limonki. Dokładnie całość miksuję 2. Gotowy napój schładzam godzinę w lodówce i przelewam do szklaneczek przygotowanych z orzecha kokosowego. Dekoruję parasolkami
Tradycyjna kuchnia Kasi
Lody jagodowo – czekoladowe bez maszyny 330szklanka jagód 1 łyżka cukru 100 g czekolady białej 1 szklanka kremówki 30% Jagody wsypać do garnuszka i na małym ogniu podgrzewać razem z cukrem. Kiedy puszczą dużo soku zdjąć z ognia i odstawić do wystudzenia. Nie należy zbyt długo mieszać, żeby nie rozgnieść owoców. Pół szklanki kremówki zagotować i wrzucić do niej połamaną czekoladę. Mieszać delikatnie, aż czekolada się
https:KKuchniaMniam
Grillowany kurczak z sosem winno –wiśniowym 187kurczaka myjemy i osuszamy. Dokładnie nacieramy przyprawą do kurczaka oraz przyprawą warzywną. Mięso układamy w misce, podlewamy winem, posypujemy lubczykiem. Dokładamy wydrylowane świeże wiśnie. Możemy dodatkowo kurczaka skropić sokiem wiśniowym. Miskę odstawiamy na 60 minut do lodówki. Po tym czasie filet z kurczaka zawijamy w folię aluminiową. Dodatkowo wlewamy marynatę do środka. Paczuszki układamy na rozgrzanym grillu. Grillujemy do miękkości
VioletoweKucharzenie
Makaron z owocami morza 189drobno pokroić, czosnek poszatkować, bądź przecisnąć przez wyciskarkę. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę z czosnkiem i podsmażyć. Dorzucamy pokrojone w ćwiartki pomidorki i dalej podsmażamy aż lekko puszczą sok. Wrzucamy owoce morza – jeśli kupiliśmy mrożone, koniecznie odsączyć. Przy podsmażaniu rozmrożonych owoców morza wydzieli się dużo wody – trzeba ją odparować. Gdy zostanie nam niewiele wody, doprawiamy solą
Pociąg Do Kuchni
Kapuśniak rozgrzewający 182jest zdecydowanie lepsza. ** mięso wrzucone do zimnej wody (i tak tutaj należy to zrobić) oddaje smak wywarowi. Mięso wrzucane do wrzątku „zamyka” smak w środku i zatrzymuje soki. Podobne przepisy Perliczka w pomarańczowej marynacie Jesienny pieczony udziec indyka Krem szparagowy biały Clam chowder czyli gulasz z małży z Nowej Anglii .yuzo_related_post img{width:180px !important; height
Pociąg Do Kuchni
Indyk z owocami w galarecie 233solą, pieprzem i papryką. Zawinąć w folię aluminiową, włożyć do brytfanny i piec w piekarniku około 30 minut – mięso musi być soczyste. Żeby sprawdzić można nakłuć i sprawdzić soki – powinny być czyste. Zostawić do ostygnięcia. Pokroić na plastry grubości 0,5-0,8 cm. Ułożyć na platerach/ półmiskach. Dekorować plastrem jajka, kawałkiem ananasa, 1/8 brzoskwini, paskiem papryki, plasterkiem
Pociąg Do Kuchni
Zupa limonkowa z kurczakiem 232samych wystrzeli na szczyt kulinarnych doznań. Składniki na 6 porcji 1,5 l bulionu drobiowego 2 pokrojona w plasterki pierś z kurczaka 6 plasterków limonki 2-3 łyżki soku z limonki (1 limonka) oliwa do podsmażenia tortilli na głębokim oleju 2 kukurydziane (mogą być też pszeniczne) tortille (o średnicy 15 cm) pokrojone w paseczki 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
Pociąg Do Kuchni
Karmelizowane przegrzebki czyli scallopsy albo małże św. Jakuba 215Wykwintna przystawka. Dobrze podsmażone rozpływają się w ustach i gwarantuję, że zaskoczą wszystkich. Delikatny lekko mleczny smak miesza się z delikatnym posmakiem limonkowego karmelu. Składniki: – 6 przegrzebków – sok z 1 limonki/ cytryny – 1 łyżka oleju – 3 łyżeczki brązowego cukru – 1 łyżeczka sosu rybnego, można ewentualnie zastąpić sojowym – 1 łyżka sosu sojowego jasnego
Pociąg Do Kuchni
Tarta z czekoladowym musem 207mlecznej, albo mieszanej – to już zależy od Was – 3-4 łyżki cukru pudru – 4 łyżki likieru pomarańczowego (jeśli nie macie możecie wymieszać np. wódkę/ spirytus z sokiem z pomarańczy, najlepiej świeżo wyciśniętym) – opcjonalnie bita śmietana Wykonanie: Składniki na spód zmiksować razem w malakserze. Gotową masę wyłożyć do formy do tart (dno i boki, brzegi wyrównać). Schłodzić
Pociąg Do Kuchni
Pasta seppia z grzybami i sosem śmietanowym czyli czarny makaron z grzybami 212lekko podsmażamy (musi się delikatnie zeszklić). Dodajemy boczek i jeszcze chwilkę podsmażamy na niewielkim ogniu. Teraz wrzucamy grzyby i na małym ogniu podduszamy je do miękkości (puszczą dużo soku). Gdy grzyby będą miękkie, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy śmietaną i mieszamy do połączenia się składników w gęsty sos grzybowo-śmietanowy. Czarny makaron z grzybami i sosem śmietanowym warto udekorować czymś
Pociąg Do Kuchni
Przegrzebki z pomidorową salsą 230chili – bazylia, pietruszka, kolendra (świeże) Wykonanie: Pomidory obrać (zalać na 2-3 minuty wrzątkiem, wtedy skórka łatwo schodzi). Pokroić w kostkę i odsączyć (najlepiej pozbyć się pestek i soku, żeby salsa nie wyszła wodnista). Dodać sól, pieprz, ocet, poszatkowane zioła i papryczkę; oliwę rozgrzać na patelni, dodać do niej rozdrobniony czosnek, chwilę smażyć (nie za długo, żeby czosnek
Pociąg Do Kuchni
Zielony sok odchudzający i oczyszczający: Pietruszka, szpinak, spirulina i chilli. Prosty i szybki przepis jak szybko wrócić do 685krok to systematyczna aktywność fizyczna (tak, oponki i boczki tego nie znoszą!) i dieta odchudzająca. Sukces gwarantowany! Sokoterapia: Koktajl orzeźwiający, smaczny, pełen witamin i minerałów. Zielony sok, który pomoże zrzucić zbędne kilogramy, ułatwi pozbycie się nadmiaru wody z organizmu a dodatkowo oczyści twój organizm z toksyn. Jeśli wypiję jedną szklankę, robię kolejną ale już tylko
IzaGotuje
Konfitura morelowa z likierem Malibu, niskosłodzona 203Crème de cassis (opcjonalnie). Deseczki MeryLu handmade Przygotowanie: Morele umyć, wypestkować, pokroić na małe kawałki (im mniejsze kawałki tym krótszy czas gotowania). Przełożyć do rondla, dodać cukier i sok z cytryny. Jeśli morele są twarde (niezbyt dojrzałe) dodać 100 ml wody. Doprowadzić do wrzenia, gotować bez przykrycia na małym ogniu przez godzinę, odstawić na noc. Następnego dnia owoce wymieszać
SzczyptaSmaQ
Mój sposób na chłodnik 210małych ogórków gruntowych sól, pieprz, kasek cytrynowy do smaku około 120g gotowanej piersi kurczaka Sposób przygotowania: Ogórki obieramy i trzemy na tarce, solimy i odstawiamy do lodówki żeby puściły sok rzodkiewki i kurczaka kroimy w kostkę koperek siekamy mieszamy ze sobą wszystkie składniki, przyprawiamy według smaku SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ogórki w zalewie z czarnym pieprzem 478łyżki świeżo zmielonego czarnego pieprzu Wykonanie: Ogórki ze skórką myjemy kroimy na plasterki, zasypujemy solą podaną w przepisie odstawiamy na 3 godziny aby puściły sok.Po upływie 3 godzin sok z ogórków odlewamy do garnka, wsypujemy cukier, wlewamy ocet, gotujemy Do ogórków dodajemy ząbki czosnku wsypujemy pieprz, wlewamy olej, mieszamy.Zalewamy całość gorącą zalewą, odstawiamy na 2 godziny po czym wkładamy
Wanilia i Kardamon